Hírek

Az első vereség

Az NB II kilencedik fordulójában: Nyíregyháza–Balmazújváros 2-4.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 9. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-4 (0-2)
Nyíregyháza. Játékvezető: Szőts
Nyíregyháza: Balogh J. – Polényi, Csordás, Rubus, Gengeliczki (Pákolicz, 38.) – Törtei (Katona, 84.), Sándor I., Kákonyi (Reznek, 84.), Huszák – Paku, Szilágyi. Edző: Lucsánszky Tamás
Balmazújváros: Mester – Kiss L., Kónya (Oláh, 61.), Németh Á. (Sárközi, 64.), Virágh – Nagy R., Urbin, Bokros, Müller – Forgács, Tóth D. (Pintér, 69.) Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Sándor I. (55.), Kákonyi (73.), illetve Tóth D. (10.), Urbin (31., 49., büntetőből 70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendég kapus bravúrjával kezdődött a találkozó: egy szöglet utáni csúsztatást tolt ki jó érzékkel Mester Tamás. Nagy meglepetésre a 10. percben vezetéshez jutott a Balmazújváros. Egy szöglet utáni lecsorgó labdát Tóth Dániel vágott a kapuba – derül ki az onlajnok tudósításából.

A Nyíregyháza magára talált, átvette a játék irányítását, de csak helyzetekig jutott. Nem úgy, mint a vendégek, akik Urbin Péter révén a 31. percben megduplázták előnyüket: a támadó egy újabb szögletet váltott gólra.

A második félidő is hasonlóan kezdődött, mint az első: a hazaiak határozott játékkal rukkoltak elő, de négy perc elteltével a Balmazújváros szerzett gólt. Urbin Péter volt ismét eredményes, egy bal oldali beadás után. Hat percen belül válaszolt a végig fölényben játszó Nyíregyháza: Sándor István kapott remek labdát, majd 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot.

Bizakodhatott a hazai publikum, hiszen még egy gól már igazán izgalmassá tehette volna a hajrát. Azonban ezt a találatot ismét a vendégek jegyezték, Urbin immáron harmadszor volt eredményes a 70. percben megítélt büntető után. Azonnal jött viszont a hazai válasz, szintén tizenegyesből volt eredményes Kákonyi.

A hajrát nagyon megnyomták a hazaiak, de az újabb gól már elmaradt, így nagy meglepetésre a Balmazújváros megszakította a Nyíregyháza nyolcmeccses győzelmi szériáját.

– Várható volt, hogy valamikor eljön az első botlás – magyarázta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa. – Ma kicsit tompábbnak éreztem a csapatot. Jó ellenféllel találkozott a Nyíregyháza, a Balmazújváros a pontrúgásaival már a mérkőzés elején komoly előnyre tett szert. Nem lehet rosszat mondani a hazaiakról sem, mindenki tette becsülettel a dolgát, de ma jobb napot fogott ki az ellenfél, így nem kétséges, hogy megérdemelték a három pontot. A közönség sem fogadta rosszul az első vereséget, persze érezhető volt, hogy nem elégedettek az eredménnyel, de a találkozó után megtapsolták és éltették a csapatot. Egy ilyen sorozat után ezt meg is érdemelte a gárda.

Olvasói sztorik