Hírek

Hazai esélyek

Ma egy olasz és a holland meccs került a látószögünkbe...

Varese-Trapani 1!

A feljutásra gyúró hazaiak nem hibázhatnak az újonc ellen!
Néhány hete a Varese már hozott némi kávépénzt a konyhára, amikor is elverte otthon a Regginát. A piros-fehérek továbbra is jó pozícióból várhatják a folytatást – kár a múlt heti betliért, hiszen ha nem égnek le Padovában, most a 2. helyen tanyáznának.
A Varese 8 meccsen 14 pontig jutott (4-2-2), a Stadio Franco Ossolában 3-1-0-ás félelmetes sorral büszkélkedhetnek Stefano Sottili mester fiai. Csak a Modena tudott náluk ikszelni, a Pescara-Reggina-Ternana trió egyaránt kapitulált. A sikerekben nagy szerepet vállalt Pavoletti, aki immár 7 találatnál jár.
A tulajdonosváltás óta folyamatosan erősödik a keret, a cél – csakúgy, mint az elmúlt esztendőkben – ezúttal is a feljutás. Tavaly lecsúsztak a play offról, előtte a rájátszásban buktak el a piros-fehérek. Ezúttal sem mondtak le az osztályváltásról Reáék, ám ehhez otthon egy újonc ellen nem hibázhatnak.
A Padovai vereséget leszámítva teljesen jól ment a gárda, hiszen e zakón kívül csak a nyitófordulóban (Cesenában) maradtak pont nélkül az északiak.
Momente és Loverona sérült, ám ők nem alapemberek.
A Trapani az előző kiírásban a harmadik vonalban az élen végzett – megelőzve egyebek mellett a Leccét – így jutott fel a Serie B-be. Grandiózus célokat nem fogalmaztak meg a klubnál, elsődleges feladat a másodosztályú tagság megtartása. A brigád aztán az újoncok lendületével csapott bele a pontvadászatba, az első négy fellépésén veretlen maradt (2-2-0) (Empoliból bravúrpontttal távozott, a Regginát nagyon kitömte), ám utána kissebb hullámvölgy következett. Mancusóék zsinórban háromszor kikaptak, majd legutóbb a Ltinával remiztek otthon. Vendégségben 1-1-2-es sort hoztak össze, ám érdemes megjegyezni, hogy mind a négy túrán eredményesek voltak.
A 9 pontos vendégeknél tehát kisebb megtorpanást érzünk, és bár Dai és Lo Bue személyében csak két perememberük sérült, nem gondoljuk, hogy épp Varésében térnének vissza a helyes útra.
Az az érzésünk, hogy a jobb kerettel rendelkező Varese otthon tartja a pontokat az újonccal szemben. Nálunk 1-es az alaptipp!

Sparta Rotterdam-Achilles (0-1) 1!

A feljutásra gyúró hazaiak kettővel verhetik a félamatőr vendégeket!
A 2010-es élvonalbeli búcsú óta a Sparta rendre a feljutást tűzi ki célul, de az elmúlt években a rájátszásban mindig elvéreztek a piros-feketék. Most a 2. helyen állnak 21 egységgel (6-3-2), odahaza 3-2-0-ás sorral. A formája szenzációs, szeptember eleje óta nem talált legyőzőre (4-1-0), a legutóbbi három mérkőzését pedig egyaránt 3-0-ra húzta be – a múlt hétvégén az erős alakulatnak számító De Graafschap is beleszaladt a késbe.
A vendégek a középmezőnyben tanyáznak 13 ponttal, ám ez elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt három fellépésükön nem szenvedtek vereséget, és szereztek 7 egységet. A gárda idegenben sebezhetőnek tűnik (1-1-3), ami azonban kiemelendő, hogy eddigi vereségei mind egygólosak voltak. A csapat célja a bennmaradás kivívása, ám az ehhez szükséges pontokat vélhetően nem a Sparta otthonában gyűjti majd be a brigád.
A mai meccstől egyértelműen hazai sikert várunk, és elnézve a hazaiak formáját, szerintünk kettő lesz a végén közte. Tippünk tehát hendis hazai!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik