Hírek

Túrán a violák!

Ma irány Olaszország és Törökország!

Kayserispor-Galatasaray 2!

A sztárcsapat nem hibázhat most már a bajnokságban sem: a sérülések és eltiltások miatt tartalékos hazaiak ma megadják magukat.
Hol van már a tavalyi hó! A Kayserispor az előző kiírásban az előkelő 5. helyen végzett, a gárda elsősorban hazai környezetben nem kímélte ellenfeleit. Aztán a 2013/2014-es bajnokság már közel sem alakul ilyen jól. A piros-sárgák a 9. játéknap előtt 5 egységgel a 17., kieső helyről várták a folytatást. Otthon 1-0-3-as mérleget hoztak össze Moucheéék: a nyitófordulóban a Sivassport verték, majd jött három hazai zakó. Idegenben sem megy jobban, sőt… 0-2-2 a vonatkozó statisztikájuk.
A forma tragikus, és ez elsősorban a gyenge támadójátéknak tudható be. Eleinte még csak-csak rúgtak egy-egy gólt Prosinecski mester fiai, ám aztán elfogyott a tudomány. Az elmúlt két játéknapon már impotensek maradtak a Gaziantepspor-Bursaspor páros ellen.
És nem is nagyon biztató a helyzet, ugyanis a Besiktasban korábban szép sikereket elért támadó, Bobo továbbra sem bevethető sérülés miatt, mint ahogy Khizanishvili és Jaja sem bevethető. De ez még mind semmi: Bursában a hajrában Cleyton és Durak is pirosat kapott (ezen kívül még hét sárgát kaptak akkor a vendégek…), így összességében igencsak tartalékos lesz a gárda a Kadir Has Stadium-ban!
Az ellenfél bezzeg duzzad az önbizalomtól! A sztárcsapat kicsit beragadt a rajtnál, az első hat fordulóban négyszer is remizett, a Gaziatenspor ellen a pályán nyertek Drogbáék, a Besiktas ellen pedig a szövetség adta a három pontot a Galatának.
Mancini mester érkezésével új impulzusokat kapott a gárda, és bár az Akhisar Belediyespor ellen vereséggel nyitott a talján tréner a bajnokságban, a BL-ben, majd a hazai pontvadászatban is rendezte a sorokat a brigád. A nemzetközi porondon a Juvétől ponttal tértek haza Sneijderék, majd magabiztosan gázolták le a koppenhágaiakat. A SuperLigben a Kardemirt verték Meloék, így most a forduló előtt a 6. helyen álltak 13 egységgel – tekintélyes lemaradással a listavezetővel szemben.
A Galatasaray kerete elképesztő erős, és ha meg akarja védeni bajnoki címét, akkor most már a bajnokságban sem hibázhatnak Burak Ylmazék. A keretből Hamit Altintop sérült, rajta kívül mindenki Mancini rendelkezésére áll.
Eddig 27-szer találkozott egymással a két együttes, és a Kayserispor még soha nem nyert! 0-8-19 a mérleg, legutóbb a Kayserinek a pontszerzés ebben a felállásban három éve sikerült. tavaly oda-vissza egy hármast vágtak Drogbáék.
És szerintünk a vendégek ma is biztosan behúzzák a három pontot. A Galata lényegesen erősebb riválisánál, jobb formában is van, és e differencia ki is jön a pályán. Tippünk sima 2-es!

Chievo-Fiorentina 2(x)!

A lilák a Juve legyőzésével tapadnak az élmezőnyre, a veronaiak viszont nagyon beragadtak a rajtnál, és kieső helyen tanyáznak. Nem várunk meglepetést…
Nincs könnyű helyzetben Sannino mester: a sárga-kékek 8 játéknapot követően 4 ponttal a 19. helyről várták a folytatást. 1-1-6-os statisztikájuk igencsak beszédes, Parmában remiztek, az Udinét verték de az elmúlt négy fordulóban már semmiféle sikerélmény nem érte a veronaiakat: a Juve elleni vereség benne volt a pakliban, viszont a Catania-aAtalanta-Genoa trió ellen azért illett volna pontot szerezni…
Nem így történt, így egyre nagyobb a baj a klubnál. A Marc Antonio Bentegodiban eddig négy alkalommal léptek pályára Paloschiék: a Napoli, a Juve és az Atalanta is győzött náluk, csak a zebrákat sikerült két vállra fektetniük. A Chievonál eddig csődöt mondott a támadójáték: mindössze hat gólt jegyeznek, négyszer impotensek maradtak a fiúk.
A héten Giuseppe Sannino edzőmeccset kötött le csapatának: a sárga-kékek a Paderno Dugnano ellen 13-0-ra nyert – az összecsapás nem titkolt célja az volt, hogy Théréau-ék elhiggyék: tudnak ők még gólt lőni! A három játékrészből álló mérkőzésen a keret valamennyi egészséges tagja szerepet kapott.
A klubnál igyekeznek visszacsábítani a csalódott szurkolókat a stadionba: a délutáni meccs előtt a tartomány futball iskoláinak növendékei vonulnak be a Bentegodiba – nyilván abban bízva, hogy végre pontot, pontokat szereznek majd a hazaiak.
Ami nem lesz egyszerű, hiszen a szakmai stáb alapemberekre nem számíthat ma délután: a középpályáról Rigoni (8), a védelemből Sardo (7) eltiltott, Sestu és Bernardi sérülése sem jött rendbe még teljesen, szerepeltetésük kérdéses. Ugyanakkor felépült Dainelli, aki akár szerepet is kaphat az idei kiírásban először a csapatban. Összességében tehát nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb…
A violák a múlt vasárnap átlépték saját árnyékukat! Hosszú idő után legyőzték végre az ősi rivális Juvét, és e siker szerintünk lényegesen többet jelentett három pontnál. A Montella-legénységet az idén már néhányszor ekéztük, sőt, az Inter otthonában meg is verettük, mivel hiába jöttek eleinte az eredmények, valamiért nem működött olajozottan a gépezet. A nyári átigazolási piacon felettébb aktív violák papíron rendesen megerősödtek, ám az ősz elején még nem igazán működött egységes csapatként a Fiorentina. ha nyertek is Rossiék, általában nyögve-nyelősen, és bizony volt, hogy igazán gyenge produkcióval rukkoltak elő: a Cagliari és a Parma is ikszelt nála, és mondjuk a Lazio elleni idegenbeli teljesítményre (0-0) sem lehetnek büszkék Pizzaroék…
Aztán jött a Juventus elleni derbi, amelyen sokáig megint olybá tűnt, nem képes megszorongatni nagy riválisát a firenzei együttes. De nem így történt. Rossi vezérletével 0-2-ről fordítottak Cuardadóék! A liláknak kellett is a siker, a forduló előtt a 6. pozíciót foglalták el 15 egységgel (4-3-1), idegenben 2-1-1-es vonatkozó sorral (Inter vereség, Lazio iksz, Atalanta, Genoa győzelem).
A héten EL-ben is meccseltek egyet Borja Valeróék: a Pandurii ellen sima 3-0 lett a javukra, így tulajdonképpen tovább is léptek a csoportjukból.
Akkor a sérültekről: Gomez ugye hosszú hetekre kidőlt, rajta kívül Ambrosini és Ilicic hiányozhat a középpályáról. A horvát támadó, Rebic visszatérésére van esély.
A két gárda egymás elleni mérlege 5-2-12. A Chievo eddig mindössze kétszer nyert hazai pályán a violák ellen (2011, 2009), és szerintünk ma sem diadalmaskodnak a veronaiak. A liláknak jót tett a múlt heti győzelem, és ma megint behúzzák a három pontot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik