Hírek

Gólok itt, vendég ott…

Ma irány Dánia és Németország!

Esbjerg-Aarhus Mindkét csapat betalál: IGEN! +2,5!

Egyik alakulat sem a védelméről híres, eddigi meccseiken 18-szor, illetve 20-szor kapituláltak. Ma sem lesz ez másként…
A dán élvonalban a 4. fogadja a 8. hétfőn este a Bule Water Arénában. A hazai együttes kétfrontos küzdelmet vív, ugyanis nagy meglepetésre bejutott az EL-főtáblájára, és eddig ott is remekül tolja! A Salzburg mögött a 2., továbbjutó helyen áll, ha nem rontja el a sorozat második felét, akkor vélhetően ott lesz a legjobb 32 között!
No de maradjunk a Superligaenben. A kék-fehérek 5-2-5-ös mérleget produkáltak 12 fellépésen, hazai környezetben egy fokkal erősebbek (3-1-2). Ami szembetűnő, hogy van Burenék lőtték a legtöbb gólt, szám szerint 26-ot, és minden mérkőzésen eredményesek voltak Ankersenék.
A kétfrontos küzdelem hatására talán, de mostanság a hazai bajnokságban botladozik Niels Frederiksen alakulata: két vereség is becsúszott a közelmúltban, pedig az Odense-Vestsjaelland páros ellen azért illett volna pontot szerezni. A tabella nagyon tömör, hiszen a kieső helyen tanyázó Bröndby és a 4., tehát EL-t érő pozícióban állomásozó Esbjerg között mindössze három egység a differencia!
A szakvezetés két alapemberre nem számíthat ma este: Andreasen piros, Knudsen pedig sárga lapos eltiltás miatt nem lehet ott a többiekkel.
Az Aarhus az előző kiírásban a középmezőnyben végzett, sem a kiesésre, sem a nemzetközi porondra nem volt “esélye”. Az idei kiírást nem is kezdték rosszul a fehér-kékek, ám augusztus végétől mély gödörbe kerültek: képtelenek nyerni immár öt forduló óta!
15 pontjukból 9-et a túrákon zsebeltek be, és csak egyszer kaptak ki vendégségben: érdekes módon épp Esbjergben, ott viszont csúnyán (5-1), még augusztusban. A találatokkal idegenben nem fukarkodnak a srácok: az Aalborg-i túrát leszámítva mindenhol eredményesek voltak Slothék. A gárdában egy alapember sérült: Devdariani biztosan kihagyja a találkozót.
Az elmúlt esztendőkben inkább az Esbjerg dominált a párharcban – 2010 óta nem nyert az Aarhus. Mi azonban ezúttal inkább a gólokra megyünk rá, mert elnézve a két védelmet, azért lehet bízni a hátsó alakzatokban. Azt gondoljuk, mindkét háló megzörren majd, és a +2,5 is összejöhet!

Bochum-Kaiserslautern 2(x)!

Nagy bajban vannak a kékek: gyenge formában várják a feljutásra gyúró ‘Lauternt…
Az előző kiírásban a nagy menekülésnek köszönhetően a Bochum bennmaradt a második ligában. A kékeket Peter Neurerer mentett meg akkor, így ő maradt a kispadon az idei kiírásra is. És nem is indult rosszul a szezon, ám szeptemberre elfogyott a gárda szuflája: sorban négyszer kikaptak, így most már nem is meglepő, hogy a 16., osztályozós helyen állomásozik a brigád. 11 meccsen 11 pontig jutottak Fabianék, a rewirpowerSTADION-ban 1-2-2 a vonatkozó statisztikájuk – a bajt tetézi, hogy két legutóbbi hazai meccsüket buktázták el a fiúk. Pedig nem élcsapatokkal ütköztek, hiszen előbb az Aalen, majd az Ingolstadt vitte el a pontokat Bochumból.
Neurerer mesternek tehát meleg a pite, a héten a klubigazgatóval és a csapatkapitánnyal közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta a hétfői meccs fontosságát, kiemelve azt, hogy mindenki tisztában van a helyzettel, a kilábaláshoz pedig a drukkerek segítségét kérte. Elismerően szólt a Kaiserslauternről, külön nyomatékosítva azt, hogy a vörösök rendelkeznek az egyik legerősebb támadóalakzattal. A klubigazgató kiállt a szakember mellett. Egy biztos, ha pontok nélkül maradnak megint a kékek, akkor bizalom ide, összefogás oda, vélhetően elbúcsúznak a tavalyi megmentőtől.
Sinkiewicz, Butscher, Bastians és Gyamerah sérült – viszont Luthe kapus visszatérhet. Péntekig több mint 11 ezer jegy kelt el, tehát a hazai publikum – még – bízik a fiúkban.
A Kaiserslautern már túljutott egy edzőváltáson, Kosta Runjaic-csak fel is támadtak a vörösök, bár a múlt hétvégén a Fritz Walterben azért illett volna verniük a Karlsruhét (2-2). Összességében már az 5. helyen álltak a forduló előtt 18 egységgel, 2-1-3-as vendégsorral. Idrissouék mellett szól, hogy a legutóbbi két túrájukon nem kaptak ki, Bielefeldben például egy laza hármast hintettek. E két fellépésen gólt sem kaptak Zollerék.
A formával nincs tehát baj, és most már idegenben sem remegnek meg a lábak. A legutóbbi, Karlsruhe elleni pontvesztés persze nem jött jókor, ám talán figyelmeztető jelként is felfogható. Nem elég jobban futballozni az ellenfélnél, és sokkal több helyzetet kidolgozni, a ziccereket nagyobb százalékban kell értékesíteni. Bunjaku és Riedel nem lesz bevethető.
A vörösöket 1500 drukker biztosan elkíséri majd Bochumba, ahol várhatóan félelmetes lesz majd ma este a hangulat.
Az elmúlt kiírásban Bochumban nyerni tudott a ‘Lautern, és szerintünk erre ezúttal is képes lesz. Jobb formában vannak Matmourék, így mi bizalmat szavazunk neki. Neurerer mester pedig lassan munka után nézhet… Tippünk tehát 2(x)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik