Hírek

Hazai esélyek: sima és neccesebb

Egy magyar és egy gall bajnokit néztünk ki magunknak.

DVSC-Lombard Pápa (0-1) 1!

A Loki igyekszik tartani a lépést a Vidivel és a Diósgyőrrel, ehhez pedig nem megengedhető a botlás. A Pápa erőcsatára nélkül nem lesz képes a meglepetésre…
Papíron sima hazai siker várható a ma kora délutáni összecsapáson, és szerintünk a gyakorlatban sem lesz ez másként. A hajdúságiak a 3. pozíciót foglalják el 11 meccs után 23 egységgel, parádés hazai mérleggel (6-1-0, csak a Paks viccelte meg Sidibééket). A piros-fehéreket az elmúlt bő egy esztendőben egyfajta kettősség jellemezte: ha elhagyták a Debrecen-táblát, megremegtek a lábak. A múlt hétvégén azonban szakított a rossz hagyománnyal a Kondás-legénység: 3-0-ra verték Szakályék a Kecskemétet, ráadásul úgy, hogy Bódit már a 24. percben kiállította a játékvezető.
Kellett is a siker Korhutéknak, hiszen a Videoton-Diósgyőr páros csak nem akar botlani. Elnézve a Loki sorsolását, elméletileg behúzható találkozók várnak az idén Kulcsárékra. A mai mindenképpen az a kategória, még akkor is, hogy a sérülésből éppen csak visszatért Bódi biztosan hiányzik majd…
A Lombard pazarul kezdett, négy játéknapot követően veretlenül vezette a tabellát. Aztán jöttek a botladozások, és olybá tűnik, a sárga-feketék idegenben jobban érzik magukat, mint a Perutz Stadionban. Keneseiék vendégségben 3-0-2-es mutatót hoztak össze – nyertek Mezőkövesden, Kispesten és Pécsett, Szombathelyen és Győrben kaptak ki. 13 egységükből 9-et tehát a túrákon szereztek!
Tóth Bálint brigádja viszont nincs éppen csúcsformában – és akkor még finoman fogalmaztunk. Az elmúlt három bajnokiját egyaránt elveszítették Quinteróék, és bár a Vidi és a Győr ellen olykor biztatóan futballoztak Tóth Gáborék, az MTK múlt szombati vendégjátékán már igencsak rossz produkciót adtak le a sárga-feketék.
És, hogy tetézzük a bajt, a kék-fehérek ellen Kassai kiállította a gárda házi gólkirályát, Griffits-t, így a támadó kihagyja a debreceni kirándulást. Tóth Gábor öt sárgával rendelkezik, így ő sem meccsel ma…
Az egymás elleni mérleg nyomasztó DVSC-föléyt mutat, a Pápa még soha nem nyert a Hajdúságban, és pontot is csak egyszer szerzett, a többi túra egytől-egyig zakóval zárult.
És a Lombard rossz szériája nem ma szakad meg. A piros-fehérek otthon tartják a pontokat, sőt, a végén kettő is lesz közte! Tippünk tehát hendis hazai!

Valenciennes-Evian 1 (x)!

Ariel Jacobs bemutatkozik a sereghajtó kispadján: szerintünk sikeres lesz a debütálás! A vendégek házi gólkirálya ráadásul megsérült…
Finoman fogalmazva is botrányosan kezdett a Valenciennes: a nyitófordulóban még minden rendben lévőnek tűnt (Toulouse 3-0), ám utána hét meccset bukott el zsinórban a társulat. Az ámokfutásnak aztán lett is következménye: Daniel Sanchez helyére a belga Ariel Jacobs-t nevezték ki a szakmai feladatok ellátására. A tréner a múlt héten döntetlennel mutatkozott be Rennes-ben, a pontszerzés értékét növeli, hogy 2-0-ás hátrányból álltak fel a piros-fehérek.
Hazai környezetben, a Stade du Hainaut-ban eddig 1-1-3 a vonatkozó mérlegük, a Reims-szel ikszeltek, a Toulouset verték, a Marseille, a St. Etienne és a PSG, tehát három élcsapat viszont nyerni tudott nála.
A keretből egy védő Lala (8/0) és egy támadó Puyol (5/1) hiányzik majd, rajtuk kívül mindenkivel kalkulálhat az Anderlecht és a Koppenhága korábbi sikeres mestere.
10 mérkőzésen 5 pont tehát a Valenciennes termése, az új edzőtől természetesen a “feltámadást” várja a tulajdonos.
Az Evian a 16. pozícióból várhatta a fordulót, 9 pontjából 3-at szereztek a túrákon a (1-0-4). Marseille-ben, Lille-ben és Nantes-ben csúnyán kikaptak, az Ajaccionál arattak sikert (2-3). Ez volt az utolsó győzelmük Ehretéknek, szeptember közepe óta két iksz és három sitt a mérleg. A forma pocsék, a múlt hétvégén a Guingamp mindhárom egységet elvitte tőlük.
Pascal Dupraz-nak, a rózsaszínűek trénerének egyre melegebb a pite: ha megint pont nélkül maradnak, úgy könnyen kiesőhelyre sodródhat a társaság. Tavaly nagy küzdelemben sikerült kivívni a bennmaradást; úgy tűnik, az idén is e nemes cél vezérli majd a gárdát.
A keretből többen is hiányoznak majd a Valenciennes ellen. A betinf.com szerint a csapat házi gólkirálya, a hatgólt és egy asszisztot jegyző Kevin Berigaud megsérült… A kapus (8) Laquait szintén kimarad, mint ahogy a két belső védő neve, Brice Dja Djedje (5/1) és Mensah (8) is a mardódiak listáján szerepel. Azért elég megtépázottnak tűnik az amúgy sem ütős keret…
Tavaly az aktuális pályaválasztó nyert, itt 2-1, ott 2-0 lett a hazaiaknak. És ma megint bizalmat szavazunk a vendéglátóknak. Az új tréner új impulzusokat ad, a vendégek rossz passzban vannak, ráadásul sok a sérült a társulatnál. Alaptippünk az 1-es, amit esetleg egy x-szel megtámogathatunk…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik