Hírek

Feltámad a bronzérmes?

Ma egy portugál és egy svéd mérkőzésnek jártunk utána. Egy hazai tipp és egy kis gólvadászat...

Landskrona-Assyriska +2,5!

Két középcsapat küzd meg egymással a pontokért a Landskrona IP-ben. Elnézve közös történetüket, nem nagyon tudnak három gól alatt megállni a fiúk… A hazaiak örülhetnek a lefújást követően.
A két brigád eddigi teljesítménye igencsak hasonlít az előző kiírásban nyújtott produkcióra. Mindketten a középmezőnyben zártak, otthon viszonylag erősek voltak, idegenben viszont igencsak gyengék.
A Landskrona a 10. helyről várja a folytatást. 24 mérkőzésen 31 pontig jutott a fekete-fehér sereg, ebből a Landskrona IP-ben 23-at húztak be (7-2-3) Olssonék. A masszív hazai mérleg mellé gyengécske idegenbeli produktum párosul (2-2-8). De vissza a hazai mutatóhoz: a gólarányuk 25-11, mindössze háromszor nem találtak kapuba saját közönségük előtt. 7/4 az over-under mutatója otthon, összességében pedig 15/9.
A formája teljesen szeszélyes, az elmúlt négy meccsen kétszer nyert, kétszer vesztett – mellettük szólhat, hogy a múlt héten a listavezetőnél szaladtak bele a késbe a fiúk.
Az Assyriska megint nem tud feljutni az élvonalba. Tavaly is tett egy halovány kísérletet erre a södertaljei alakulat, de akkor sem jártak sikerrel a pirosak. A gárda jelenleg a 8., 34 egységéből vendégségben mindössze 9-et zsebelt be (2-3-7, 12-23). Aganovicék június közepe óta nem nyertek vendégségben, azóta egy ikszen kívül öt vereség csúszott be. Összességében sem voltak jó passzban a pirosak, ám a múlt hétvégén végre győzelemnek örülhettek a drukkerek: a sereghajtó Braget sikerült elverniük otthon, igaz, nem kis nehézségek árán (3-2).
A találatokról: vendégségben 6/6 az over-under mutatója az Assyriskának, összességében pedig 14-szer jutottak el legalább három gólig.
És akkor arról még nem szóltunk, hogy az egymás elleni meccseik rendre gólgazdag kilencven percet hoztak. És még egy érdekesség: az eddigi 19 csatájukból még egy sem lett döntetlen (9-0-10)! És ugye minden sorozat megszakadhat egyszer…
Mi viszont a gólokat érezzük biztosabbnak, meggyőződésünk, hogy összejön három találat.
Ha viszont az eredményre is kellene tennünk, akkor a hazaiaknak szavaznánk bizalmat, megtámogatva egy döntetlennel. Mert ugye a sorozatok mindig megszakadnak egyszer…

Pacos Ferreira-Vitoria Setubal 1!

A tavalyi bronzérmes elképesztő nehéz sorozatot fut: a nyáron meggyengült alakulat eddig nem boldogul a többfrontos küzdelemmel. No de ma az egyik kedvenc ellenfele ellen javíthat!
A Pacos Ferreira tavaly hatalmas bravúrt hajtott végre azzal, hogy a két óriás mögött – a Bragát beelőzve – befutott a 3. helyre. Jöhetett így a BL-selejtező, amelyben könnyűnek találtatott (Zenit, kettős vereség). Az előző kiírásban remeklő együttesből meghatározó futballisták távoztak, és ugyan érkeztek is szép számmal a sárgákhoz, a tulajdonos jobbára lejárt szerződésű játékosokat csábított a csapathoz, vagy kölcsönbe vett focistákat.
A BL-búcsú után a csapat az EL-be került át, ahol a múlt héten a Fiorentina mért rá kiadós verést (3-0). A csoportban még az Dnyipropetrovszk és a Pandurii nyert besorolást – hát, nem lesz egyszerű a Pacos dolga, az mér egyszer biztos.
És közben a bajnokságban is roppant nehéz volt Ruben Ribeiroék sorsolása: Braga (otthon 0-2), Olhanense (idegenben 1-0), Porto (o. 0-1), Benfica (i. 3-1). Azért rendesen belenyúltak a fiúk…
Váltás is történt a kispadon, a Zenit elleni idegenbeli találkozót követően Sergio Gaminhát Costinha váltotta. Az új tréner sem tudott eddig csodát tenni, de elnézve az elmúlt néhány mérkőzés kezdőcsapatát, annyit mindenképpen megállapíthatunk, hogy igyekszik rotálni csapatát – más kérdés, hogy mennyire “hosszú” a sárgák kispadja…
A Vitoria Setubal tavaly nagy nehezen, de megúszta a kiesést. Végül a 12. pozícióban zárt, két egységgel gyűjtöttek többet a zöld-fehérek a vonal alatti együtteseknél. Ahhoz, hogy ilyen kínos szituba kerültek, az kellett, hogy idegenben rettentő gyengén produkáljanak a csíkosak: 1-4-10-es sort hoztak össze – ez volt a leggyengébb vendégmutató a ligában.
Ehhez képest az idén már egyszer nyert vendégségben: a Guimarest fektette két vállra két hete (1-4), viszont e sikeren kívül csak vereségek jöttek össze. A Porto elleni zakó ugyan még belefért a nyitányon, de a Rio Ave és a Maritimo ellenében azért illet volna pontot, pontokat szerezni.
A nulla pontos sereghajtó a három egységig jutó Setubalt látja vendégül. Az elmúlt évtizedekben 12-2-6-os mérleget hoztak össze a felek. A sárgák viszont szinte mindig elvertek a közelmúltban a Vitoriát! A vendégek az elmúlt hét esztendőben mindig kikaptak a Pacos vendégeként!
A két, kifejezetten rossz passzban lévő alakulat csatájától hazai sikert várunk, és az 1-es tippünket nem csak a hagyományokra alapozzuk. A Pacost erősebbnek érezzük, a sárgáknak ki kell jönniük végre a gödörből! Tippünk ennek megfelelően. 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik