Hírek

Előzhetnek a sárgák

Az AIK kihasználhatja a riválisok botlását, és felléphet a dobogóra. Christoph Daum is győzelemre vezetheti aktuális csapatát, a Bursasport...

AIK-Norrköping 1!

Elsősorban motivációs tényezők miatt szavazunk bizalmat a hazai együttesnek: ha nyernek a fővárosiak, jó eséllyel odaérhetnek a dobogóra, amely nemzetközi szereplést ér…
Már csak három játéknap van hátra a svéd élvonalban, és a helyzet roppant kiélezett. A fordulóban botlott két rivális is, így a helyzet így fest jelenleg: a Malmö áll az élen (57), 2. a Göteborg (51), 3. Helsingborg (49), 4. AIK (49) – ez a sorrend. A stockholmi együttes a Friends Arénában eddig egészen jól szerepet (7-5-1), még áprilisban épp a listavezető nyert nála. A sárgák formája nem rossz, hiszen az Östers és a Mjallby legyőzéséből érkeznek a mai találkozóra a gárda. A kéthetes szünetben az Örebrö ellen játszott barátságos meccset, nyertek is Goitomék. Az AIK szinte a teljes sorával állt fel, a vezetőedző a 4-1-4-1-es hadrendet gyakoroltatta játékosaival a hivatalos honlap tudósítása szerint. A sérültek felépültek, már csak Aahman Perssonra nem számíthat Andreas Alm vezetőedző.
A Friends Aréna tetőszerkezetét bevonják a ma esti találkozóra.
A hazaiak motiváltak lesznek, ha nyernek, akkor saját kezükbe kerül a sorsuk: az utolsó két játéknapon előbb elutaznak a Brommához, majg a Helsingborgot látják vendégül.
A Norrköping a középcsapatok békés mindennapjait éli, a 8. pozíciót foglalja el 38 egységgel – ebből idegenben 17-et húzott be (4-5-4). Érdekes, hogy otthon még nem remiztek a kékek (7-0-7). Az ősz elképesztő szeszélyesre sikeredett a csapatnál: belefutottak vereségekbe, arattak szép sikereket, ám 9 forduló óta nem osztoztak meg senkivel sem a pontokon (4-0-5). Az elkövetkezendő hetekben lényegében nem tud változtatni pozícióján a Norrköping, legjobb esetben a 6., legrosszabb forgatókönyv esetén a 11. helyen zárnak Thorvaldssonék. Frempong régóta sérült, ő nem lesz bevethető állapotban ma este.
A gólokkal egyik alakulat sem áll rosszul: a hazaiaknak 17/10, a vendégeknek 18/9 az over-under mutatója.
Az AIK fölénye mutatkozik a statisztikákban: 1924 óta 38 stockholmi siker mellett 22-szer ikszeltek a csapatok, 19 alkalommal a kékek diadalmaskodtak. Az elmúlt évtizedben nagyon egyoldalú volt a mérleg: a Norrköping 2002 óta nem tudott nyeri a Friends Arénában, és az utolsó pontszerzés is erre az időpontra datálódik…
Az erősebb keret, a motivációs tényezők, a hazai pálya előnye, valamint a hagyományok is egyértelműen az AIK sikerét vetítik előre. Szerintünk a sárgák nem hibázhatnak, muszáj behúzniuk a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Bursaspor-Kayserispor 1!

Az előző kiírásban még rangadónak számított az ütközet, ma szó sincs erről. A zöldek erősebbek, otthon tartják a pontokat.
Christoph Daum irányítja a bursai alakulatot, amely az előző kiírásban az előkelő 4. helyen végzett. De hol van már a tavalyi hó… A csíkosak rendesen beragadtak a rajtnál, így most, 7 forduló elteltével mindössze a 13. helyen tanyáztak 8 egységgel. Viszont nem lehetünk igazságtalanok Frey-ékkel: a sorsolásuk elég rázósra sikeredett, otthon eddig a Galatával, a Besiktas-szal és az erős középcsapatnak számító Akhisarral találkoztak Belluschiék.
Az Atatürk Stadiumban eddig győzelem nélkül állnak Kazim Kazimék (0-2-1), a Besiktas mért rájuk kiadós verést (0-3). Az elmúlt két bajnoki viszont már jobban sikerült Pablo Batalláéknak: a hazai ikszet idegenbeli siker követte (Karabukspor 0-1) – így Sebastian Frey immár 253 perce nem kapott gólt! A karizmatikus német trénerben bízik a klubvezetés, a gárdának pedig meg kell kezdenie a felzárkózást a középmezőny első feléhez. A keretben nincsen sérült, tehát Daum a legütősebb összetételben vezényelheti pályára seregét ma este.
A Kayserispor a 2012/2013-as bajnokságban az 5. helyen zárt, így most nagy csalódás, hogy Prosinecski mester csapata mindössze a 17. helyről várja sorsa jobbra fordulását. A piros-sárgák győzelemmel kezdték a szezont, ám ezzel el is lőtték a puskaporukat: azóta két iksz és négy zakó jött össze. Idegenben az erősnek számító Kasimpasa elverte Jajáékat, két kiesősi rangadót pedig ikszre hoztak. A vélogatott szünet előtti utolsó fellépésüket is elrontották Cleytonék: otthon égtek meg a félelmetesnek nem nevezhető Gaziatensporral szemben.
Bobo Devison, Khizanishvili és Marko Simic sérült, velük nem számolhat a horvát tréner.
A két alakulat egymás elleni mérlegét hazai dominancia jellemzi. A Bursaspor pályaválasztásával a Kayserispor 2008 óta nem tudott sikert elérni! És ma sem látunk erőt a vendégekben, szerintünk a zöldek végre megszerzik első hazai győzelmüket! Tippünk: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik