Hírek

Tűzfalon az Aranycsapat

Ezer négyzetméteres falfestményen örökítették meg az évszázad mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Budapest VII. kerületében ünnepélyesen felavatták azt a tűzfalat, amely a magyar labdarúgó aranycsapat 1953-as, londoni 6-3-as győzelmét ábrázolja.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a legtöbb belvárosi kerülethez hasonlóan Erzsébetváros utcáiban is számos kihasználatlan, esztétikailag kifogásolható falfelület található, bár ezek száma az utóbbi időben a megfelelő dekorációs eljárásoknak köszönhetően jelentős mértékben csökkent. A „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013” program keretein belül hét tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén. A tavasztól ősz végéig tartó felújítási és dekorációs ötlettel a Neopaint Works kreatív csoportot bízta meg a VII. kerületi önkormányzat.

A csoport a közelmúltban fejezte be legújabb alkotását a Rumbach Sebestyén utca 10. szám mellett, amely a magyar labdarúgó Aranycsapat londoni 6-3-as győzelmének állít emléket, amelynek idén november 25-én lesz a hatvanadik évfordulója. Az óriásfestmény különlegessége a nem mindennapi mérete, hiszen ezer négyzetméteren díszíti az utcaképet, tematikájával pedig a magyar sporttörténet egyik kimagasló eredményének állít emléket. Az alkotás három hét alatt, négyszáz liter festék felhasználásával készült.

Jankovits Barnabás, a Neopaint Works vezetője elmondta: közelítőkeg két éve készültek erre a munkára. A terveket és a kivitelezést a művészcsoport korabeli plakátok és fotók felhasználásával végezte.

„A terve tőlünk származik, a témaválasztásnak semmi köze az utóbbi hónapokban hallható és olvasható futball-fejlesztési programokhoz. Sajnos mostani válogatottunknak nem sikerült felnőnie ahhoz a feladathoz, hogy méltóképpen ünnepelje a legendás londoni diadal hatvanadik évfordulóját, de bízunk benne, hogy a képünk kapcsán nem az amszterdami és a bukaresti vereség fog témát szolgáltatni” – mondta Jankovits Barnabás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik