Hírek

Délről Északra

Ma egy olasz és egy svéd bajnoki akadt a látószögünkbe...

Inter-Fiorentina 1!

Igazi rangadót rendeznek ma este a Serie A-ban: azt gondoljuk, a lendületesebben és kreatívabban futballozó milánóiak otthon tarthatják a pontokat.
Négy meccsen egyaránt 10 egységig jutott mindkét alakulat. A hazaiak Mazzari mesterrel a padon valósággal megtáltosodtak, pedig a megszokott igazolások ezúttal (is) elmaradtak. A kék-feketék sérültjeinek zöme is visszatért már, így csak a Zanetti-Chivu párost kell nélkülöznie a szemüveges szakembernek.
A korábbi esztendőkben jellemző “nyakra-főre” vásárolgatás helyett ezúttal megfontoltan költekezett a piacon az Inter. Persze, azért így is sikerült eltapsolni csaknem 30 millió eurót. Taider, Campagnaro, Belfoldi és Icardi egyaránt jó erősítésnek számít, az első két játékos már stabilizálta is helyét a kezdőben. A nyitányon a Genoát a második félidőben rendezték le Palacióék, majd jött egy sima siker Cataniában, egy értékes iksz a bajnokkal otthon, végül az újonc kivégzése (Sassuolo 0-7).
Az idei Inter szerintünk lényegesen ütősebb, mint a tavalyi volt: egy esztendeje olykor teljesen sablonos volt Cambiassoék játéka, az ellenfelek könnyen olvasták, hogy mit is akarnak a kék-feketék. Az idei kiírásban viszont egy erőtől duzzadó alakulatot látunk, amely sok helyzetet dolgoz ki, és ezekből gólokat ér el. Azért a 13-1-es találati mutató önmagáért beszél – igaz ez akkor is, ha a Sassuolo kellemes partner volt a nyíltsisakos küzdelemben…
A firenzeiek is 10 pontig jutottak, ám a violák közel sem voltak olyan meggyőzőek, aktuális ellenfelük. A Cataniát nagy kínkeservvel fektették két vállra, majd parádéztak Genoában (2-5), aztán a Cagliari elleni ütközet 90 perc nettó szenvedést hozott (1-1), végül Bergamóban diadalmaskodtak.
Montella mester látványos és eredményes futballt ígért, ám ebből eddig “csak” az utóbbi valósult meg. Pedig a keret adott lenne a jó focihoz. Mondjuk ezt annak tudatában, hogy Gomez kidőlt a sorból – bár itt halkan megjegyezzük, hogy a Firenzében eltöltött időszakban annyira azért nem brillírozott a német támadó…
Idegenben eddig tehát nem hibáztak, ám a sorsolásukat elnézve, ez nem is olyan nagy mondás. AZ első igazi erőpróba a bajnokságban most vár Rossiékra.
Az EL-ben főtáblára jutott a brigád, és az első csoportmeccsén nem is hibáztak Tomovicék: sima 3-0-lal küldték haza a Pacost.
Montella nem számíthat Gomezen kívül Cuardadora, Ilicicre és Hegazyra. A keret azonban így is erős.
Az Intert a Giuseppe Meazzában legutóbb 13 esztendeje tudta legyőzni a Fiorentina! Azóta pontot is csak elvétve szereztek a violák. És szerintünk ma sem diadalmaskodnak a vendégek, mi a kék-feketéknek szavazunk bizalmat. Meggyőzőbben teljesítenek eddig, és ma sem okoznak csalódást Militóék. Nálunk az esélyek a hazaiak mellett szólnak!

Mjallby-Atvidabergs 1(x)!

Elégtételt vesz a Mjallby a tavaszi súlyos zakóért az Atvidabergsen? Nos, szerintünk igen…

E két csapat egy dologban totálisan biztos lehet: nem kell sem a kieséstől tartaniuk, és bizony a nemzetközi kupaporondra sem kell mart készülniük jövőre… Ugyanis hőseink klasszikus középcsapatok: a sárgák a 7., míg a kékek a 8. pozícióból várták a folytatást a játéknapot megelőzően.
A pályaválasztó 24 ütközetben 33 egységig jutott, ennek zömét a Strandvallenben szedte össze. 6-4-2-es sora nem rossz, gólaránya pedig egészen jónak mondható: 27-17! És még egy fontos momentum: Haynesék a 12 hazai fellépésük közül mindössze egyszer maradtak impotensek (Kalmar 0-1), 4 csatában egyszer voltak eredményesek, a többi héten pedig ennél többször! Nem rossz ajánlólevél a mai találkozó előtt.
Mint ahogy az sem, hogy a sárga együttes az elmúlt három mérkőzését veretlenül úszta meg, a legutóbbi ötből pedig csak egyet bukott – igaz, az felettébb ciki volt a Brommapojkarna otthonában. Ebben a periódusban verte a Helsingborgot (o.), a Syrianskát (i.), és a bajnokkal szemben is pontot tudott szerezni (Elfsborg, o. 2-2). Egy középcsapathoz mérten tehát nincsenek rossz passzban Ekenbergék.
Az Atvidabergs egy ponttal gyűjtött kevesebbet aktuális riválisánál (32), és bizony idegenben gyengélkednek a kékek. Vonatkozó mutatójuk 3-2-7, ehhez 7-18-as gólarány párosul. Annyit azért megállapíthatunk, hogy távol otthonuktól nem szórják a gólokat Zataráék. A Hackennél, az Östersnél és az Elfsborgnál nyertek, hétszer viszont képtelenek voltak betalálni a túrákon…
Ami a társulat formáját illeti: nos, az nem éppen biztató, sőt… A legutóbbi kilenc bajnokin összesen hat pont jött össze (1-3-5), idegenben pedig négy zakót szedtek össze. Peter Swardh legénysége az Östers szeptember közepi legyőzésével tört meg egy rossz szériát, ám a múlt hétvégén már megint a régi Atvidabergset láthatták a Djurgarden stadionjában: pont és rúgott gól nélkül kullogtak haza a fiúk (2-0).
Az egymás elleni összevetésük alapján mindig az aktuális pályaválasztó fölénye látszik. Sőt, 2006 óta nem szerzett pontot a Starndvalenben pontot a kék sereg, győzni pedig még soha nem sikerült a vendégeknek. Tavasszal viszont az Atvidabergs egy sima hármassal küldte haza a Mjallbyt.
Most viszont a sárgáknak szavazunk bizalmat. Egy eltiltottja ugyan lesz a Mjallbynak, ám a keret szinte teljes. A hazai pálya előnye, a forma, no és a hagyományok miatt is a H-ra hajlunk – 2,1-es szorzóért egy próbát mindenképpen megér e történet…

Olvasói sztorik