Hírek

Csúcsrangadó a Seria A-ban!

A farkasok a délieket fogadják ma este az Olimpicóban. Az osztrák második ligában hazai esélyre bukkantunk...

Roma-Napoli Mindkét fél betalál: IGEN!

Az olasz szuperrangadón ma gólváltással számolunk!
Elképesztő szezont fut mindkét együttes eddig. A farkasok a nyáron Rudi Garciát ültették le a kispadra, elkezdtek igazolni, és végre jól is jöttek ki a holtidényből. Az alapcsapat tagjává vált gyorsan Benatia, De Sanctis, Gervinho és Strootman, akik hétről hétre bizonyítják, hogy bizony érdemes volt a fővárosba csábítani őket.
A bordó-sárgák aztán úgy rajtoltak, hogy arra még a legelvetemültebb ultrák sem számítottak: 7 bajnoki, hát siker, 20-1-es gólarány! Eddig csak a parmai Biabiany tudta bevenni De Sanctis kapuját, azóta pedig eltelt már 411 minutum! És a parádés rajt nem a jó sorsolásnak köszönhető: igaz, hogy eleinte nyerhető meccseket vívtak Tottiék, ám később már a Lazio és az Inter is fejet hajtott a farkasok előtt.
De Rossiék nagyon egyben vannak: a támadójátékuk kreatív és veszélyes, és a korábbiakkal ellentétben a védelemmel sincs probléma. Bár ezúttal kissé felforgatott hátsó alakzattal kell pályára lépniük a rómaiaknak, ugyanis Balzaretti eltiltását tölti, Maicon pedig sérüléssel küzdött, a csütörtöki információk szerint pályára lépése erősen kérdéses volt. Ugyancsak a maródiak listáján szerepelt Gervinho és Destro neve, jó hír viszont a drukkereknek, hogy a Totti-De Rossi-Breadley trió jó eséllyel ott lehet a nápolyiak elleni keretben.
Az Olimpiai Stadionban eddig a Verona, a Lazio és a Bologna hajtott fejet Florenziék előtt. A Napoli azért más kategória…
Rafa Benitez is sikeresen mutatkozott be a déliek kispadján: egyetlen iksz mellett hatszor győzedelmeskedtek a halványkékek – érdekesség, hogy a gyengécske újonccal nem boldogultak Pandevék (Sassuolo 1-1). Idegenben is ellenállhatatlanok Hamsikék: három túra, 9 pont, a Chievo és a Genoa elleni siker várható volt, viszont a Milant is sikerült legyűrniük Cannavaroéknak a San Siróban. A brigád érdekelt a BL-ben is: a Dortmundot vertén a San Paolóban, viszont az ágyúsoknál nem jártak sikerrel. Kedden Marseille-be látogatnak…
Ha az átigazolásoknál pozitív előjellel illettük a rómaiakat, akkor ugyanezt kell tennünk a déliek kapcsán is. Ugyan Cavani távozott, de az érte kapott pénzből alaposan bevásároltak a déliek. Higuain, Callejon, Zapata, Raul Albiol, Mertens, Pablo Armero és Pepe Reina egyaránt remek erősítésnek számít.
Ami a sérültlistát illeti: Zuniga, Albiol és Higuain bajlódott sérüléssel, ám a betinf.com szerint akár mindhárman bevethetőek lehetnek ma este. Maggio állapota sokat javult, a jobboldalon bevethető futballista vélhetően játékra jelentkezik.
A Napoli eddigi három vendégszereplésén 8 találatot hintett. És ma is várunk gólt a vendégektől, hiszen azt azért már bizonyították Rafa mester fiai, hogy Higuain nélkül is képesek eredményesen futballozni. A Roma pedig otthon ugyancsak betalál majd – ennek megfelelően gólváltást várunk ma este az Olimpicóban!

Mattersburg-Horn 1! +2.5!

A zöldek otthon nem nagyon ismernek kegyelmet, és szerintünk ma sem tesznek kivételt…
A Mattersburg tavasszal elképesztő peches körülmények között mondott búcsút a legmagasabb ligának. Az utolsó fordulóban valamennyi riválisa nyert, a zöldek viszont buktak, így kiestek a második vonalba. A keret valamelyest meggyengült, és ez nem is múlt el nyomtalanul. Alfred Tatar alakulata 12 fellépésen 16 egységet gyűjtve mindössze a 6., épp egy tízessel van lemaradva a listavezető Altach mögött. A Pappelstadionban nincsen különösebb baj a teljesítményükkel: 4-1-1-es mutatójuk erről tanúskodik (csak St. Pölten tudott nála nyerni, a Hartberg remizni), ám vendégségben 1-0-5 a vonatkozó statisztikája. A formáját e kettősség jellemzi: amikor szeptember 20-án legutóbb odahaza meccseltek, az erős Lieferinget oktatták (2-0), utána viszont két bajnoki túrát is nulla ponttal zárták. Hajlamos a gólgazdag ütközetekre: 8/4 az over-under mutatója, gólaránya 18-22.
A Horn stabil középcsapat volt az előző kiírásban, idei teljesítménye egyelőre elmarad ettől. A kékek 11 ponttal (3-2-7) osztályozós helyen állomásoznak. Idegenben igazán gyengék: 1-1-4-es sorukhoz 11-16-os gólarány párosul – egyetlen sikerüket az utolsó Pandorfnál aratta, de annak is már jó ideje. A szeptembert két nehéz meccsel zárták Hartlék: pontot mentettek otthon a listavezető Altach-hal szemben, majd sokáig állták a sarat a Liefering otthonában (4-2) – végül azonban kikaptak. Az október eleji hazai meccsüket viszont rendesen benézték a fiúk: a nem túl acélos Hartberg verte őket, ráadásul saját közönségük előtt. A meccsen Stanislaw piros lapot kapott, így vele nem kalkulálhat Willhelm Schuldes vezetőedző.
Ami a találatokat illeti: 10-szer jött a +2,5 Sahanekék meccsein…
Augusztus elején randevúzott egymással a két brigád, akkor a Waldviertler Volksbank Arénában, tehát a Horn pályaválasztásával is nyerni tudott a Mattersburg! És micsoda meccs volt! 3-0-ra vezetett már a Horn, ám a zöldek félelmetes finisbe kezdtek, és fordítottak (3-4).
És ma is a Mattersburg sikerét várjuk! Otthon erősek a zöldek, a Horn pedig nincs jó passzban. Nálunk 1-es az alaptipp, egy másik szelvényen pedig lehet találatokra vadászni…

Olvasói sztorik