Hírek

Hazai esélyek…

Komplett hétközi fordulót rendeznek Olaszországban és Spanyolországban. Mi pedig ezt nem hagyhatjuk szó nélkül...

Malaga-Almeria 1!

A gyengébb rajtot követően a halványkékek kezdenek magukhoz térni, és szerintünk ma folytatják jó sorozatukat. Hazaira hajazunk…
A 6. fordulót rendezik hét közben a La Ligában, és ismételten két déli alakulat feszül egymásnak. A helyszín a La Rosaleda lesz, ahol is az Almeria lesz a vendég.
Pellegrini, valamint egy fél tucat remek játékos távozott a nyáron Malagáról, a kispadra Bernd Schuster ült le: a megosztó személyiség nehéz helyzetben vette át a gárdát, és bizony az első néhány játéknapon bizony nem is találta a fonalat a brigád. Dudáéknak a sorsolása sem volt egyszerű, hiszen kezdtek a Mestallában (1-0), fogadták a Barcát (0-1), aztán jött egy értékes pont Sevillából (2-2). És elérkezett a fordulat, hiszen a 4. fordulóban El Hamdaoui vezérletével 5-0-ra ütötték ki a Rayot. A hétvégén San Sebastianban jártak Portilloék, és értek el fontos döntetlent a real Sociedad otthonában. A keretben sorra gyógyulnak fel a sérültek, már csak Wellington szerepel a maródiak listáján – ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a La Rosaleda népének.
Az ellenfél újonc a ligában, tavaly a második vonalban a 3. helyen végeztek. feltűnően sok gólt vágtak (72), viszont az élcsapatok közül a legtöbbet is kapták (50). És eddig ezen a jó szokásukon a La Ligában sem változtattak a csíkosak…
Francisco Rodriguez vezetőedző a nyáron nem nagyon tudta megerősíttetni a csapatot: lejárt szerződésű futballisták érkeztek a gárdához, jobbára a második vonalból sikerült szemezgetnie a társulatnak. Persze, Sorianoék támadósora így is rendben van: Rodriék már 10 találatnál járnak, ez 5 ütközetben szép termésnek számít, viszont a védelmük már 13-szor kapitulált – ennél többször csak a Rayo hátvédsora mondott csődöt. Minden fellépésen kaptak gólt, háromszor kettőt (ekkor remizni is tudtak Susoék), egyszer hármat (Villareal), egyszer pedig négyet (Atletico Madrid).
Idegenben eddig kétszer jártak, mindkétszer a fővárosban: a gyengécske Getafénél ikszeltek, a Vicente Calderonban viszont rendesen beleszaladtak a késbe (4-2), csak a hajrában sikerült kozmetikázniuk az eredményt a délieknek.
A piros-fehérek a hétvégén nagyon közel álltak első győzelmük megszerzéséhez, hiszen az Estadio del Mediterráneo-ban már kettő nullra vezettek a Levante ellen, ám Christian Fernandez büntetőt érően szabálytalankodott, a játékos pirosat kapott… Aztán a valenciai együttes öt perc alatt egyenlített, és a végén maradt az iksz.
Az egymás elleni mérlegük kiegyensúlyozott (4-3-3), az Almeria egyszer nyert vendégségben (2009), viszont háromszor kapitulált a La Rosaledában.
És ma sem gondoljuk, hogy az Almeria meglepetést tudna okozni. A Malaga kezd összeállni, és ezúttal ez három pontot érhet a kéknek!

Varese-Reggina 1!

Az elmúlt években a piros-fehérek meghatározó tagjai voltak a Serie B-nek. No és nem mellékesen rendre elverik a bordókat…
Észak Dél ellen – akár ezt a címet is adhatnánk mai olasz anyagunknak, ugyanis a Reggio Calabria-i együttes Lombardiába látogat. A két alakulat évek óta a második vonalban szerepel, a hazaiak rendre a tabella első felében tanyáznak, míg a vendégek jobbára a bennmaradásért küzdenek.
A Varéséhez néhány esztendeje új tulajdonos érkezett, aki évről-évre igyekszik megerősíteni az alakulatot. Kétszer a play off-ban maradtak le a feljutásról, tavaly pedig a bajnokság hajráját rontották el, így a 7. pozícióban zártak. A zömében olasz futballistákat foglalkoztató klub az idén vereséggel nyitott, ám azóta nem talált legyőzőre. 5 fordulót követően 8 ponttal (2-2-1) az 5. helyről várják a folytatást. Odahaza, a Stadio Franco Ossolában eddig remiztek a Modenával (8.), majd verték a tavaly még élvonalbeli Pescarát. Pavolettiékra most két hazaim behúzható ütközet vár, s ha nem hibáznak, akkor a listavezető Empoli nyomába eredhetnek. Tavaly saját pályájukon feltűnően termékenyek voltak: 21 meccsen 37-szer voltak eredményesek – ez a második legtöbb hazai rúgott gól volt a Livorno mögött a Serie B-ben.
Az egykor szebb napokat megélt Reggina évek óta a B-ligában senyved, teljesítménye az elmúlt három kiírásban rendesen lejtmenetet mutat. Tavaly sokáig a kiesés ellen küzdött, de aztán a hajrára csak összeszedték magukat a déliek, és 12-15-15-ös sorukkal meghosszabbították másodosztályú tagságukat. Sokkal merészebb álmaik nem lehetnek az idei esztendőben sem Gianluca Atzori tanítványainak, akik sok reményt fűznek a rutinos támadóhoz, Daneil Di Michele-hez, aki eddig egyszer volt eredményes. Az első 5 játéknapon 1-3-1-es mutatót produkáltak a bordók, idegenben a Virtustól pontot hoztak, a Trapanitól viszont csúnyán kikaptak (0-4). A múlt héten a masszív Novara járt náluk, és remivel ért véget a 90 perc.
A Varese tervei egyértelműek: az első hat között kell végezni. Ehhez pedig az idegenben gyengécske Regginát két vállra kell fektetniük Caliléknak! És ha belepillantunk a statisztikákba, akkor bizony a közös múlt is a hazaiak mellett szól. Az elmúlt három kiírásban ebben a felállásban úgy nyertek a piros-fehérek, hogy a bordók még gólt sem rúgtak! 1-0, 2-0, 3-0 volt sorrendben az eredmény.
Azért azt nem gondoljuk, hogy most 4-0 lesz a vége, de bizalmat szavazunk az északiaknak. Gólt, adott esetben gólokat várunk a hazaiaktól, és összességében hazai sikerrel kalkulálunk!