Hírek

Teljes EL-üzemmód!

Lengyelországban hazai tippet találtunk, a dánoknál pedig gólesővel kalkulálunk...

Legia-Apollon 1!

A lengyel bajnok kis híján a BL-főtáblára került. Ám ha már ez nem jött össze, mindent megtesz azért, hogy az EL-ben bizonyítson. Szerintünk meg megszerzi első pontjait!
Nem sokon múlt, hogy a varsói együttes most nem a legrangosabb kupasorozat résztvevője. A zöld-fehérek a selejtező során a walesi The New Saints ellen kezdték a menetelést, majd jött a Molde, végül pedig a Steaua. A roman alalkulattal kétszer is remiztek Jan Urban fiai, ám idegenben eredményesebbek voltak a bukarestiek, így a lengyel együttes az EL-be került.
És nem is egy könnyű csoportba, mert a ciprusiak mellett a Trabzonspor és a Lazio nyert besorolást. Az első körben az olaszok verték a Lediát (1-0), a szigeten pedig győzött a félholdas sereg (1-2).
A lengyel együttes jó formában van, vezeti magabiztosan a bajnokságot, 10 meccséből nyolcat megnyert, igaz, kettőt bebukott. Otthon, a Pepsi Arénában 4-0-1 a mérlege, egyetlen vereségét a Legia Gdansktól szenvedte el – igaz, a meccset pont a bukarestiek elleni tétmeccsek között rendezték… Azóta nem is talált legyőzőre, öt győztes bajnokival a háta mögött fogadja a ciprusi együttest.
Az EL-ben a római kirándulás ugyan nem járt ponttal, de azt bebizonyították Brozék, hogy komolyan veszik a sorozatot, és, hogy van tartása a zöld-fehér egységnek. Kétségtelen, hogy az olaszok nem a legütősebb összeállításukban léptek pályára, de ennek ellenére szerintünk a római 0-1 vállalható eredmény a Lazio ellenében.
Radovicék formájára tehát nem lehet panasz, és a hazai pálya a lengyel barátainknál valóban előnyt jelent!
Az Apollon Limaszol a Nizza “testén” át jutott a főtáblára – a francia együttest oda-vissza elverték a szigetlakók, ráadásul még csak gólt sem kaptak a páros ütközetben. Christakis Christoforou csapata az első játéknapon a Trabzont fogadta, és sokáig vezettek is Bruno Valéék, ám a hajrában fordítani tudott a vendég alakulat.
A bajnokságban Haberék eddig otthon hibátlanok, idegenben viszont pontatlanok. Azért nem kell túlságosan messzemenő következtetéseket levonni e tényekből, hiszen mindössze 4 játéknapon vannak túl a csapatok. Három hazai meccsüket behúzták a fiúk, viszont az Anorthosis elleni idegenbeli rangadójukat bebukták. Abrahamékra tavaly is jellemző volt a kétarcúség: míg saját közönségük előtt magabiztosak voltak, a túrákon annyira sebezhetőek.
A ciprusi kékek két nyertes bajnokit tudtak le a közelmúltban, igaz, mind az Alki, mind pedig az Omonia ellen is csak sovány, egygólos sikert könyvelhettek el Sangoyék.
Azt gondoljuk, hogy bár hatalmas fejlődésen ment keresztül a ciprusi klubfutball, a Legia saját közönsége előtt nem hibázik ma. A varsói fanatikusok belehajszolják a győzelembe a zöld-fehéreket! Tippünk tehát: 1-es!

Esbjerg-Salzburg +2,5!

A dán meglepetéscsapat hihetetlen szériát fut, mind a bajnokságban, mind az EL-ben. Ma is várunk tőlük gólokat!
A kék-fehérek tavaly a 4. pozícióban zártak, így vívták ki a jogot az El-szereplésre. Az idei bajnokságban még jobban megy Niels Frederiksen brigádjának: 10 meccs után a 2. helyről várják a folytatást 5-2-3-as sorral, erősebb hazai mérleggel (3-1-1). És akkor a gólokról… A társaság 24-13-as találati mutatót hozott össze a 10 bajnokin!
A második számú európai kupasorozat főtáblájára hatalmas meglepetésre jutott fel az Esbjerg: a francia élcsapat, a St. Ettienne várt van Burenékra, és lássunk csodát, a dánok oda-vissza elverték a gallokat! Otthon 4-3-ra, idegenben 1-0-ra diadalmaskodtak Ankersenék, így ők kerülhettek a főtáblára.
És, ha már ott voltak, nyomban el is verték idegenben az idén parádézó Stadard Liege csapatát! A fehér-kékek 2-1-es sikerükkel a négyes második helyére ugrottak, megelőzve a belgákat és a Salzburg által kivégzett Elfsborgot…

Príma forma, gólerős támadószekció – a Blue Water Aréna népe joggal bizakodhat a mai ütközet előtt!
Az ellenfél tehát a BL-ból az EL-be áteső Red Bull lesz (a Fener búcsúztatta a piros-fehéreket az elitligából). Az osztrák sztárcsapat a tavalyi ezüstérem után az idén nem kíván lemondani az aranyéremről. Ennek megfelelően erősített és teljesít is eddig: 10 játéknapot követően 6-4-0-ás sorral áll az élen, gólaránya pedig 33-9!
Sorianóék eredménysorába egy kis hibapont van a közelmúltban: a WAC elleni hazai remi elrontja némiképp az összképet, ám Alanék már kiengesztelték a drukkereket: a hétvégén 8-1-gyel küldték haza a bécsújhelyi együttest!
Roger Schmidt legénységét erősnek tartjuk, sőt, megkockáztatjuk, hogy Sorianóék meg is nyerik csoportjukat. Ma is nekik áll a zászló, ám a dán társulat okozott már néhány meglepetést a sorozatban… Viszont azzal is kalkulálni kell, hogy a Red Bullra a hétvégén rangadó vár: az Austria ellen kell meccselniük a nyugatiaknak…
Éppen ezért maradtunk a gólos verziónál. Nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy e két, alapjaiban a támadófutballra építő alakulat unalmas meccset vívjon egymással. Szerintünk egymásnak rontanak a felek, amelynek a végén három találatot tuti, hogy összehoznak. Húzzuk be bátran a +2.5-ös opciót!

Olvasói sztorik