Hírek

Velük megyünk a hollandoknak

Gera Zoltán nincs a keretben, Stieber viszont bekerült; Egervári Sándor csapatot hirdetett.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor kihirdette a Hollandia és az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretét. Az előző kerethirdetésekhez képest változás, hogy hosszabb kihagyás után ismét tagja az együttesnek a német másodosztályban jó teljesítményt nyújtó Stieber Zoltán, valamint a Salzburgban kiváló formában játszó Gulácsi Péter is. Ami a csatárposztot illeti: a szövetségi kapitánynak kevés a tíz bajnoki meccsen szerzett kilenc gól: Nemanja Nikolics továbbra is csak biztonsági tartalék.

– Kapusposzton Megyeri Balázs az utóbbi hetekben nem jutott szóhoz klubcsapatában, Gulácsi Péter viszont kiváló teljesítményt nyújt Salzburgban, rendkívül elégedettek a teljesítményével – mondta az MLSZ honlapján Egervári Sándor. – A szoftverprogramunk segítségével mi is meggyőződtünk jó formájáról, ezért ezúttal neki szavaztunk bizalmat. Stieber Zoltán folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt a Fürthben, meghatározó tagja a bajnokesélyes együttesnek. Ő volt már köztünk korábban is, jelenlegi formája alapján segítheti a válogatottat az utolsó selejtezőkön.

A kapitány szerette volna meghívni a keretbe Gera Zoltánt is, aki az év elején keresztszalag-szakadást szenvedett, és nemrégiben tért vissza a West Bromwich Albion csapatában. Az utóbbi napokban egy kisebb izomsérülés miatt nem tudott teljes intenzitással edzeni, ezért Egervári Sándor nem számíthat a játékára.

– Gera Zoltánnal többször is egyeztettem az elmúlt időszakban, legutóbb négy napja beszéltünk, és mutatkozott rá némi esély, hogy itt lehet a keretben, végül azonban kénytelenek voltunk lemondani róla. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet velünk, mert már a jelenlétével is plusz erőt adhatott volna a többieknek, és bíztam benne, hogy húsz-harminc percre játéklehetőséget is adhatunk neki a hollandok ellen – tette hozzá Egervári Sándor.

Ugyancsak sérülés miatt nem készülhet a selejtezőkre Pintér Ádám, akit egy bokasérülés akadályoz a játékban.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol), Király Gábor (1860 München, német), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg, osztrák)

Védők: Vanczák Vilmos (FC Sion, svájci), Gyömbér Gábor (Ferencváros) Mészáros Norbert (Debrecen), Guzmics Richárd (Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth, német), Kádár Tamás (Diósgyőr), Devecseri Szilárd (Haladás)

Középpályások: Pátkai Máté (Győri ETO), Varga József (Middlesbrough, angol), Elek Ákos (Diósgyőr), Hajnal Tamás (Ingolstadt, német), Koman Vladimir (Ural, orosz), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań, lengyel), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, német), Szakály Péter (Debrecen)

Támadók: Szalai Ádám (Schalke 04, német), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda JC, holland)

Biztonsági tartalékok: Megyeri Balázs, Fiola Attila, Gyurcsó Ádám, Simon Ádám, Nemanja Nikolics

Olvasói sztorik