Hírek

Kitartunk a vörösök mellett!

A Bundesliga II-ben rangadót rendeznek, a honi élvonalban pedig megkezdődik a 10. forduló. Lássuk, mit várunk a két ütközettől!

Bielefeld-Kaiserslautern 2(x)!

Rangadót rendeznek a Bundesliga II-ben pénteken este: a forma a vendégek mellett szól, és szerintünk nem botlanak a vörösök!
Az Arminia az előző szezonban a Karlsruhe mögött a 2. helyen végzett a 3. vonalban, így feljutott a második vonalba. És bizony itt sem ijedt nyusziként viselkednek a kék-fehérek: 9 csatában már 14 egységet zsebeltek be, és Schüco-Arénában – a bajnoki találkozókat figyelembe véve – megőrizték veretlenségüket a Kramer-legények (2-2-0). Emellett idegenben is okoztak már meglepetést (2-0-3), a St. Pauli hamburgi legyőzése például kimondottan ebbe a kategóriába tartozott.
Az elmúlt két tétmeccsét viszont bebukták Klosék: előbb a kupában a Leverkusen nyert náluk, majd a cottbusi túra is kudarccal zárult (4-2). A forma tehát döcögős, annyit viszont mindenképpen érdemes megjegyezni az alakulattal kapcsolatban, hogy csak egyszer maradt gólképtelen, és mindössze kétszer nem zördült meg a hálója… Az alapcsapat rendelkezésre áll, mindössze három peremember sérült.
Ami a Kaiserslauternt illeti: vasárnap a legnagyobb örömünkre elverték az 1860 Münchent! Nem, mintha bármi bajunk lenne Király Gabiékkal, de mi a vörösök mellett tettük le a voksunk! Az edzőváltás óta ugyanis rendben mennek a dolgok a ‘Lauternnél: Kosta Runjaic vezetésével megtáltosodtak Idrissou-ék! Előbb értékes pontot hoztak el Kölnből, majd verték a Herthát a kupában, a múlt hétvégén pedig ugye említettük már, miként babráltak ki a müncheniekkel (3-0). A magabiztos győzelemhez jó játék is párosult, a különbség a vendégekre nézve hízelgő…
14 egység szerepel Occeanék neve mellett is, most a 6. helyről várják a folytatást. Idegenben eddig nem brillíroztak a fiúk (1-1-3), egyetlen sikerüket még július közepén aratták a nyitófordulóban. A kölni pontszerzés előtt pedig azért csúsztak be vállalhatatlan kudarcok – erre remek példa az Aalen elleni 0-4…
No, de mint említettük, új időszámítás kezdődött a Fritz Walter Stadionban, és a gárda nyilván megpróbálja az egyenes ágon való feljutást. Az osztályozót már kipróbálta a brigád az előző kiírásban, akkor buktak is a Hoffenheimmel szemben – így maradtak a Bundesliga II-ben.
A keretből Bunjaku, Drazan és Riedel sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
A Bielefeld-Kaiserslautern mérkőzések statisztikái arról árulkodnak, hogy ebben a párosításban bizony nyomasztó a vörösök fölénye. A kék-fehérek eddig hazai környezetben még nem tudták legyőzni a ‘Lauternt, egyetlen sikerüket 99-ben aratták a Fritz Walter Stadionban. Az elmúlt esztendőkben rendre a vendégek nyertek, pályaválasztástól függetlenül.
És ma is bizalmat szavazunk Zolleréknek, szerintünk a Kaiserslautern pontokkal tér haza a bielefeldi kirándulásról. Az óvatosabbak egy ikszet még odapakolhatnak az alaptipp mellé…

Debrecen-Paks 1!

A Loki otthon félelmetes, a Paks mostanság halovány. Ebből hazai lesz…
Az előző kiírásban leégett a hajdúsági együttes: mindössze a 6. helyen zárt, a gyengélkedés elsősorban a gyenge idegenbeli produkciójának volt betudható. Az idei kiírásban viszont úgy tűnt, magára talált a piros-fehér alakulat, három hazai sikerrel nyitott, majd jött egy szombathelyi remi, aztán újabb győzelem a Nagyerdőben. A következő túra már rosszul sikerült (Pécs, 2-1), és hiába a meggyőző hazai teljesítmény (6-0-0), vendégségben továbbra sem nyerni járnak Szakályék: rangadót buktak el Győrben (3-0). Vasárnap az MTK vizitált náluk, és bár hamar emberhátrányba kerültek Mészárosék, a három pont csak otthon maradt.
Jelen állás szerint a 2. a Debrecen a tabellán, 19 egységéből 18-at odahaza zsebelt be. A formája kissé szeszélyes, ám Kondás Elemér tanítványai épp a fővárosi kék-fehérek ellen bizonyították be, hogy kiélezett helyzetben (emberhátrány) is tudnak küzdeni: ha nem is jól, de eredményesen.
A Loki jó kerettel rendelkezik, a kiállított Trninic nem számított alapembernek. Várhatóan Máté kerül a helyére a védelem tengelyébe.
A Paks parádésan nyitott, igaz, a sorsolása sem volt túlságosan nehéz. Aztán a következő hat játéknapon már csak egy győzelmet könyvelhettek el a tolnaiak: a seregható Kaposvárt fektették otthon két vállra. Horváth Ferenc mesternek ki kell valamit találnia, ugyanis az eleinte ötletes támadófutballal előrukkoló zöld-fehérek mostanság szenvednek. Az eredménytelenség mellett hatalmasat esett a játék minősége is: két hete az MTK-nál kilátástalan produkciót nyújtottak Égerék, a múlt pénteken pedig 75 percig emberhátrányban voltak a Mezőkövesddel szemben, a siker azonban elmaradt (1-1).
Simon Attila vitte eddig a hátán a csapatot, a támadó már 9 gólnál jár – a zöldek összesen 13-at jegyeznek. Idegenben eddig nem brillíroztak Fioláék, bár, azért nem jártak egyszerű helyeken. A nyitófordulóban nyertek az Újpestnél, utána Győrben, a Vidinél és a Hungária körúton kaptak ki – mindenhol hendis különbséggel.
Tavaly novemberben nagy meglepetésre nyert a Paks a civisvárosban. Az idén viszont ezt szinte kizártnak tartjuk, és elsősorban a tolnaiak mostanában mutatott produkciója miatt. A Loki erős, otthon pedig nem hagyja ki a lehetőséget, hogy beérje pontszámban a listavezető Videotont.
Sidibéék győzelmében bízunk, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Paks épp a hajdúságban táltosodjon meg. Tippünk masszív 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik