Hírek

Egy északi, egy déli meccs

Ma sem dúskálhatunk a meccsekben... Azért egy dán és egy brazil ütközetre találtunk tippeket!

Horsens-Koge 1!

A Horsens vissza akar jutni az élvonalba, ehhez pedig nem hibázhat a Koge ellen!
A sárgák az előző kiírásban búcsúztak az élvonaltól, és a klubnál a visszajutást tűzték ki célul. A gárda eddig nem is megy rosszul, 12 ütközetben 23 egységet zsebelt be, így most a 2., feljutást érő pozícióban tanyázik. Odahaza, a CASA Arénában azért nem brillíroznak a fiúk: 3-1-2-es soruk nem éppen arra utal, hogy oroszlánbarlang lenne a stadionjuk… A listavezető Hobro és az ugyancsak élcsapatnak számító Vejle nyert nála – ez a hat pont azért nagyon hiányzik a nevük mellől. A formája is szeszélyes, hiszen két sikert követően kétszer remiztek Klovéék: a két kiesőjelölt (Maryenlist, AB) ellen azért két pontnál többel kalkulált a szakvezetés…
A klub hivatalos honlapján a brigád egyik meghatározó játékosa, Janus Drachmann beszélt a meccsről. Mint fogalmazott: nem szabad olyan hibákat elkövetniük, mint tették azt szeptember elején, amikor is a Koge ellen idegenben 1-0-ra kikaptak. A riválissal kapcsolatban elmondta: fiatal és rutinos focisták egyaránt megtalálhatóak a kék-feketék keretében, és három klasszisuk pedig meccseket tud eldönteni. A múltkori találkozón nem játszott jól a Horsens, ám így is esélye volt a pontszerzésre, ám a hajrában elbukták a meccset. Ezúttal sokkal jobb produkciót vár maguktól Drachmann – no és természetesen győzelmet!
A Koge a középmezőnyben tanyázik, 18 pontja van, ám idegenben gyengélkedik (1-2-2). Csak a Silkeborgnál nyert, viszont mellette szól, hogy épp a legutolsó túráján diadalmaskodott először. A kék-feketék azóta kétszer játszottak otthon, és bizony nem sikerült nyerniük. A Bronshoj ellen illett volna (9.), de csak ikszeltek Kjaer-ék, a Hobro ellen viszont nem nagyon volt esélyük a pontszerzésre (0-2). A villámgyors támadó, Jeppe Kjaer ott lesz a pályán – a csatár már hét találatnál jár…
A Horsens-Koga meccseken eddig hazai dominancia mutatkozott: a kékek háromszor vizitáltak a CASA Arénában, és mindannyiszor kikaptak. És ma is erre hajazunk: a sárgáknak muszáj nyerniük, hogy megőrizzék pozíciójukat, és szerintünk nem is hibáznak. Nálunk 1-es az alaptipp!

Vasco da Gama-Goias +2.5! 1(x)!

Nagyon kellenek a pontok a hazaiaknak, hiszen jelenleg kieső helyen állnak. A vendégek eddig remekelnek, újonchoz képest parádésan helytállnak. Ki lesz a motiváltabb?
A Vasco gyalázatos szezont fut, a fehér-feketék 28 meccsen mindössze 32 pontot szereztek. Dorival Silvestre Junior alakulata otthon sem veszélyes, 5-4-5-ös mérleget tud felmutatni, ám az mindenképpen mellettük szól, hogy a szeptemberi mélyrepülésből sikerült kijönniük Andrééknak, és így az elmúlt hetekben már gyűjtögettek pontokat. Egy négymeccsen veretlen sorozatot szúrtak el a minap, amikor is Criciuma elleni kiesési rangadón 3-2-re alulmaradtak. Williet ráadásul kiállította a játékvezető, így az ötgólos játékos a mai csatát kihagyja.
A Goias tavaly megnyerte a második ligát, így jutott fel a legmagasabb osztályba. És a zöldek nem illetődtek meg az új közegben, 28 meccs után már 40 pontnál járnak, és a 8 helyet jelenti. Nagyon kiegyensúlyozottan teljesítenek Walterék: 10-10-8 az összmutatójuk, idegenben ebből 4-4-6 jött össze. A csapat jó passzban várja a túrát: két győztes mérkőzésből érkezik a Vasco-hoz.
Elnézve a statisztikákat, ez a párosítás rendre sokgólos mérkőzéseket hozott. Bár az idén egyik alakulat támadószekciója sem brillírozik (a Vasco 38-szor, a Goias 33-szor köszönt be), ma mégis találatokat várunk a csapatoktól. A Vasconak nagyon kell minden pont, hiszen ha nem szedik össze magukat Marlonéék, akkor ebből kiesés is lehet. Azt gondoljuk, hogy a hazaiak motiváltabbak lesznek, és ennek köszönhetően nem maradnak pont nélkül. Sőt! A bátrabbak a hazait simán is megtolhatják, egy másik szelvényen pedig jöhet a +2,5!

Olvasói sztorik