Hírek

Vietnamba igazolt Balogh II Balázs

Új csapata kupagyőztesként indulhat a decemberben rajtoló Ázsia Ligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sérülés miatt sorra kidőltek a Vasas védői az elmúlt hetekben, ezért sokan kész tényként kezelték, hogy a július óta Angyalföldön edző Balogh II Balázst leigazolja a klub, a rutinos hátvéd hétfőn mégis elköszönt a csapattól. Sőt, kedden Magyarországnak is búcsút int a 31 éves játékos.

– Először is köszönettel tartozom a Vasas vezetőinek, edzőinek, hogy a nyáron befogadtak, és megadták a lehetőséget, hogy csapatukkal közösen készülhessek – búcsúzott a Vasas FC honlapján Balogh Balázs. – Bár már belekóstoltam a légiós életbe, azért nem titkolom, van bennem feszültség. Ezúttal Vietnam lehet az új állomáshelyem. Elvileg mindenben megállapodtam már az első osztályú Vissai Nenh Bin együttesével, amely kupagyőztesként indulhat a decemberben rajtoló Ázsia Ligában, ám tisztában vagyok vele, akkor válik biztossá szerződésem, ha már aláírtam.

A vietnami klubcsapat edzője már régen kinézte ki magának Balogh Balázst. Akkor, amikor a finn Kuips színeiben az Európa Liga selejtezőjében a román Gaz Metan Medias ellen játszott.

– Mivel Vietnamban rengeteg a magas, erős külföldi támadó, neki éppen ezért kimondottan hasonló felépítésű védőre van szüksége. Most éppen szünet van a tizenkét-csapatos első osztályban, az új idény pedig decemberben kezdődik, így lesz időm beépülni a csapatba – mondta a Tatabánya és a Pápa korábbi játékosa, aki 2009-ben néhány hónap erejéig Kínában, majd három éven keresztül Finnországban futballozott.

Balogh Balázs kedden – a REAC U21-es csapatával együtt, amely egy nemzetközi tornán vesz részt Vietnamban – Doha érintésével repül Saigonba, s reményei szerint csak jövőre, a bajnoki pontvadászat után tér haza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik