Hírek

Egy kis gólvadászat!

Ma körülnéztünk a zöld szigeten, aztán hazatértünk a szeretett Ligakupánkhoz!

Limerick-Shelbourne +2,5!

A kiesés ellen küzdenek a vendégek, ha ma nem nyernek, nagy bajba kerülnek. Nyílt futballt várunk a találkozótól!
A Limerick újoncként vágott neki a pontvadászatnak, és a kékek bizony megállták a helyüket. A gárda a középmezőnyben végez majd, jelenleg a 7. pozíciót foglalja el 39 egységgel, ám, mint Stuart Taylor menedzser fogalmazott, cél a Cork befogása, azaz a 6. hely megszerzése. Ettől jelenleg 4 pont választja el a csapatot, és elnézve a hátralévő meccseket, nem is kilátástalan a küzdelem.
A gárda egy négymeccses veretlenségi sorozatot szakított meg a minap: az ugyancsak veszélyeztetett helyzetben lévő Bray verte Gaffney-éket 1-0-ra. A találkozón kiállították Ojit, és a menedzsert is elküldték a padról – mindkettejükre eltiltás vár. Az utolsó bajnokin már kísérletezgetett a szakmai stáb, egy 18 éves futballista debütált a nagycsapatban. A motiváció fontosságára hívta fel a figyelmet a szakvezető, utalva arra, hogy mind a Bray, mind pedig a Shelbourne az életéért küzd majd. Az első meccset elbukta a kék sereg, most otthon köszörülheti ki a csorbát. Otthon, a Jackman Parkban eddig vegyesen teljesített a brigád: 6-6-4-es sora legalább is erre utal. Legutóbbi három hazai ütközetében úgy szerzett 7 pontot, hogy még csak gólt sem kapott. Ez mindenképpen bizakodásra adhat okot…
Ha van igazán fontos meccs a vendégeknek, akkor a mai valóban az! A 21 pontos piros-fehérek 3 ponttal vannak lemaradva az osztályozós helytől (Bray), hattal a bennmaradó pozíciótól (UCD). A gólarányuk jobb a Wonderersnél, tehát ha a hátralévő két meccsét megnyerik a fiúk (a dublini egyetemistákat fogadják a zárónapon), és a Bray a Bohemians-Dundalk páros ellen csak három pontot szerez, a Shelbourne megmenekül!
Ám a gárda eddigi 31 csatájából mindössze 5-öt nyert meg, 6-szor remizett, 20-szor pedig égett. Idegenben 2-4-10-es sorához 11-27-es gólarány párosul. Július vége óta nyeretlenek Kellyék, szóval, nem is csoda, hogy a lista végén kullognak.
Viszont érdekes dologra lettünk figyelmesek: ahogy fogynak a fordulók, úgy megy bele egyre nyíltabb játékba a kiesőjelölt! Az elmúlt hat ütközete közül ötször jött a +2,5-ös opció, a minap a Corknál 5-3-ra, előtte a Derrynél 3-1-re maradt alul.
Ahogy elnéztük az egymás elleni mérlegüket, abból is az tűnt ki, hogy az egymás elleni ütközeteik rendre eseménydúsak. A tavasszal ugyan ebben a felállásban 0-0-ra végeztek a felek, ám előtt és utána is gyakran hozták a +2.5-öt a fiúk.
A hazai szorzó 2,00, ami valljuk be, nagyon csábító, hiszen szinte minden a Limerick mellett szól. Nem elvetendő opció, ugyanakkor a gólokban jobban bízunk. A Shelbourne-nek muszáj lesz mennie, ebből pedig könnyen összejöhet három találat. Nálunk ez az alaptipp!

Szolnok-Kecskemét +2.5!

A keleti ütközetben garantáltak a gólok!
A C-csoportban a három lila alakulat mellett a Szolnok nyert besorolást. A Tisza-partiak nem rajtoltak jól az NB/II-ben, ám az elmúlt hetekben kissé összekapta magát Kis Károly rutinos futballistákkal teletűzdelt csapata. A piros-kékek két hete verték a Dunaújvárost, aztán ponttal tértek haza Békéscsabáról. Így most már legalább elmozdultak az alvégről, 9 egységgel négy alakulatot maguk mögé utasítottak. A Ligakupában otthon verték a Csabát, idegenben viszont Újpesten és Kecskeméten is megégtek Mátéék. Három meccs, három pont, 6-6-os gólarány.
A Kecskemét igencsak szeszélyes szezont fut, 10 mérkőzésen 12 pontot zsebeltek be Balázsék, így most a 10. helyről várják a folytatást. Képesek bravúrra (Győr otthoni legyőzése), de be is tudnak sülni a lilák (Mezőkövesd, Pécs…). Hogy melyik arcát mutatja majd Bekő mester csapata, jó kérdés, az viszont majdnem biztos, hogy erős gárdával vág neki a mai meccsnek a Kecskemét.
És jó eséllyel tovább is lép majd a kvartettből a gárda, ugyanis eddig a viharsarki ikszet követően a Széktói Stadionban verték az Újpestet és a Szolnokot is. Pekárék 7 ponttal vezetik a csoportot, ha ma nyernek, akkor minden bizonnyal bejutnak a legjobb 16 közé.
Egy hete 4-2-re nyertek Barryék Kecskeméten. És gólokból ma sem lesz hiány, érzésünk szerint megint összehoznak három találatot a csapatok!

Olvasói sztorik