Hírek

Örülhet végre Donadoni?

A Serie A-ban az Atalanta Parmába látogat. Az angol Ligakupában két élvonalbeli együttes került szembe egymással...

Parma-Atalanta 1!

Donadoni mester alakulata megszerezheti első sikerét! Az Ennio Tardinibe az Atalanta látogat…
Egyik északi egység sem kezdte jól a bajnokságot: a hazaiak két iksz mellett kétszer égtek, a vendégek egy sikert ugyan elkönyvelhettek, viszont háromszor pont nélkül maradtak. Ennek tükrében nem is jelent meglepetést, hogy a 18., illetve a 15. pozícióban állomásoznak a brigádok.
Pedig azért ennél több van bennük szerintünk. Az olasz szaksajtó a bajnokság nyitánya előtt mindkét társulatot a középmezőnybe várta. Persze, rengeteg van még hátra a pontvadászatból, ám elnézve az eddigi ellenfelek lajstromát, állhatna több egység is a nevük mellett.
Arról már elmélkedtünk korábban, hogy a lehetőségeihez mérten a keresztcsíkosak jól erősítettek: a legnagyobb név “papíron” Cassano volt, ám az olykor viselkedészavarosként éldegélő futballista eddig nem hozta a tőle elvárt nívót. Egy gólt ugyan szerzett, de a játéka messze elmered a várttól.
Mirantéék a Chievo elleni hazai iksszel nyitottak, majd kikaptak a Friuliban (Udine 3-1), aztán a Rómát nem sikerült megállítaniuk Amauriéknak, végül a gyengélkedő szigetlakóktól sikerült hazahozni egy pontot (Catania 0-0).
Ami első körben szembetűnő, hogy a pármaiak támadószekciója nem igazán működik. Négy meccs, két rúgott gól… Pedig épp a csatársorban lenne erő. Bár a tavalyi év parmai felfedezettje, Belfoldi már az Intert erősíti, azért a Bibiany, Amauri, Cassano, Sansone, Okaka ötösnek illene többet mutatnia…
Paletta és Galloppa huzamosabb ideje sérült, velük nem kalkulálhat a tréner. Obi Cataniában már játékra jelentkezett, és csereként be is állt a vasárnapi ütközetben.

Az Atalantánál a szakmai munka folytonosságában látják a siker zálogát: Stefano Colantuono évek óta irányítja a kék-feketék szakmai munkáját, ez pedig a talján bajnokságban igazán kuriózumnak számít. És a tar tréner remekül dolgozik! A 2010/2011-es kiírásban megnyerte a Serie B-t a bergamói alakulattal, és az előző két esztendőben úgy tudta benntartani Deniséket, hogy mindkétszer mínuszról indulhatott a brigád (előbb hat, majd két pontos levonással sújtotta a szövetség az iparváros gárdáját).
A nyáron a védelmet és a középpályát igyekeztek megerősíteni a bergamóiak, jött többek között Yepes (Milan), Migliacco (Palermo), Cigarini (Napoli), Constantin Nica (Din. Bukarest). Viszont a támadósor továbbra is nagyon egyszemélyes… Mert Denis ugyan pazar képességű játékos, azért ő egyedül vélhetően kevés lesz.

A bergamóiak eddig mindkét túrájukat bebukták (Cagliari, Napoli), otthon verték a bikákat (Torino 2-0) és kikaptak a violáktól (Firenze 0-2). Raimondiék hiába birtokolták többet a labdát, és végeztek el háromszor annyi szögletet, mint a Fiorentina, gólokat a vendégek lőtték. Sérüléssel Cazzola és Giorgi küszködik, Del Grosso és Bellini már padozott, Cigarini pedig letöltötte eltiltását.
A két együttes eddigi összecsapásait hazai dominancia jellemzi: az Atalanta eddig mindössze kétszer tudott nyerni az Ennio Tradiniben. A Parma mellett tesszük le a voksunk, szerintünk a hazaiak erősebb kerettel rendelkeznek, ráadásul a bergamóiak idegenben viszonylag gyengék (tavaly 5-3-11-es sort produkáltak). Szerintünk Donadoni mester végre győzelmet ünnepelhet! Tippünk tehát: 1-es!

West Bromwich Albion-Arsenal +2,5!

Nem spórolnak a találatokkal ma este a The Hawthorns-ban a felek, szerintünk legalább három gólt összehoznak a felek.

Az angol Ligakupa mindig veszélyes terep, legalább is ami a kimenetelt illeti. Itt aztán tényleg minden előfordulhat, és annak az ellenkezője is. Úgyhogy maradunk a góloknál, pláne azért, mert az egyik alakulat az Arsenal lesz!
A WBA nem kezdte jól a bajnokságot: Steve Clarke alakulata négy meccsig képtelen volt nyerni a Premier League-ben, pedig a Southampton, Everton, Swansea, Fulham kvartett ellen két pontnál többet reméltek a birminghami drukkerek. Aztán a hétvégén végre elsült Sessegnonék lába: 3-0-ra verték a Sunderlandet, egy mozdulattal lapátra is tették a Di Caniot az ékszakiak kispadjáról.
A Ligakupába már bekapcsolódott a WBA: augusztus végén a Newportot tulajdonképpen egy félidő alatt lerendezték a fiúk (3-0). Most azonban lényegesen nagyobb falat vár Mulumbuékra: az ágyúsokkal szemben kellene kivívni a továbbjutást.
A hazaiak egyébként nehéz sorozatot kezdenek meg, ugyanis a következő egy hónapban fogadják majd bajnokin újra az Arsenalt, háromszor pedig idegenben lépnek pályára: Stoke, Liverpool és Manchester United. Azért nem lesz ez egyszerű történet Amalfitánióéknak.
Éppen ezért is gondoljuk, hogy a birminghamiak is óvatos duhajként kezelik majd a Ligakupát. A bajnoki rajt nem sikerült tehát fényesre, jelenleg pedig mindössze egy pont választja el a csíkosakat a már vonal alatt tanyázó Fulham-től… Nem lepődnénk meg, ha Steve Clark olyan futballistáknak is szerepet adna, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán.
Az Arsenal a nyitópofon után szárnyal: mint ismeretes, Cazorláék az első játéknapon kaptak egy hármast az Aston Villától, azóta viszont nem ismernek könyörületet, legyen szó hazai, vagy nemzetközi meccsről. Négy bajnoki következett zsinórban (köztük a Tottenham elleni londoni derbi), no és nem mellékesen a Fenert kiejtve a BL-főtáblára jutottak. És ha már ott vannak Özilék, akkor már három pontot el is hoztak Marseille-ből. Tekintélyt parancsoló eredménysor, az már egyszer biztos!
Remek formában vannak tehát a londoniak, ám ma biztosan nem az alapcsapatukkal lépnek pályára. Arsene Wenger a rotáció híve, és eddig ebben a sorozatban mindig alaposan megfiatalított brigádot vezényelt pályára. No, és ha lehet hinni a sajtóértesüléseknek, akkor Nicklas Bendtner ismét Arsenal-mezt ölt… A dán támadó kacifántos utat járt be a közelmúltban, kíváncsian várjuk, hogy melyik arcát mutatja majd a csatár…
Várhatóan alaposan felforgatott alakulatok feszülnek egymáshoz ma este Birminghamban. Elnézve a korábbi eredményeiket ebben a felállásban, úgy mg nyugodtabb szívvel ajánljuk a +2,5-ös opciót. Ez a találkozó nem a védekezésről szól majd, szerintünk összejöhet három találat!

Olvasói sztorik