Hírek

Gólok itt, hendis hazai ott

Ma a BL-meccsek mellett egy angol találkozót is kiszemeltünk magunknak...

Blackpool-Bolton +2.5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Az eddigi teljesítményt látva sima hazainak tűnhet a meccs. Viszont ugye a leggyilkosabb és legkiszámíthatatlanabb bajnokságban rendezik az összecsapást – így inkább a gólokra megyünk rá!
A Blackpool nem kezdte rosszul a pontvadászatot. A narancssárgák jelenleg a 7. helyen állnak 18 ponttal, amelyet 9 fellépésen zsebeltek be. 5-3-1-es mérlegükből 3-1-0 fűződik a Bloomfield Roadhoz: egyedül az élcsapatnak számító Leicester tudott pontot szerezni, a Watford-Reading-Barnsley triót egyaránt 1-0-ra verték Fullerék.
Paul Ince menedzser rakkolós kis csapatot pakolt össze: kevés a labdazsonglőr az együttesben, viszont annál több a “háromtüdejű” futballista a keretben.
Bashamék formája viszont nem az igazi. A parádés szezonkezdést követően az elmúlt három játéknapon nem tudtak nyerni a fiúk: előbb kikaptak a Millwallnál, majd jött két iksz, egy otthon (Leicester) és egy idegenben (Huddersfield). A legutolsó csatában Martinezt kiállította a játékvezető.
A Bolton a gyenge kezdés után erősen visszaesett… Bizony, Dougie Freedman brigádja eddig nem tudta felvenni a ritmust, szégyenszemre még nyeretlen a mezőnyben: négy iksz mellett ötször égtek már a fehér-kékek. Idegenben eddig négszer jártak N’Gogék: a Burnley elleni pontszerzést három kiadós verés követte…
Pedig jobb együttesnek tartjuk a Boltont, minthogy a tabella végén kullogjon. A társulatban vannak igazán jó képességű futballisták (Bogdán, Beckford, Zat Knight, Eagles, Lee Chung Yong), egyelőre azonban ez kevésnek tűnik az üdvösséghez. Persze, abban azért majdnem biztosak vagyunk, hogy előbb-utóbb összekapja magát az alakulat.
A múlt héten a gyengécske Yeovil látogatott a Reebok Stadionba, de csak nem jött össze az első siker a hazaiaknak: 1-1 lett a vége. Ami a gólokat illeti: nos, eddig visszafogottan teljesítenek a támadók (és akkor még finoman fogalmaztunk…), hiszen 9 csatában mindössze 7-szer voltak eredményesek a fiúk.
Az egymás elleni ütközeteik rendre gólparádét hoztak: 4 találkozón 19-szer zördültek meg a hálók! Háromszor 2-2 lett a vége, egyszer pedig 4-3! És ma is a támadófutball diadalát várjuk! Az az érzésünk, hogy simán összejöhet a 3 találat. És a mindkét fél betalál opciót is jó szívvel ajánljuk…

Zenit-Austria Wien (0-1) 1!

Nem ismer kegyelmet otthon a szentpétervári alakulat: a kékeknek muszáj nyerniük, ha tovább akarnak lépni a csoportból. Nem is hibáznak!
A G-jelű kvartettben hősein mellett a Porto és az Atletico Madrid küzd meg a továbbjutásért. Az első játéknapon a spanyolok verték az oroszokat, a luzitánok pedig a sógorokat. Tulajdonképpen nem történt meglepetés…

Az orosz alakulat tavaly a 2. helyen zárt a CSKA Moszkva mögött, mindössze két pontos hátránnyal. Az idén aztán megint a bajnoki cím megszerzése az elsődleges cél, ennek megfelelően erősített is a brigád. A legnagyobb fogás kétség kívül Arshavin leigazolása volt: az Arsenaltól érkezett szervező jól illeszkedett be a kékhez. Luciano Spalletti elképesztő erős kerettel dolgozhat: Danny, Timoscsuk, Hulk, Witsel, Kerzsakov, Anyjukov – csak néhány név a teljesség igénye nélkül.
A bajnokságban parádéznak a szentpéterváriak: 11 forduló után 26 ponttal vezetnek (8-2-1), csak a Rubintól kaptak ki még júliusban. Odahaza 4-1-0 a mutatója, csak a Kuban tudott nála pontot szerezni. Hulkék formájára nem lehet panasz, a hétvégén 4-2-vel küldték haza a Szpartak Moszkvát.
A BL-ben selejtezőkört kellett játszaniuk a világoskékeknek: a dán Nordsjælland, majd a portugál Pacos sem jelentett gondot a főtáblára jutásban. Előbbi riválist 6-0-lal, utóbbit 8-3-as összesítéssel ejtették ki Dannyék.
A csoportban viszont vereséggel nyitottak a Spalletti-legénység: a Vicente Calderonban 3-1-re kaptak ki Witselék – igaz, elnézve a matracosok formáját, e zakó az abszolút vállalható kategóriába tartozik.
Ha tovább akarnak jutni Arshavinék, már pedig ez tuti, akkor a hazai meccseket hozniuk kell. Főleg az Austria ellenit…
Mert jó eséllyel az osztrák lilák végeznek majd a kvartett 4. pozíciójában. Már a főtáblára jutásuk is kisebb szenzációnak számított! Az izlandi Hafnafjördur ellen nagy nehezen ballagtak tovább a lilák (1-0, 0-0), majd jött a Dinamo Zagreb. A horvát alakulattal szemben 4-3-as összesítéssel léptek tovább Nenad Bjelica mester tanítványai.
A tavalyi osztrák bajnok egyelőre csak az 5. a Bundesligában, hátránya a Salzburggal szemben már 7 egység. Hazai mutatója sem meggyőző (2-2-1), a formája pedig több, mint gázos. A bajnokságban az elmúlt négy meccse közül csak egyet nyert meg, a hétvégén a sereghajtó Admira is kibabrált bele (1-0). Hogy tetézzük a bajt, kiestek már a bécsiek a kupából is, úgyhogy, nem feltétlenül rózsás a helyzetük. A BL-ben a Portótól kikaptak hazai környezetben, de még talán ez a legvállalhatóbb vereség a felsoroltak közül…
Az az érzésünk, hogy e két együttes nincs egy súlycsoportban. Egyértelműen erősebbnek tartjuk a szentpétervári alakulatot, amely hazai környezetben átléphet a mostanság sokat botladozó bécsieken. Kettő lesz közte, az tuti! Húzzuk be a hendis H-t!

Olvasói sztorik