Hírek

Örömünnep a vigalmi negyedben?

Ma a Bundesliga II-ben és a magyar élvonalban találtunk két tutit...

St. Pauli-Sandhausen 1!

A hazaiak az élmezőnyhöz kívánnak tartozni, a vendégek a kiesés elől menekülnek. A hamburgiak otthon tartják a pontokat.
A vigalmi negyed alakulata eddig kissé szeszélyesen szerepel az idén: Verhoek-ék 11 meccsen 18 pontot gyűjtve az 5. helyen tanyázik, a Millerntor-Stadionban 3-1-2-es sort felmutatva. Érdekesség, hogy a Bielefeld és a Paderborn, tehát klasszikus középcsapatok tudtak nála nyerni. A barna-fehérek érdekes szériát futnak: nyertek Ingolstadtban, majd otthon megégtek a Paderbornnal szemben, majd a múlt héten győztek a Fürthnél. Azért ebben nem sok logikát lát az egyszerű sportfogadó…
Michael Frontzeck is értetlenségének adott hangot, legalább is ami az október eleji hazai vereséget követően. És valóban: Kringéék olykor egészen látványosan futballoznak, máskor pedig képesek elképesztő betlikre. A csapatra nehéz sorozat vár, hiszen hamarosan találkoznak a Kölnnel és a Kaiserslauternnel – ezek amolyan vízválasztó meccsek lesznek, ha jól jönnek ki a szériából a gárda, az élmezőnyben ragadhat, ha nem, akkor ebből megint szürkeség lesz…
Nagyon tömör a tabella első harmada: a listavezető kölniek mindössze három ponttal előzik meg a St. Paulit. Boll és Daube sérült, ám ők nem számítanak alapembernek.
A Sandhausen tavaly mázlival úszta meg a kiesést (a Duisburgot kizárták a Bundesliga II-ből) – papíron búcsúzniuk kellett volna a második ligától. A nyáron nem sikerült nagyon megerősíteni a gárdát, így nem is meglepő, hogy jelenleg is a lista alsó harmadában tanyáznak Alois Schwartz tanítványai. Löningék 13 egységig jutottak, 3-3-4-es mérlegük nem tűnik rossznak – egy győzelemmel sok helyet tudna javítani pozícióján a Sandhausen.
Odahaza egész jól tolja a gárda (2-4-0), idegenben viszont gyenge: 1-0-4 a vonatkozó statisztikája, csak Münchenben nyertek, másik négy túrájuk közül hármat úgy buktak be, hogy még csak gólt sem szereztek. A támadósorral egyébként is van elég probléma: 11 ütközetben 8-szor voltak eredményesek Hubnerék – ötször maradtak impotensek eddig…
A Sanshausen a nyár végén és az ősz elején elkezdte a pontgyűjtögetést, értek is el szép sikereket (Kaiserslautern, 1860 München, Bochum legyőzése), ám az elmúlt két fordulóban már nem remekeltek a fiúk: az Unionnál simán kikaptak (3-0), otthon a Drezdát kiesési helyosztón nem sikerült verniük (0-0).
Klotz, Zimmermann, Kister és Kubler nem bevethető, ők az elmúlt hetekben sem léptek pályára.
Tavaly a pályaválasztó sikerével végződött mindkét mérkőzés, és ma is arra voksolunk, hogy a házigazda győz. A St. Pauli több mint egy hónapja nem nyert odahaza, most a Fürth elleni fölényes diadal (2-4) jót tett a gárdának – ez pedig három pontot érhet. Tippünk ezúttal: 1-es!

MTK-Újpest Mindkét fél betalál: IGEN! X2!

Kiesési rangadónak is aposztrofálhatjuk a 12. forduló nyitómeccsét: gólokra megyünk rá, abból biztosan lesz 2-3…
Nem megy jól egyik brigádnak sem, és akkor még finoman fogalmaztunk. A kék-fehérek 11 egységig jutottak, a Hidegkuti Stadionban 2-1-3 a mutatója, a Mezőkövesdet és a Paksot verték Kantáék, kikaptak a Halitól, a Pécstől és a Győrtől, ikszeltek a Kecskeméttel.
Garami mester alakulata nem rajtolt rosszul, ám a 3. fordulótól négy vereséget szenvedtek Pölöskeiék. A tolnaiak legyűrését egy Loki elleni zakó és a kecskemétiek elleni iksz követte, majd a múlt hétvégén Pápán szerzett roppant fontos három egységet a kék-fehér brigád. Beséék a támadások befejezésével állnak hadilábon: 12-13 a találati mutatójuk. A nyáron alaposan meggyengített MTK az idén biztosan nem lesz képes a tavalyi remek produkció megismétlésére, szerintünk a középmezőnyben zárja majd a bajnokságot a társulat.
A lilákról még annyi jót sem tudunk elmondani, mint Vukmirékről. A belga tulajdonos érkezése óta az Újpest mélyrepülésben van, a keret évről-évre gyengül, gyenge képességű légiósokkal töltik fel a Megyeri úton a csapatot, így nem is okozott meglepetést a bajnokság előtt Balajcza Szabolcs kifakadása, hogy bizony a nagy múltú gárda a kiesés ellen küzd majd.
Aztán teltek múltak a hetek, Kabáték elfogadhatóan kezdtek (2-2-1), aztán augusztus végén megtört valami: a következő hat meccsén mindössze két iksz jött össze, a legutóbbi két bajnokiját pedig elbukták Kozma István tanítványai. A Győr elleni fiaskó után Marc Leliévre lemondott, amit el is fogadott a tulajdonos. Szerdán pedig meg is lett az utód: a szerb Nebojsa Vignjevic irányítja a lilákat a bajnokság végéig. Semmi kifogásunk nincs a szakemberrel, ám elnézve a IV. kerületiek játékosállományát, szerintünk komolyabb célokat nem lehet elérni erősítés nélkül Újpesten.
Baloghék 1-1-3-as idegenbeli mérlegéhez 5-11-es gólarány párosul (a Puskásnál nyertek, Kaposváron remiztek), ami viszont Simonék ellen szól, hogy legutóbbi három túrájukon egyaránt kikaptak. Vermeséknél továbbra is többen sérüléssel bajlódnak, így kérdéses, hogy a szerb tréner kiket küld majd a pályára ma este.
Az elmúlt években rendre sokgólos találkozókat vívott egymással a két együttes – és ebben bízunk ma is. Egyik támadósor sem kápráztatta el eddig a drukkereket, ám ma mégis gólváltásban bízunk. Az új tréner várhatóan lökést adhat majd a vendégeknek, így Kabáték pontszerzése benne van a pakliban. Ám ehhez szerintünk gólt kell lőniük. És miután az MTK-ban is érzünk egy találatot, így marad a mindkét fél betalál opció! Egy másik szelvényen az x2 is befigyelhet, de jöhet a +2,5 is…

Olvasói sztorik