Hírek

Edzőváltás után…

Ma egy német és egy holland meccset boncolgattunk. A germánoknál bízunk az új trénerben, a hollandoknál pedig az ellenállhatatlan támadósorban!

Heerenveen-Cambuur 1!

Marco van Basten csapata egyre jobb formát mutat, ennek megfelelően ma is őket tartjuk esélyesnek az újonc ellenében.
Már a 8. fordulóra készülnek a holland élvonalban a csapatok. A hazai alakulat áll jobban, 7 fellépést követően 12 egységet zsebeltek be Otigbáék, odahaza 2-1-1-es sort produkáltak, meglepetésre a Heracles nyert náluk, az Ajaxnak viszont be kellett érni döntetlennel. A vereség még augusztus közepén csúszott be, azóta nem is találtak legyőzőre Eikremék. Összességében 3-3-1-es mérleget tud felmutatni a Heerenveen, amely a legtermékenyebb támadószekcióval rendelkezik. Finnbogason immár 19 találatot jegyeznek, igaz, 15-ször kapitulált a védelmük is. Finnbogason parádés formát mutat, a bajnokságban már 9-szer volt eredményes.
A kupában is menetelnek a fehér-kékek, a héten a Twente járt náluk, és az Enschede-i brigád kapott is egy kiadós verést Ven den Bergéktől: 3-0-lal. Masszívnak tűnik a hazai társulat, ráadásul jó passzban is vannak a fiúk.
Az ellenfél az egyik újonc lesz: a Leeuwarden-i csapat eddig egészen elfogadhatóan teljesít a legmagasabb osztályban, 2-3-2-es összemérlege jónak mondható. Ám míg ellenfele rendre eseménydús meccseket játszik, addig a sárgákról ez közel sem mondható el. 6-5 a találati mutatója, háromszor játszott 0-0-ás meccset.
Idegenben még nem voltak eredményesek a fiúk, kétszer remiztek, kétszer kikaptak. Odahazai 2-1-0 a soruk, és összességében augusztus közepe óta nem kaptak ki Hemmenék. Van der Laant kiállították a múlt héten, így ő kihagyja a meccset. A kupában is érdekeltek voltak a sárgák, de a Katwujk elnevezésű kiscsapat nem tudta megizzasztani az élvonalbeli alakulatot (1-6).
A kilencvenes években randevúztak hatszor a felek, akkor 3-2-1-es Heerenveen fölényt mutatott a statisztika.
Azt gondoljuk, hogy Marco van Basten csapata rendesen elkapta a fonalat, és bár a Cambuur eddig igencsak stabil brigádnak bizonyult, ma pont nélkül marad. Nálunk a hazaiak a nyerők!

Kaiserslautern-1860 München 1!

Két, egykor szebb napokat megélt együttes találkozik a Fritz Walter Stadionban. Az új trénerrel jól nyomják a vörösök, és szerintünk ma is nyerhetnek!
Egy esztendeje még rangadónak is titulálhattuk ezt az ütközetet, ám az idén – elsősorban a ‘Lautern jóvoltából – ez a jelző erősnek tűnik. Mert Idrissouék a jó rajtot követően botladozni kezdtek, visszacsúsztak a tabellán, és a menedzsment az edzőváltás mellett döntött. Oliver Schafer ment, Kosta Runjaic pedig belecsapott a munkába. A kölni pontszerzés után a kupában az élvonalbeli Herthát verték el Occeanék (3-1).
A társulat odahaza még veretlen (2-1-0), ám figyelmeztető jel, hogy valamennyi otthoni fellépésén kapott már gólt… Matmourék kerete nem rossz, szerintünk mindenképpen a tabella első harmadában végeznek majd a vörösök. Bunjaku, Drazan és Riedel sérült, a többiek az osztrák tréner rendelkezésére állnak.
A “kismünchen” az 5. volt a játéknap előtt 13 egységgel (4-1-3), ehhez 8-7-es gólkülönbség párosul. Királyék otthon egyértelműen veszélyesebbek (3-0-1, csak a Sandhausen tréfálta meg őket), vendégségben 1-1-2-es sort tudnak felmutatni (Düsseldorfban győztek, még augusztus elején). A találatokkal vendégségben hadilábon állnak Lauthék, négy túrájuk közül háromszor impotensek maradtak. Azért ez nem feltétlenül jó ajánlólevél a ‘lauterni kiruccanás előtt…
Az elmúlt hetekben mindent csináltak a kék-fehérek: kikaptak, remiztek, nyertek. A héten a Borussia Dortmund ellen léptek pályára hazai környezetben kupameccsen, és a másodosztályú együttes bizony megkeserítette a BL-döntős életét: a sárga-feketék csak a hosszabbításban tudták kicsikarni a továbbjutást.
Ez a 120 perces csata pedig bizony sokat kivehetett a játékosokból, ugyanis Friedhelm Funke vezetőedző a teljes alapcsapatával állt fel szerdán.
Az egymás elleni statisztika Kaiserslautern fölényt mutat, ráadásul a müncheniek öt éve képtelenek nyerni a Fritz Walter Stadionban. Az elmúlt öt tétmeccsük közül négyet a vörösök nyertek, ebben a periódusban a gólarány 10-1 a Lautern javára…
Az az érzésünk, hogy az edzőváltás adta lendület kitart még a hazaiaknál, és ennek megfelelően három pontot kaszálnak ma délután. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik