Hírek

Csak jövőre láthatjuk a csapatot

Idén már nem lép pályára a magyar válogatott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén már nem lesz mérkőzése a magyar válogatottnak, amely az új szövetségi kapitány kiválasztása után, jövő tavasszal játssza következő felkészülési meccsét.

A szövetség felkészült arra az esetre, ha nem sikerül elérni a második helyet a világbajnoki selejtezőcsoportban, az aláírt előszerződés szerint a csapat idegenben lépett volna pályára. Azonban Egervári Sándor lemondása új helyzetet teremtett. Elkezdődött a hosszú távra tervezett szövetségi kapitány kiválasztási folyamata. A novemberi időpontig kevesebb, mint három hét van hátra, ezért az MLSZ vezetése kockázatosnak, felelőtlennek és szakmai szempontból haszontalannak ítélte meg a mérkőzés esetleges elvállalását.

Az MLSZ álláspontja, hogy a válogatott hosszú távú érdekeit a megfontolt, körültekintő kapitányválasztás szolgálja. A pozíció presztízsét jelzi, hogy Egervári lemondása óta számos neves külföldi szakember vette fel a kapcsolatot az MLSZ-szel, és jelezte, lát fantáziát a csapat irányításában, érdekli a szövetségi kapitányi állás.

Az MLSZ vezetése alaposan mérlegeli a lehetőségeket, mielőtt meghozza végső döntését. Fontos, hogy a lehető legjobb megoldás születhessen meg a szövetségi kapitány személyét illetően, és a jövő évi első FIFA-játéknapon a legalkalmasabb szakember irányítása mellett léphessen pályára ismét a magyar válogatott.

Az MLSZ eltökélt szándéka, hogy egy alapos, kiérlelt és körültekintő kiválasztási folyamat után, saját kritériumai alapján találja meg a legalkalmasabb személyt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A döntést egyebek mellett nehezíti, hogy a szakemberek kiválasztása során azt is tekintetbe kell venni, rendelkezik-e az illető edző élő szerződéssel. A szövetség vezetői szerint jól halad a fenti folyamat, de az érdeklődők számára jelezzük, hogy a jövő héten még nem várható bejelentés ebben a kérdésben.

Ezzel párhuzamosan a szövetség megkezdte a jövő évi első barátságos mérkőzés szervezésével kapcsolatos előkészületeket. Az U21-válogatott pedig novemberben kétszer is pályára lép tétmérkőzésen: 14-én hazai pályán Albániát fogadja a Bozsik-stadionban, majd négy nappal később Ausztriában szerepel újabb Európa-bajnoki selejtezőkön – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik