Hírek

Ma minden kiderül!

A vébé-selejtezők utolsó fordulója következik. Jó néhány csoportban még kiadó a 2., pótselejtezőt érő pozíció...

Törökország-Hollandia Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Ez a meccs nem a stabil védekezésről szól majd: a hazaiaknak ezerrel kell menniük, és sikerük esetén sem biztos a pótselejtezős pozíció, a hollandok pedig épp a minap mutatták be, hogy hiába van már a zsebükben a brazíliai repülőjegy, ők bizony szívesen futballoznak…
Az észtek elleni győzelemmel életben maradt a félholdasok reménye: a D-jelű hatosban feljöttek a 2. helyre, igaz, épp úgy 16 pontjuk van, mint a románoknak. Ma csakis a győzelem elfogadható eredmény Fatih Terim alakulatának, és akkor abban kell reménykedniük Bukutéknak, hogy a a románok nem verik meg legalább 6-7 góllal az észteket.
Avci mesterrel vágott neki a sorozatnak a nemzeti tizenegy: nem ment jól a csapatnak (hazai vereség a románoktól, idegenben égtek Budapesten, majd otthon nem bírtak a mieinkkel), így a szakember távozott, és jött Fatih Terim. A rutinos stratéga felrázta a gárdát, és amióta ő a vezér, háromból hármat nyertek Ylmazék! A legfontosabb sikert Bukarestben aratták a piros-fehérek, ezzel a három ponttal maradtak tulajdonképpen versenyben. A múlt héten Észtországban hozták a kötelezőt Turan Ardáék, és a drukkerek legnagyobb örömére végre ismételten a kapuba talált Burak Ylmaz!
A feladat tehát adott, nyerni mindenáron! A hazai környezet egy fél találatot legalább ér majd a törököknek, akik ugyan nem eshetnek ész nélkül a narancsosoknak, ám gólt, gólokat kell szerezniük a győzelemhez!
Mert abban majdnem biztosak vagyunk, hogy Louis van Gaal mester alakulata betalál majd Isztambulban. A hollandok már kijutottak a vébére, ám pénteken bebizonyították, hogy botorság lenne azt gondolni: a sztárok félvállról veszik majd a hátralévő meccseket.
Az Oranje eddig az észtek elleni találkozójukon kívül (2-2) valamennyi selejtezőjét megnyerte, 32 rúgott gólnál jár – ennél többször egy európai válogatott sem volt eredményes. A védelemmel sincs különösebb probléma, ám annyit azért érdemes megjegyezni, hogy Andorrán kívül minden ellenfele betalált neki idegenben…
A 8-1-es diadal nagyot szólt, ám ismerve Robbenék mentalitását, biztosak vagyunk abban, hogy a kiütés nem kényelmesítette el a gárdát. A keret bivalyerős, a szövetségi kapitány variálhat tehát kedvére.
A hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára, hiszen noha bízhatnak az észtek esetleges bukaresti pontszerzésében, erre nem alapozhatják a 2. hely megszerzését. Érzünk gólt a hazaiakban, mint ahogy a tulipánosokban is. A mindkét fél betalál opció mellett a +2,5 is simán összejöhet!

Izrael-Észak-Írország 1!

A hazaiak amolyan becsületbeli ügyként kezelhetik a sorozat zárómeccsét.
Komoly tétje nincsen a mai ütközetnek, a hazaiak szempontjából legalább is szinte semmi. Egészen biztosan a 3. helyen zárnak a csoportban, az orosz-luzitán páros erősnek bizonyult az ázsiaiaknak, az azeri-észak-ír-luxemburgi trió viszont nem okozott különösebb problémát Eli Guttman legénységének. A kék-fehérek nem kezdtek jól, kikaptak otthon az oroszoktól, majd csak remiztek Azerbajdzsánban. Utána beindult a gépezet, oda-vissza verték a miniállamot, hazai környezetben remiztek a portugálokkal, és három egységet szereztek az észak-ír túrán is. Aztán jött az azeri átok: otthon sem sikerült megverni a keletieket, majd miután az orosz túra is kudarccal zárult, eldőlt: a pótselejtezőre sem érhetnek oda Rafaelovék. A múlt pénteken Lisszabonban a hajrában sikerült pontot mentiniük Ben Basatéknak (1-1), így 9 mérkőzésen 13 egységig jutott a nemzeti tizenegy.
Az izraeli együttes nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a sorozatban, így nem meglepő, hogy ezúttal sem jut ki világeseményre. A keretben többen is sérüléssel küzdöttek, így a legjobb tizeneggyel nem is tudott kiállni még a gárda. Most sem lesz ez másként, ám Ben Haimékat így is esélyesebbnek tartjuk a szigetlakóknál.

Az észak-ír alakulat rendesen lejáratta magát a vébé-selejtezőn. A zöldek 1-3-5-ös sort hoztak össze, egyetlen sikerüket viszont a listavezető oroszok ellen érték el. Mc. Ginnék pontot csentek el Ronaldóéktól, ráadásul Luzitániában, ám ezen kívül jobbára ütötték-verték O’Neill mester csapatát. Még azt a bravúrt is sikerült elkönyvelniük, hogy az azeri-luxemburgi páros ellen négy mérkőzésen két pont jött csak össze… Idegenben megégtek, otthon remiztek. Patersonéknál nincsen klasszis labdarúgó, a hagyományos brit focit erőltetik, ami nem is csoda, hiszen labdaügyes játékos híján nem várhatunk tőlük tiki-takát.
Carollék minden bizonnyal megőrzik utolsó előtti helyüket, ugyanis Luxemburg vélhetően pont nélkül marad Portugáliában. A keretben Evans piros lapos eltiltás miatt nem bevethető, ám elnézve az utazó futballisták névsorát, nem lesz könnyű dolga ütőképes csapatot kiállítania Michaell O’Neill szövetségi kapitánynak.
Izraelben még nem mérkőztek meg egymással a felek, Észak-Írországban tavasszal 2-0-ra nyertek a kép-fehérek. És ma is bizalmat szavazunk Bardáéknak, szerintünk a pontok tuti, hogy otthon maradnak.

Olvasói sztorik