Hírek

Edzőváltás után…

Ma egy német és egy hazai bajnoki került terítékre...

Hamburg-Stuttgart 1!

Az edzőváltás óta az északiak kezdenek magukhoz térni, és egy sikerrel végre elmozdulhatnának a veszélyes zónából…
A piros-kék-fehér klub borzalmasan kezdte a bajnokságot: az első három fordulóban mindössze egy pontot szereztek az északiak, aztán ugyan legyőzték a Braunscgweiget simán, majd újabb két zakó következett. A klubvezetés a váltás mellett döntött, a kispadra a rutinos holland trénert, Bert van Marwijk-et ültette. A németalföldi szakember a Fürth elleni nyertes kupameccsen mutatkozott be, majd jött két idegenbeli bajnoki: pontot szereztek van der Vaarték Frankfurtban, majd a frankoknak rajzoltak egy ötöst Nürnbergben!
Az Imtech Arénában a Bréma és a Hoffenheim is nyerni tudott, és mint említettük, csak az újoncot verték Adlerék. 8 mérkőzésen 8 pont, 17-19-es gólaránnyal – náluk csak a Hoffenheim kapott több gólt.
Diekmeyer és Rincon sérült – ők már pályára léptek az idén a csapatban. A többiek, akik a maródiak listáján szerepelnek – még nem kaptak szerepet ebben a kiírásban.
Az edzőváltás általában nagy lökést ad a csapatnak, és azt gondoljuk, hogy ezt a hullámot meglovagolhatja a HSV.
A Stuttgart is túljutott már egy edzőváltáson: Labbadia ment, helyére Thomas Schneider érkezett: a tréner korábban az utánpótlással foglalkozott. És bejött a húzás, ugyanis már a 7. a csapat 11 egységgel. Idegenben 2-0-2 a mérlege: Mainzban és Augsburgban kikaptak Ibisevécék, viszont Berlinben és Braunschweigből három ponttal tértek haza.
Harnikék augusztus vége óta nem kaptak ki a Bundesligában, a kupából viszont már búcsúztak: Freiburgban esett ki a sorozatból a gárda.
Ulreich és Leitner sérült, a többi hiányzó jobbára peremember.
A két együttes egymás elleni mérlege nagyon kiegyensúlyozott, ám érdekesség, hogy az elmúlt években inkább mindig az aktuális vendég alakulat volt eredményesebb.
Ma viszont inkább a hazaiaknak szavazunk bizalmat. Bert van Marwijk ma mutatkozik be bajnoki meccsen az Impact Arénában, és szerintünk behúzza csapata a három pontot. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Kaposvár-Ferencváros 2!

Pocsék formában lévő zöld-fehér együttesek csapnak össze ma Somogyországban. A fővárosiak örülhetnek a lefújás után…
Nagy bajban van a Rákóczi: 10 mérkőzésen mindössze négy pontot zsebeltek be a Prukner-legények – a bennmaradást érő 14. pozíciótól 6 egység a lemaradásuk. Otthon eddig egy iksz és három zakó (az Újpest ellen 2-2), gólarányuk Kaposváron 3-10.
A nyáron nagyon meggyengült a zöld-fehér brigád: fél kezdőcsapata igazolt máshová, és a pótlásuk nem sikerült. Elnézve a Rákóczi keretét, kisebbfajta csoda lenne, ha sikerülne kivívni a bennmaradást. Oláhék rossz szériában vannak, az elmúlt két bajnokijukat elvesztették, ráadásul Szombathelyen Jánvárit kiállította a játékvezető, így ő eltiltását tölti.
A Fradi sem brillírozik mostanság. Moniz mester alakulata igencsak szeszélyes az idén: 6-0-4-es mérleget produkáltak eddig Besicsék. Arattak szép sikereket, de az elmúlt hetekben két kínos vereség is becsúszott: a Puskástól idegenben, a Honvédtól otthon kaptak ki Jennerék.
A válogatott szünet jót tett a Ferencvárosnak, hiszen ideje rendezni a sorokat. Mert hiába népszerű Ricardo Moniz, a türelem azért fogytán van, hiszen a Vidi tegnapi sikerével az éllovastól már 10 pont a lemaradása a IX. Kerületieknek. Böde beteg volt a héten, játéka kérdéses.
Amióta visszajutott a Fradi az élvonalba, még nem tudott nyerni Kaposváron! Kétszer iksz lett, kétszer pedig a hazaiak örülhettek a három pontnak.
Ma viszont szerintünk Gyömbérék megverik a Rákóczit! A két keret között óriási a minőségbeli különbség, és ez ma ki is jön a pályán. Nálunk fix 2-es történet…

Olvasói sztorik