Hírek

Tovább szenved az SVSE

Az NB II kilencedik fordulójában: Zalaegerszeg–Sopron 4-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 9. forduló
Zalaegerszegi TE – Soproni VSE-GYSEV 4-0 (2-0)
Zalaegerszeg, 2000 néző. Játékvezető: Szilasi.
ZTE: Jahics – Preklet, Kovács G., Bogunovic (Vágó, 84.), Nagy Z. – Simonfalvi, Hajdú – Babati, Grbic, Frizoni (Kulcsár, 69.) – Pavicsevics (Kocsis, 76.).Edző: Lendvai Miklós
SVSE: Halasi – Fazakas, Tóth M., Baranyai, Maráczi – Fazekas (Varga G., a szünetben), Németh L. – Sifter, Szabó L. (Heinrich, 40.), Gaál – Erdélyi (Horváth A., 61.). Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Pavicsevics (10., 32.), Frizoni (57.), Kulcsár (73.)
Kiállítva: Halasi (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két nagy hazai helyzettel indult a találkozó: a harmadik percben Grbics adott középre, Pavicsevics pedig tisztán fejelt hét méterről a kapu mellé. Egy perccel később az iménti előkészítő szánta el magát lövésre, 25 méteres bombája kijött Halasiról, azonban másodjára már begyűjtötte a labdát a kapus. Tovább dolgoztatták a hálóőrt, két percre rá Babati lövését védte magabiztosan. A tizedik percben viszont már a kapus is tehetetlen volt: Simonfalvi passzát Grbics lőtte tovább, Pavicsevics pedig három méterről a kapuba lőtt – Halasi még ebbe is bele tudott érni.

Nem állt le a hazai együttes, továbbra is veszélyes támadásokat vezetett – derül ki az onlajnok.com tudósításából. Fél óra telt el a játékból, mikor megduplázta előnyét a ZTE: Babati ugratta ki Pavicsevicset, aki kilenc méterről lőtt a vendégek kapujába. A félidő vége előtt nem sokkal a Sopron legjobbja kiállni kényszerült. Halasi kapus megrúgta a földön fekvő Pavicsevicset, amiért azonnal kiállították.

Az emberhátrányt nem bírta el az amúgy is tompább formát mutatót Sopron. Továbbra is ostromolta a vendég kaput a ZTE, és az 57. percben immáron háromra nőtt az előny. Frizoni jegyezte a gyönyörű találatot, 25 méterről bombázott a hálóba. Egy-két helyzetet a Sopron is fel tudott mutatni, de az újabb gólt a ZTE szerezte: Bogunovic lépett át egy keresztbe lőtt labdát, amely így Kulcsár Kornélhoz került, aki a léc segítségével lőtt a kapuba.

A hajrában itt is, ott is voltak még lehetőségek, de gól már nem született, így a ZTE 4-0-ra diadalmaskodott.

– Sima mérkőzés volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a Zalaegerszeg egykori válogatott játékosa. – Szerintem osztálykülönbség volt a két csapat között. A ZTE végig kulturáltabban futballozott. A második félidőben az eső is eleredt, de a csapatok tették a dolgukat becsülettel. A kiállítás véleményem szerint elhamarkodott volt, nem tűnt olyan súlyosnak az eset, hogy piros lapot érjen. Összességében elmondható, hogy a ZTE jóval célratörőbben játszott, mind a kiállítás előtt, mind utána. Támadólag lépett fel, lőtt is négy gólt, és csak a második félidőben parádézó védő cserekapusnak köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség. Végre olyan Zalaegerszeget láthattunk, amilyet vár a közönség. Az első perctől kezdve rohamozott, szervezetten, jól futballozott, ezt is bizonyítja, hogy az ellenfélnek talán összesen ha két komolyabb helyzete volt a találkozón.

Olvasói sztorik