Hírek

Vendégesélyek…

Két bajnokesélyes alakulat is idegenben lép pályára. És szerintünk jön a papírforma!

Kecskemét-Győr 2!

A bajnok a kezdeti sikertelen szereplés után begyújtotta a rakétákat. Szerintünk a Széktói stadionban sem hibáznak…
A lilák új trénerrel, no és több friss igazolással vágtak neki az idei pontvadászatnak. Bekő Balázs debütálása remekül sikerült, Savicék két győzelemmel nyitottak: előbb otthon a Kispestet rendezték le, majd elhozták a három pontot Kaposvárról is. Aztán beleszaladtak a nagykésbe: a Mezőkövesd 6-2-re gálázott a Széktói stadionban… Utána még volt remény a “gyógyulásra” (DVTK 1-1 idegenben, Haladás 1-1 otthon), aztán viszont jött a gödör. A Fradi ellen ugyan tisztességesen helyt álltak Rajcziék, mégis kikaptak, a Pécs ellen pedig 2-0-ról kaptak egy ötöst. Ezt követően a Vidi elleni túra nem ígérkezett fáklyás menetnek, és bár megint fegyelmezett volt a lila sereg, a hajrában egy hiba egy pontjukba került. Most 8 egységnél járnak (2-2-4).
Nagy rejtély eddig Balázsék szereplése: vannak mérkőzések, amikor is hihetetlenül stabilan képesek futballozni, máskor viszont olyan fegyelmezetlenségeket követnek el a fiúk, amelyek ezen a szinten nem megengedhetőek. Nagy kérdés persze, hogy ma melyik arcát mutatja az alakulat. Rózsa Pál tulajdonos a héten megerősítette posztján Bekő Balázst, ám ne legyünk naivak: ha továbbra sem jönnek az eredmények (amire azért van esély, mivel a következő két fellépéseük sem ígérkezik egyszerűnek, hiszen elmennek az MTK-hoz, majd fogadják a Lokit…), úgy akár váltás is előfordulhat a kispadon…
A Győr nyara botrányosra sikeredett. A BL-ben villámlátogatást tettek Andricék, aztán az NB/I-ben is botladoztak. Az első sikerre a 6. fordulóig kellett várnia az ETO-nak, előtte négy remi mellett kikaptak a Fraditól. Viszont utána beindultak a zöld-fehérek, és zsinórban nyertek három ütközetet! A múlt heti tűnhet a legértékesebbnek, ekkor ugyanis a nagy rivális Lokit fektették két vállra magabiztosan hazai környezetben. 13 pontig jutottak Lázokék (3-4-1), tehát a dunántúliak elkezdtek felkapaszkodni az élmezőnyhöz.
Adva vagyon tehát egy bukdácsoló hazai egység, amely eddig otthon különösen botladozik (1-1-2, 8-13), és egy remek formát mutató bajnok, amely vendégségben még veretlen (1-2-0).
Bár eddig Kecskeméten nem ment a győrieknek (még nem nyertek, öt túrájuk közül egyszer sikerült pontot szerezni, négyszer égtek), ma mégis bizalmat szavazunk Pintér Attila legénységének. A forma mindenképpen a vendégek mellett szól, és ugye azért a jobb játékoskeret is. Nálunk a bajnok az esélyes. Tippünk tehát: 2-es!

Aston Villa-Manchester City 2!

A városi rangadó sikerén felbuzdulva a bajnokesélyes győzelmi esélyekkel lép pályára a Villa Parkban!
Paul Lambert alakulata rendesen belenyúlt a sorsoláskor: az Arsenal-Chelsea-Liverpool trióval kezdeni azért nem könnyű történet… És akkor arról még nem szóltunk, hogy a Ligakupában a Tottenhammel kerültek szembe a bordó-kék-fehérek. No de ne szaladjunk ennyire előre!
Zaklatott évet tudhat maga mögött a birminghami együttes: sokáig a kiesés réme is fenyegette a társulatot, amely végül a vonal fölött tudott zárni. A nyáron csaknem 20 millió eurót fordíthatott a menedzser igazolásokra. Érkezett többek között Luna (Sevilla), Kozak (Lazio), Helenius (Aalborg), Okore (Nordsjaelland) és Tonev (Lech Poznan). Sikerült megtartani Bentekét és Agbonlahort – ez pedig önmagában nagy teljesítmény volt a klubtól.
A bajnokságban bravúrral nyitottak Weimannék, 3-1-re nyertek a fiúk az Emirates-ben. Aztán kikaptak a Stamford Bridge-en, majd otthon a Liverpool-tól is. A Newcastle elleni hazai vereség kínos volt, viszont ezt követően három pontot hoztak el (némiképp szerencsés körülmények között) Norwichból.
A Ligakupában a héten pályára lépett a gárda, de sok öröme nem volt ebből a birminghamiaknak, ugyanis a Tottenham valósággal átgázolt rajtuk (0-4).
A keretből N’Zogbia és Okore sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb.
A City nagybevásárlásáról már sokszor megemlékeztünk, Jovetic, Negredo, Navas, Fernandinho és Demichelis egyaránt a kékekhez igazolt. No és a padra a Malaga korábbi edzője, Pellegrino ült le. A kezdeti nehézségek után kezd összeállni a gépezet. A bajnokságban egy vereség (Cardiff) és egy iksz (Stoke) már becsúszott, viszont három sikerükkel így is a tabella 3. helyét foglalják el. És az egyik siker különösen nagyot szólt: a múlt hétvégén Dzekoék valósággal lemosták a városi riválist (4-1)! Azért ez a diadal mindig duplán számít a drukkereknél!
A BL-ben és a Ligakupában is győzelemmel mutatkoztak be a halványkékek: előbbi sorozatban a Pleznt, utóbbiban a Wigant nullázták le Agueróék. Az elmúlt öt tetmeccsük közül 4-et behúztak egy remi mellett, rúgtak 14 gólt, és mindössze egyet kaptak. Mondhatni remek passzban várhatják a mai ütközetet a manchesteriek.
A keretből Demichelis, Silva biztosan nem lesz bevethető állapotban a birminghami fellépésen.
Az egymás elleni összesített mérleg nyomasztó City fölényt mutat, a két legutóbbi Villa parkban lejátszott mérkőzésüket is a vendégek nyerték. És szerintünk ma sem lesz ez másként, Kolarovék összeálltak, és ezúttal végre idegenben is győznek. Tippünk ennek megfelelően: 2-es!

Olvasói sztorik