Hírek

Megszakadnak a sorozatok?

Ma irány a Mennyei Bajnokság, no meg azért a Bundesligában is találtunk egy jó kis csörtét...

Augsburg-Mönchengladbach x2!

Minden sorozat megszakad egyszer: azért az nem járja, hogy a zöldeket rendre péppé verik idegenben, no és azt sem gondoljuk, hogy Altintopék mindig nyernek az SGL Arénában!
Hat forduló után egyaránt 9 pontig jutott a két együttes. A hazaiak tavaly a kiesés elől menekültek, az idén viszont jobban kapták el a fonalat a fiúk. Markus Weinzierl alakulata erősödött valamelyest a nyáron, és mindezt úgy sikerült elérniük, hogy mindössze kevesebb mint 2 millió eurót hagytak a piacon. Altintop (Trabzon), Bobadilla (Basel), Holzhauser (Stuttgart) és Milk (Leverkusen) tette át a székhelyét többek között Augsburgba.
Három siker és három kudarc a Bundesligában. Otthon a Stuttgartot és a Freiburgot verték, a Dortmundtól csúnyán kikaptak. Vendégségben Brémában és Hannoverben megégtek, Nürnbergben viszont diadalmaskodtak.
A héten játszott már tétmeccset az Augsburg: Münsterben nyertek Callsen-Brackerék 3-0-ra, így a következő körbe jutottak. A piros-fehérek komolyan vették a találkozót, szinte a teljes alapcsapatukkal álltak fel a kupameccsre. Bobadilla sérült, vele nem kalkulálhat a szakvezetés.
A Mönchengladbach eddig teljesen kétarcú: otthon ellenállhatatlanok a zöld-feketék, idegenben viszont bucizzák őket szépen. No de azért igazságtalanok lennénk, ha egy karlegyintéssel elintéznénk Lucien Favre brigádját. Ugyanis Raffaelék jártak már a München és Bayer otthonában, ami azért senkinek sem életbiztosítás; más kérdés, hogy a Hoffenheim elleni túrát azért illett volna ponttal zárni.
A Kijevből érkezett brazil remekül teljesít, már három találatnál jár, de az újak közül Kramer és Kruse is beilleszkedett a gárdába. Arangoék a múlt héten a Braunschweiget látták vendégül, és a zöldek parádés, kreatív játékot nyújtva 4-1-re verték az újoncot. Xhaka nem lehet ott a többiekkel, ugyanis 6 forduló alatt sikerült összegyűjtenie 5 sárgát…
Kevésszer randevúztak a csapatok egymással, a statisztikák szerint 1-2-3 a mutatójuk. Tavaly ebben a felállásban remiztek, a Borussia Parkban a zöldek nyertek.
És valamiért ma is Krusééknek szavazunk bizalmat. Az az érzésünk, hogy a vendégek nem maradnak pont nélkül. Sőt, továbbmegyünk, mint eddig mindig, gólt várunk a Mönchengladbachtól! Tippünk tehát x2!

Paks-Mezőkövesd 1!

Vajon melyik arcát mutatja ma este Tolnában az újonc? Szerintünk a gyengébbiket – így a pontok Pakson maradnak…
Horváth Ferenc együttese parádésan indította a szezont: az Újpest (i.), a Pécs (o.) és a Puskás ellen egyaránt győztesként hagyták el a pályát Simonék. Aztán jött a Vidi elleni bukta – annyit azonban meg kell említeni, hogy Éger kiállítása miatt szinte a komplett meccset emberhátrányban tolták le a zöld-fehérek (4-1). A Honvéddal nem bírt otthon az ASE, majd Győrben kikaptak. A sereghajtó Kaposvárt sikerült felülmúlniuk, a múlt héten viszont igencsak gyenge játékot produkálva kapituláltak Fioláék a rossz passzban lévő MTK stadionjában.
Saját pályáján eddig 3-1-0 Szabóék mérlege, igaz, az ellenfeleket elnézve azért ez nem olyan bemondás. Voltak egészen remek meccsei Bartháéknak, ugyanakkor az elmúlt hetekben nem voltak igazán meggyőzőek. Sőt, az MTK ellen teljesen kilátástalannak tűnt a produkciójuk…
A Mezőkövesd az élvonal fekete lova. Véber mester alakulata hol brillírozik, hol meg csörgőlabdázik. Totálisan kiszámíthatatlanok Olaszék, akik eddigi 8 fellépésük közül egyszer sem osztoztak meg a pontokon (3-0-5). Vendégségben eddig 2-0-3 a soruk, nyertek Kecskeméten, a Bozsikban, kikaptak a Hungária Körúton, a Szusza Ferenc Stadionban és Debrecenben. Gólarányuk 13-18, tehát nem feltétlenül óvatoskodnak Bognárék…
Két hete Kispesten taktikus, fegyelmezett játékkal nyerni tudtak, majd fogadták a sereghajtó Kaposvárt, és annak rendje és módja szerint ki is kapta (1-3). A szépítés is csak a ráadásban jött össze. Ki érti ezt? Mi nem nagyon…
A sárgák a héten már játszottak tétmeccset: kalandos körülmények között léptek tovább a kupában (Olasz mesternégyese kellett a sovány sikerhez, 3-4).
Hogy miért is szavazunk bizalmat a Paksnak? A rutin miatt. Boriék alakulata szerintünk erősebb, és ami még fontos lehet, hogy a játékosok több élvonalbeli csatát éltek meg az ellenfél futballistáinál. A tolnaiak kerete nem rossz, és ezúttal be is húzzák a három pontot a lelkes újonc ellenében. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik