Hírek

Holland túra

Nem áll meg az élet a válogatott szünetben. A holland második vonalban érdekes meccsekre bukkantunk...

FC Eindhoven-FC Emmen +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A holland másodosztály rangadóján lesz három találat. Azért az nem járja, hogy a vendégek soha ne kapjanak gólt…
A 4. fogadja az 5. helyezettet a 12. játéknapon. A hazai brigád egy ponttal gyűjtött többet aktuális riválisánál, így most 20-nál jár (6-2-3), odahaza, a Jan Louwers Stadionban pedig egészen impozáns mérleget tud felmutatni: 4-1-1 a vonatkozó statisztikája, meglepetésre az Ajax ifi nyert nála. 12-7 a hazai gólaránya, eddig csak a nyitófordulóban (Venlo) maradt impotens. A múlt pénteken egy hárommeccses nyeretlenségi szériára tett pontot a Den Bosch legyűrésével (3-2).
Az előző kiírásban bezzeg nem ment ilyen jól az eindhovenieknek: két kizárt csapat végzett csak mögöttük a tabellán, 30 ütközet után mindössze 21 pont figyelt a nevük mellett. Otthon akkor sem fogták vissza magukat a fehér-kékek, hiszen 25-ször köszönte be az ellenfeleknek, viszont összességében tragikusan védekeztek: 67-szer mondott csődöt a hátsó alakzat – legtöbbször a ligában…
Most 20-16 a találati mutatójuk, amely arra enged következtetni, hogy továbbra sem a hagyományos catenaccio a vezérelv a taktika összeállításakor… 8/3 az over-under mutatója az FC Eindhovennek, amely az Emmen ellen hagyományosan gólgazdag ütközeteket vív…
307! Ennyi perce nem kapott gólt a sajtos védelem! Azért ez nem semmi bemondás, különösen a holland második vonalban, ahol a gárdák kevésbé a védekezésre helyezik a hangsúlyt. Joop Gall vezetőedző tudhat valamit, hiszen korábban az emmenieket rendre a laza hátvédsor jellemezte, most viszont jól zár a retesz. A gárda az 5. 19 egységgel, gólaránya 18-12, idegenben viszont gyenge: 1-2-2 a vonatkozó mutatója, ehhez 7-10-es gólarány párosul. Bravúrt eddig nem ért el, sorsolása sem volt nehéz, viszont mellettük szól, hogy eddig csak egy túrájukon nem vették be az ellenfél kapuját – bár akkor nem is kapituláltak (Maasticht 0-0).
A piros-fehérek formája biztató, szeptember eleje óta ötször bajnokiztak, négyszer nyertek az említett remi mellett. Közben továbbléptek a kupában is, és mondanunk sem kell, hogy a Deurne nevű kiscsapat ellen sem kaptak gólt (0-2). 11 meccsük közül ötször jött a +2.5-ös opció…
Viszont ha e két alakulat találkozik egymással, akkor rendre elszabadul a pokol! Legutóbbi 24 ütközetük közül 19-szer legalább három találat esett, a mindkét fél betalál opció pedig húsz alkalommal ült!
Nagy respekt az emmeni védelemnek, ám ma szerintünk nem marad érintetlen a hálójuk. Bízunk a támadósorukban is, és nyilván a hazaiak sem hagyják szó, pontosabban gól nélkül a mai kilencven percet. Az 1,6-os szorzó kifejezetten hízelgőnek tűnik 3 találatért. Nálunk ez az alaptipp, egy másik szelvényen pedig behúzható a mindkét fél betalál verzió!

Excelsior-Almere City 1!

A hazaiak nagyobb játékerőt képviselnek, és mivel rendre elverik az Almere Cityt a Stadion Woudesteinben, szerintünk ma sem tesznek kivételt.
Középcsapatok feszülnek egymásnak ma este Rotterdamban. Az Excelsior korábban az élvonalban szerepelt, ám két éve búcsúzni kényszerült. A feljutás az előző kiírásban szóba sem jöhetett, a piros-feketék a tabella alsó harmadában végeztek, ami elsősorban pocsék idegenbeli mérlegének volt köszönhető.
Most azonban rendeződött a helyzet a klubnál. A hivatalos oldal szerint új szponzor érkezett a csapathoz, a korábbihoz képest többen járnak meccsre, és a klub valamint a szurkolók kapcsolata is egyre jobb. A kispadon Jon Dahl Tomasson foglal helyet, aki labdarúgóként elképesztő karriert futott be. A keret szinte teljes, és végre felszabadult játékot is produkáltak Huttenék a hétvégén.
A csapat jelenleg 11 meccs után 14 ponttal a 12., 2-3-1-es sort tud felmutatni hazai környezetben. Egyetlen vereségüket a Willemtől szenvedték el, és elnézve a sorsolásukat, bizony eddig több rázós meccsük is volt odahaza a fiúknak. A formájuk kissé szeszélyes: a De Graafscapnál kikaptak két hete, majd a múlt hétvégén elverték az Ajax ifit. A meccs után Jon Dahl Tomasson megdicsérte tanítványait, és mindössze azért morgolódott egy kicsit, mert a gólhelyzeteknek csak a töredékét használták ki. Ezen mindenképpen javítaniuk kell a fiúknak, és erre most remek alkalom nyílik…
Bizony ám, ugyanis az egyik kedvenc játszótársával találkoznak Botakáék: az Almere City vizitál náluk. A vendégek 12 pontosak (3-3-5), idegenben 1-1-3 a vonatkozó statisztikájuk. Papírformát nem borítottak, a magasabban jegyzett alakulatoknál kikaptak, sikerüket a Helmondnál aratták, ám az idei kiírásban ez nem nagy szó.
Ami viszont fontosabb, hogy a brigád nem talált legyőzőre az elmúlt három játéknapon, a múlt héten például a tavaly még élvonalbeli Venloval remiztek hazai környezetben. A gárda egyben van tehát, és Fred Grim fiai most már teljes erejükkel a bajnokságra koncentrálhatnak, ugyanis a kupából egy alacsonyabb osztályú alakulat búcsúztatta őket…
Az Excelsior ha tehetné, mindig a jó Almerével meccselne! Eddig 8-szor ütköztek meg a felek, és ebben a felállásban 4-szer is a piros-feketék diadalmaskodtak. Tavaly, amikor nagyon nem ment a rotterdamiaknak, 5-0 lett a vége. Most azért hendis hazait nem merünk javasolni, ám a sima 1-es nálunk befigyel. Nyer a vendéglátó!

Olvasói sztorik