Hírek

Irány a másodosztály!

Egy olasz és egy holland mérkőzéssel indítjuk a hetet!

Capri-Novara x2! Félidőben: X!

Alfredo Aglietti legénysége csúnya pofont kapott a múlt héten, ráadásul otthon szaladtak bele a késbe a kékek. Ma ponttal, pontokkal térnek haza az újonctól!
A Capri a nyáron jutott fel a Serie B-be, a kiscsapat célja pedig nem is lehet más, mint a másodosztályú lét fenntartása. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen elnézve a gárda keretét, bizony kevésnek tűnik az erő a csapatban. Különösen a támadószekció tűnik borzalmasnak: 7 meccsen mindösszesen négy gólt szereztek a fiúk – otthon még egyet sem…
Érdekes módon eddig idegenben megy jobban Inglesééknek: hat pontot termeltek a túrákon, odahaza csak egyszer remiztek (Brescia), kétszer égtek (Citedella, Empoli). A Padova elleni meccsük félbeszakadt. Hét mérkőzésen 7 egységet termeltek eddig tehát a fiúk – nem is csoda, hogy a játéknap előtt osztályozós helyen tanyázott a Capri.
A Novara az előző kiírásban nagyot hajrázott, be is ért a play offba, ám az osztályváltás nem jött össze a kékeknek. Alfredo Aglietti alakulata az idén is megpróbálkozik a feljutással, más kérdés, hogy az eredmények egyelőre e céltól messze elmaradnak. A gárda 8 csatában 10 pontot szerzett, a középmezőnyben vesztegel, bár egy sikerrel nagyot léphetne előre. Lazzariék a nyitófordulóban kikaptak, utána viszont futottak egy jó sorozatot: nem találtak legyőzőre egészen a múlt hétig, akkor viszont a Virtus gurított egy hármast, méghozzá Novarában. Nincs pánik a klubnál, a szakvezető annyit jegyzett meg a múlt heti produkcióval kapcsolatosan, hogy játékosai hiába dolgoztak remekül a bajnoki előtt, a meccsen rossz döntéseket hoztak. A Capri ellen nem hibázhat ennyit a csapat, hiszen nehéz helyzetben van az újonc, amely mindent megtesz a sikerért, vélekedett a tréner. A keretből sérüléssel bajlódik a csapat kétgólos támadója, az argentin Pablo Gonzalez, viszont a svéd Pivovski már játékra jelentkezett.
A vendégek erősebb állománnyal rendelkeznek, és bár eddig idegenben nem brillíroztak a fiúk (0-3-1), azért pontot, pontokat várunk tőlük. Persze, a “minden sorozat megszakad egyszer” alapján a Capri is beköszönhet, ám ezt nem hagyja szó, azaz gól nélkül a vendég tizenegy. Nálunk x-es történet, megtámogatva egy kettessel!

PSV Junior-Volendam +2,5!

Könnyedén összejöhet három találat a találkozón. Lássuk, hogy mire alapozunk!
Az eindhoveniek fiataljai nem remekelnek a bajnokságban: 11 meccsen 9 pontot gyűjtve kiesőhelyről várták a fordulót. A piros-fehér-feketék otthon nem tolják rosszul, viszont idegenben borzalmasak. 2-2-1, illetve 0-1-5-ös mérleget produkáltak eddig, gólarányuk 14-20 – saját stadionjában csak a Fortunának nem tudott betalálni, az over-under mutatója 7/4. A formája a kettősség a jellemző, a legutóbbi két hazaiján legalább nem kapott ki a csapat.
A vendégek is szeszélyesek, ám érdekességként mindenképpen megjegyezzük, hogy a narancssárgák idegenben igencsak jól muzsikálnak! 17 pontjából 12-őt vendégségben hoztak össze a srácok (4-0-1), csak Tillburgban kapituláltak. Két nyertes mérkőzésből érkeznek a mai ütközetre. A találatokkal nem áll rosszul a Volendam (9/2 a +2,5-ös mérlege), a Willem elleni botláson kívül kétszer eddig mindig betalált a túrákon.
Az a határozott meggyőződésünk, hogy a meccsen simán összejöhet a három találat. Az 1.5-ös szorzó értékarányosnak tűnik…

Olvasói sztorik