Hírek

Gólváltós hétkezdet

Ma egy spanyol és egy svéd mérkőzést szemeltünk ki magunknak: négy csapat, négy gól - legalább. Mindenki beköszön? ha rajtunk múlik, akkor igen!

Granada-Athletic Bilbao Mindkét fél betalál: IGEN!

Azért az nem járja, hogy a lelkes déli együttes soha ne találjon be a Los Carmenesben! De a baszk támadósor sem rossz, így könnyen jöhet a gólváltás ma este…
A 7. forduló zárómérkőzését rendezik ma este Granadában. A hazaiak szénája nem áll jól, ami elsősorban pocsék hazai mérlegüknek tudható be. A pirop-fehér-kékek eddig ugyanis a Los Carmenesben háromszor meccseltek, ám a Real Madridtól, az Espanyoltól és a Valenciától is 1-0-ra kaptak ki El-Arabyék. Idegenben viszont még veretlen Lucas Alcaraz alakulata, Pamlponában nyertek, emellett pontot hoztak Vígóból és Sevillából (Betis).
A támadósor gyenge egyenlőre Granadában: hat csatában háromszor voltak eredményesek a déliek, ez a legkevesebb a ligában. Ugyanakkor a védelmükre nem lehet panasz, hiszen mindössze ötször kapituláltak. Az elmúlt 298 minutumban nem sikerült gólt szerezniük Rikiéknek!
A keretből az egyik legveszélyesebb támadó, Piti sérült, az ő pótlása egyelőre nem megoldott. Viszont azt azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy újabb találkozót hoznak le gól nélkül a fiúk. A nyitófordulóban aratták egyetlen sikerüket Recioék, azóta idegenben iksz, otthon sitt a sormintájuk. A hétközi fordulóban nagyon balszerencsés körülmények között kaptak ki a déliek: Jonas a 94. percben vitte be a győztes gólt, így a Valencia is elvitte mindhárom pontot…
A Bilbao Ernesto Valverde vezetésével igencsak jól teljesít. A rutinos szakember nyáron vette át a csapatot, és a baszkok 6 ütközetben már 12 egységet gyűjtöttek be. A Katedrálisban hibátlanok, idegenben 1-0-2 a mérlegük. Valladolidban nyertek, a Bernabeuban és az Espanyolnál kikaptak. A formájukra ennek megfelelően némi hullámzás jellemző, a hétközi játéknapon a Betist hátrányból verték.
Amennyire eseménytelenek a Granada mérkőzései, a baszkoké annál izgalmasabbak! Az északiak gólaránya 12-10, minden mérkőzésen betaláltak De Marcosék! A keretben Sola, Ekiza, Balenziaga és Saborit sérült, igaz, ők nem számítanak alapembernek.
A Las Carmenesben eddig kétszer ütköztek meg a csapatok: egyszer 2-2-re, egyszer pedig 1-2-re végeztek a felek. És az gondoljuk, hogy ma is jön a gólváltás Granadában! A hazaiak góliszonya megtörik, a baszkokban pedig mindig benne van a gól. Húzzuk be a mindkét fél betalál opciót!

Atvidabergs-Norrkoping Mindkét fél betalál: IGEN!

A középcsapatok csatájától gólváltást várunk ma este a Kopparvallenben.
Két, klasszikus középcsapat találkozik egymással ma a Koppervallenben. A hazaiak a 7. pozíciót foglalják el 35 egységgel, masszív hazai mutatót produkálva (6-3-3). Gólarányuk saját közönségük előtt 22-10, amely arra enged következtetni, hogy nem sok babér termett a vendégeknek… Mindössze két alakulatnak nem sikerült betalálniuk Zataráéknak, a több 10 ütközetben mindig elsült a fiúk lába. Prodellék formája teljesen szeszélyes: előbb kikaptak simán a Djurgardennél, majd meglepetésre elhozták mind a három pontot a Mjallbytól. Túl sok logikát nem véltünk felfedezni az elmúlt egy hónap produkciójában: a sérültek száma nem volt meghatározó, edzőváltás sem borzolta a kedélyeket… Most ugyan hiányzik majd eltiltás miatt Tinnerholm, ám összességében az alapcsapat rendelkezésre áll.
A Norrkoping az elmúlt években belopta magát a szívünkbe: rendre hozták a +2.5-ös opciót, amikor fogadtunk rájuk. Most is bizakodva várjuk a vendégszereplésüket. Mert a kék-fehérek önfeledt, felszabadult játékkal rukkolhatnak elő, ugyanis a hátralévő találkozók eredményétől függetlenül ismét a középmezőnyben zárják majd a pontvadászatot. Jelenleg 35 egység szerepel a nevük mellett, idegenben hajlamosak remizni (3-5-4), és a találatokkal sem állnak rosszul: 14-szer voltak eredményesek eddig a tőrákon, és mindössze három alkalommal maradtak impotensek.
A formájuk kissé szeszélyes, bár ha jobban belegondolunk, mégsem annyira: két, elvileg jobb alakulattól kaptak ki, két gyengébbet pedig elpáholtak. Legutóbb a Halmstad járt náluk, és a vége 3-2 lett Thorvaldssonék javára.
A keret majdnem teljes, egyedül a régebb óta sérült Frempong nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
Tavasszal 2-1-re nyert a Norrkoping, egy éve pedig ebben a felállásban 1-1 lett a vége. És most is gólváltásban bízunk, szerintünk simán beköszönhet mindkét alakulat – és a +2.5-ös opciót sem tartjuk ördögtől valónak…

Olvasói sztorik