Hírek

Kupakedd

Ma megint két tippel jövünk, méghozzá két kupameccset találtunk fogadásra érdemesnek...

Burnley-West Ham United Mindkét fél betalál: IGEN!

Pikáns kis meccset láthat ma este a Turf Moor népe! Az elmúlt években rendre gólváltással végződött a két együttes csatája, és szerintünk ma sem szakítanak a hagyományokkal a felek.
Pazar szezont fut Sean Dyche menedzser alakulata: míg tavaly a középmezőnyben szerénykedett a brigád, addig most vezeti a Championshipet! 10-2-1-es mutatója önmagáért beszél, otthon 5-2-0 (14-3) a mérlege, és minden meccsükön betaláltak a Turf Moor-ban! Parádés sorozatból érkeznek a mai összecsapásra: hét nyertes bajnoki van mögöttük, no és a Ligakupában is csak eljutottak valahogy a 4. körig! A Preston és a Nottingham esett a piros-kék-fehérek áldozatául, és elnézve az kupasorozatban felvonultatott összeállítást, a klub bizony nem veszi fél vállról ezt a kiírást sem.
A csapat szombaton rangadót vívott a QPR ellen, és Ingsék a második játékrészben kivívták a győzelmet (2-0). Az Ings-Vokes támadópáros eddig életveszélyesen teljesít, mindketten nyolc találatnál járnak már. A Burnley menedzsere ugyan még nem jelölte ki a kezdőcsapatot, ám a keretben mindketten szerepelnek internetes források szerint.
Big Sam vegyes érzelmekkel értékelte a Swansea elleni pontszerzést. Sam Allardyce együttese vasárnap 0-0-ra végzett Walesben, így a kalapácsosok egyelőre nem tudtak elmozdulni a veszélyes zónától. 8 fellépésen 9 egységig jutottak Nolanék, akik elsősorban hazai környezetben botladoznak (1-0-3), vendégségben elfogadható mérleget produkáltak eddig (1-3-1).
Nem az attraktív támadófutballjáról híres az idén a WHU – igaz, a védelemmel sincs gond. A találati mutatója 8-8, öt bajnokit kapott gól nélkül úszták meg Cole-ék. A csatársor gyámoltalansága viszont egyfelől érthető: Caroll nem bevethető, Carlton Cole pedig most tért vissza a hét végén. A hórihorgas center örömmel nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának: kiemelte, hogy reményei szerint mielőbb visszanyeri kondiját, erre pedig remek alkalom lehet a Burnley elleni Ligakupameccs. Vaz Te viszont épp a Swansea ellen sérült meg, le is kellett cserélni még az első játékrészben. Szóval, a baj nem kicsi…
A londoniak eddig a Cheltenham és a Cardiff ellen jutottak tovább a második számú kupasorozatban. Mindkétszer hazai közegben és egy góllal bizonyultak jobbnak aktuális riválisuknál. A walesiek ellen erős kerettel harcolták ki a 3-2-es sikert a kalapácsok. Íme az akkori összeállítás: Adrian; Chambers, Collins, Tomkins, McCartney (Rat 82); Morrison (Diame 59), Taylor, Collison; Vaz Te, Maiga (Petric 46), Jarvis. Cserék: Henderson, Nolan, Ruddock, Moncur. Annyit mindenképpen általánosságban megjegyezhetünk, hogy a Ligakupa megítélése mindenképpen nagyot változott Angliában: lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a sorozat, mint mondjuk a 2000-es évek elején.
A két gárda legutóbbi 9 ütközete közül hétszer mindkét kapu megzörrent. Bár a West Ham támadósora az idén nem brillírozik, ennek ellenére képesnek érezzük a londoniakat, hogy bevegyék a Burnley kapuját. A másodosztály listavezetőjében pedig mindig benne van a gól. Izmos kis csata lesz, gólváltással!

FC Eindhoven-NEC Nijmegen 2! +2,5!

Osztálykülönbség van a két gárda között, ám tippünket nem elsősorban erre alapozzuk…
A holland kupában a 3. fordulót rendezik a napokban. Az FC Eindhoven évek óta a második vonalban küzd, hol a bennmaradásért, hol a feljutásért. Egy biztos: nagyon kiszámíthatatlanul nyomta a mögöttünk lévő évtizedben. A brigád most a jobbik arcát mutatja: míg tavaly csak a két megszűnt alakulat állt mögötte a tabellán, addig most az előkelő 5., rájátszást érő helyről várja a folytatást. Jean Paul de Jong együttese azért a szeszélyességből valamit megtartott az idei kiírásra is: az elmúlt öt fordulóban 2-1-2-es sort hoztak össze. Az Almerénél fölényesen nyertek, majd a hétvégén az Excelsiortól csúnyán kikaptak otthon.
A Jan Louwers Stadionban 4-2-2 a mérlege, ehhez 15-12-es ólarány párosul. A találatokkal tehát nem állnak hadilábon a fiúk: saját közönségük előtt 6/2 az over-under mutatójuk. A kupa első körében az EHC elnevezésű kiscsapat ellen nem különösebben kellett megizzadniuk De Grootéknak (1-4). Szombaton a De Graafschap ellen idegenbeli rangadó vár a társulatra.
A Nijmegen-i klubnál megunták a sikertelenséget, és az edzőváltás mellett döntöttek a közelmúltban. A piros-zöld-feketéktől Alex Pastoor ment, Anton Janssen jött. És a tréner idegenbeli iksszel (Heracles), majd hazai környezetben győzelemmel (Heerenveen 2-1) mutatkozott be. A szakvezető felrázta tehát a NEC együttesét, amely e négy egységnek köszönhetően el is mozdult a sereghajtó pozíciójából.
A NEC már tavaly is gyengélkedett, éppen csak a vonal fölött zárva a pontvadászatot, és olybá tűnik, az idén is a kiesés elleni harc lesz a legfontosabb célkitűzés.
A bajnokságban pokolian nehéz meccsek várnak Higdonékra: előbb elutaznak Enschedébe, majd fogadják az Ajaxot. Nem feltétlenül ezeken a találkozókon gyarapítja majd egységei számát a NEC…
A kupamérkőzés viszont remek alkalom lehet arra, hogy a közelmúltban kinevezett tréner még egységesebbé gyúrja a társulatot. A két együttes egyszer már kupázott 2009-ben, épp így a 3. körben 2-3 lett a végeredmény.
Egyrészt gólokat várunk a meccstől, hiszen a holland bajnokságban rendre jönnek az eseménydús ütközetek, másrészt a vendégek sikerével kalkulálunk. Továbbjutásuk 1.5-öt ér, győzelmük 2-es szorzó felett mozog – bár az odds csökkent valamelyest.

Olvasói sztorik