Hírek

Londoniak sikerei?

Az Arsenal az Emirates-ben, a Chelsea a Veltins Arénában lép pályára ma a BL-ben...

Arsenal-Dortmund +2,5! 1x! Mindkét fél betalál: IGEN!

Az F csoportban az Arsenal ma tehet egy nagy lépést a továbbjutás felé…
Arsene Wenger együttese régi fényében tündököl: a bajnokságban 8 fordulót követően kétpontos előnnyel vezet, a BL-ben eddig hibátlan (2 mérkőzés, 2 siker) az Arsenal. A londoni drukkerek nagy terveket szövögetnek az idei esztendőre, és végre abban bíznak, hogy egy trófeát csak sikerül az Emirates-be szállítani.
Mert az ágyúsok az elmúlt esztendőkben rendre megcélozták valamelyik kiírás megnyerését, ám ebből nem lett semmi. Nem feltétlenül a francia menedzser miatt, hiszen évről évre kénytelen volt eladni valamelyik meghatározó futballistáját. Most nyáron viszont végre igazolt is az piros-fehér együttes: Mesut Özil Madridból költözött át Wenger hívó szavára.
Az amúgy is erős keretbe pontosan passzolt a német válogatott irányító: kreatív, labdaügyes, az egy az egy elleni játékban szinte verhetetlen a török felmenőkkel rendelkező szervező, aki eleinte gólpasszokkal vette ki a részét az ágyúsok sikersorozatából, ám az elmúlt hetekben már többször is betalált az aktuális ellenfelek hálójába. A hétvégén a Norwich ellen duplázott a nyári szerzemény.
De igazságtalanok lennék, ha Özilre hegyeznénk ki az Arsenal sikerét. A keret erős, és az idei esztendőre összeért. Minden csapatrészben van variációs lehetőség, a középpálya pedig különösen brutálisan bivaly. Arteta, Özil, Cazorla, Wilshere, Ramsey, Rosicky, Flamini – azért nem rossz választék… Flaminit sérülés miatt le kellett cserélni szombaton, helyére Ramsey érkezett, aki góllal hálálta meg a bizalmat.
Sagnáék tehát eddig minden frontos remekül teljesítenek, a szezon egyetlen vereségét pedig az első fordulóban, még augusztus 17-én szenvedték el. Azóta a WBA tudott pontot csenni a piros-fehérektől, más mindenki fejet hajtott a Wenger-együttes előtt.
Ha ma nyernek Cazorláék, úgy jó eséllyel bebiztosították maguknak a továbbjutást. És elnézve a londoniak formáját, nem lepődnénk meg, ha kedd késő estére 9 egység állnak a gárda neve mellett.
A Borussia Dortmund at előző kiírásban lemaradt a Bundesliga salátástáljáról és a BL-serlegről is. A bűnös A Baern München volt, akit 2013 első felében egyszerűen nem lehetett legyőzni.
A Borussia a nyáron elvesztette Götzét, viszont a sárgák aktívak is voltak a piacon: Mkhitaryan, Aubameyang és Papastathopoulos érkezett, az örmény és a gaboni máris nagy kedvenc lett a Signal Iduna Parkban.
Jürgen Klopp bivalyerős kerettel dolgozhat, állítjuk ezt annak ellenére, hogy Kehn, Gündogan és Piszczek sérüléssel bajlódik. A dortmundiak a bajnokságot pazarul kezdték, öt győztes meccs után jött egy iksz, majd a veretlenség egészen október elejéig kitartott, ekkor azonban a ‘Gladbach legyűrte Hummelséket. A válogatott szünet után a Hannover járt Dortmundban, és Lewandowskiék nem hibáztak – igaz, nem is brillíroztak. Reus korai büntetőjével ki is alakult az 1-0-ás végeredmény.
A Bl-ben a San Paolóban elszenvedett 2-1-es vereséget Grosskreutzék a Marseille 3-0-ás felmosásával feledtették. Jelenleg tehát 3 ponttal és 4-2-es gólaránnyal várják a folytatást.
A német együttes 9 Bundesliga találkozón 22 találatot jegyzett, a BL-ben pedig 2 ütközetben négyszer voltak eredményesek Sahinék.
Elnézve a két sztárcsapat formáját, állományát, nehezen tudjuk elképzelni, hogy unalmas kilencven percet produkáljanak a felek. A meccstől három gólt várunk, jó eséllyel mindkét háló megzördül majd, és összességében az Arsenalt tartjuk esélyesebbnek. Két éve az Emiratesben már megütköztek a brigádok, akkor 2-1 lett a londoniak javára. Ezt az eredményt most is elképzelhetőnek tartjuk… Tippünk: 1x, +2.5, és mindkét fél betalál opció!

Schalke-Chelsea x2! +2.5!

A E-jelű négyesben rangadót rendeznek. Nálunk Mourinho mester tanítványai tűnnek esélyesebbnek…
Az E csoportban két nap után vezetnek a száz százalékos germánok, a londoniaknak és a Baselnek 3-3 egység áll a neve mellett, míg a román bajnok még nem szerzett pontot.
A gelsenkircheni együttes gyengén kezdte a Bundesligát, három fordulót követően mindössze egy pontot szereztek Jens Keller fiai. A sérülések sem kímélték a királykékeket, a németalföldi gólvágójukat mindjárt a szezon elején elveszítették, de rajta kívül Boateng, Farfan, Obasi és Hildebrand is bajlódott sérüléssel. A kérdés már csak az, hogy az orvosi stábnak kit sikerül majd összefoltoznia a Bl-mérkőzésre.
Szalaiék a müncheniektől elszenvedett súlyos vereséget követően nem találtak legyőzőre! Szeptember közepe óta pontot hoztak a Hoffenheimtől, otthon péppé verték az Augsburgot, majd fordulatos meccsen diadalmaskodtak az újoncnál (Braunschweig 2-3). A szombati találkozón is tartalékos összetételben léptek pályára Draxlerék, és ez meg is látszott a teljesítményükön…
A londoniak a nyáron visszacsábították Mőurinhot a kispadra, no és persze meg is erősítették a keretet. A kékek középpályája félelmetes: Oscar, Mata, Lampard, Ramires, Willian, Essien… És a sort még folytathatnánk a többi csapatrésszel. Ami egy nappal a BL-meccs előtt biztosnak tűnt: Cole, Van Ginkel és Schürrle bajlódott sérüléssel.
A londoniak a bajnokságban a 2. helyen áll, 5-2-1-es mutatója biztatónak tűnik, viszont a Stamford Bridge-től távol kissé sebezhetőnek tűnnek Torresék: a Norwichnál nyertek, ikszeltek az Old Traffordon és a White Hart Lane-en, kikaptak az Evertonnál. Azért elnézve a sorsolásukat, nem is olyan nagyon rossz ez az idegenbeli mérleg…
Eto’o-ék jó formában várják az összecsapást, két győztes bajnoki, valamint egy nyerte BL-találkozóval a hátuk mögött érkeznek a Veltins Arénába.
Ahol pontot kell mindenképpen szerezniük Terryéknek, ugyanis a nyitófordulóban hazai környezetben elszórakozták meccsüket a Basellel szemben (1-2). Jelenleg tehát három pontjuk van Hazardéknak, és bár szerintünk nem forog veszélyben a továbbjutásuk, azért mindenképpen mielőbb bebiztosítanák a nyolcaddöntőbe jutást.
A Schalke kerete közel sem olyan erős, mint londoni riválisáé, ráadásul sok a sérült a német gárdában. Azt gondoljuk, hogy Mourinho mester kitalálja a frankó taktikát, amely három pontot is érhet a Chelsea-nek. Összességében tehát az x2-es alaptippet javasoljuk, egy másik szelvényen pedig befigyelhet a +2,5 opció is!

Olvasói sztorik