Hírek

Mediterrán kirándulás

Ma egy spanyol és egy olasz meccset veséztünk ki. Hazai sanszokkal számolunk...

Sevilla-Almeria 1!

Unai Emery csapata egyre jobb formát mutat – ugyanez nem mondható el az újoncról. Ebből hazai lesz szerintünk…
Alsóházi rangadót rendeznek Délen: a 14. Sevilla a 19. Almeriát látja vendégül a Ramon Sanchez Pizjuan-ban. A helyzet roppant egyszerű: mindkét együttesnek égetően szüksége van a három pontra, hiszen ha ma nem nyernek, nagy bajba kerülhetnek…
A fehérek eddig nem brillíroztak a bajnokságban: 6 pontjuk van, ebből 4-et odahaza szereztek (1-1-1), az Atleticótól kikaptak, a Malagával ikszeltek, a Rayot pedig leverték. Az elmúlt két játéknapon nem kaptak ki Rakiticék (Rayo-verés, majd értékes pont az Anietában), és az Európa Ligában is behúzták a három pontot (Freiburg, 2-0).
A szezon elejétől problémát jelentett a sevillaiaknál, hogy rengeteg sérült volt a keretben. Nos, a helyzet némiképpen javult, ugyanakkor még mindig tekintélyes a maródiak listája: M’Bia, Navarro, Carrico és Cicinho nem bevethető, Cala pedig piros lapos eltiltása miatt marad ki a keretből.
Az Almeria a másodosztályban a 3. helyen zárt, így jutott fel az élvonalba. A csíkosak rengeteg gólt rúgtak, és bizony sokat is kaptak. És ezen a szokásukon nem is változtattak eddig Rodriék: 7 csatában 10-szer voltak eredményesek, viszont kaptak 17-et!
A nyáron nem sikerült jelentősen megerősíteni a keretet, a legnagyobb fogás Suso leigazolása volt a Liverpoolból, rajta kívül elsősorban a második vonalból hoztak új futballistákat. A gárda nem is teljesít jól, mindössze 3 pont áll a neve mellett, idegenben a Getafe elleni pontszerzést két zakó követte: a Vicente Calderonban és Malagán sem jártak sikerrel. A múlt hétvégén odahaza a Barcával szemben sem sikerült a bravúr – nem is csoda, hogy a 19. pozícióból várják a mai rangadót.
A keretben Marcelo Silva játéka kérdéses, rajta kívül mindenki bevethető.
Az elmúlt években kétszer tudott nyerni az Almeria a Sevilla otthonában (2008, 2010), kétszer viszont kikapott (2009, 2010). És ma is az a határozott meggyőződésünk, hogy a pontok a fehéreknél maradnak. Unai Emery alakulata egyre jobb formába lendül, és a bajnokságban sem engedheti meg magának a társulat a botladozást. Ennek megfelelően hazai sikert várunk!

Juventus-Milan 1!

A vörös-feketék sebezhetőek az idén, és bár a Juve sem brillírozik, azért a rangadón a pontokat begyűjti a Conte-legénység.
A Juve nagyon simán nyerte meg a 2012/2013-as bajnokságot, ám az idén több kihívója is akad az öreg hölgynek. A Napoli, a Roma és az Inter is remekül kezdte a pontvadászatot, így a Juve a játéknap előtt a 3. helyről várta a folytatást.
A Conte-legénység 6 mérkőzésen 16 pontig jutott, veretlen még (5-1-0), otthon pedig eddigi két találkozóját behúzta: a Lazio és a Verona is kapitulált a Juventus Stadiumban. Vidalék csak az Interrel remiztek, a többi öt bajnokin nyertek – hol kisebb, hol nagyobb szerencsével… A múlt hétvégén a városi derbin is diadalmaskodtak, igaz, jókora játékvezetői segítség kellett a három ponthoz… A keretben Pepe, Caceres, Vucinic sérült, Lichtsteiner szereplésére is csekély az esély, Barzagli viszont ott lehet a keretben.
A bajnokság mellett a BL-ben is érdekeltek a zebrák, a héten a Galata ellen pontokat veszítettek hazai pályán…
A Milan megint beragadt a rajtnál: Allegri mester fiai mindössze 8 pontig jutott, vendégségben pedig még nyeretlenek a vörös-feketék: 0-2-1 a mérlege. Kikaptak Robinhoék a nyitófordulóban Veronában, azóta két túra, két pont… De milyen pont. Mind Torinóban, mind pedig Bolognában a sírból hozta vissza a döntetlen a csapat, ami mentális erőt jelent – más kérdés, hogy a védelmi hibák viszont minden túrán befigyeltek.
Az elmúlt két bajnokin viszont nem kaptak ki Poliék: előbb Bolognában remiztek, majd megverték nyögve-nyelős meccsen a Sampot. És a BL-ben is gyűlnek a pontok a Milan neve mellett: a Celtic legyőzését egy amszterdami pont követte. Balotelli a ráadásban belőtt 11-ese ért döntetlent.
Viszont a csatár még eltiltását tölti a bajnokságban, és rajta kívül nem lesz ott a rangadón Kaka, El Shaarawy, De Sciglio, Bonera, Pazzini és Birsa. Matri talán bevethető állapotban lesz ma este.
Az egymás elleni mérlegük kiegyensúlyozott, ám az elmúlt években azért a Juve-dominancia jellemző. És ma is a zabrák sikerét várjuk, a Milanban sok a sérült, a torinóiak pedig ezt kihasználhatják. A mi tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik