Hírek

Csernai Pál búcsúztatása

Hétfő délután a Farkasréti temetőben végső búcsút vettek Csernai Páltól, a Bayern München történetének egyik legsikeresebb külföldi edzőjétől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A búcsúztatáson részt vett Willi O. Hoffmann, a Bayern korábbi elnöke, valamint Paul Breitner, a Csernai vezette kétszeres bajnokcsapat (1980, 1981) kulcsjátékosa, 48-szoros német válogatott, világ- és Európa-bajnok futballista.

Sajnos úgy tűnik, a Magyar Labdarúgó Szövetség nem tartotta fontosnak az Európa-szerte ismert és tisztelt Csernai személyét, mert nem az elnök vagy a főtitkár, csupán Csiki Károly, a versenyszervezési igazgatóság vezetője képviselte az MLSZ-t a temetésen.

Csernai Pál, a Csepel egykori, kétszeres magyar válogatott középpályása az 1956-os forradalom után a Német Szövetségi Köztársaságba emigrált, majd Svájcban szerzett edzői szakképesítést. A Bayern Münchnnél 1978 és 1983 között dolgozott vezetőedzőként, s ez idő alatt kétszer nyert bajnokságot és egyszer Német Kupát, 1982-ben pedig bejutott a BEK döntőjébe.

Később a többi között a PAOK Szaloniki, a Benfica – amellyel megnyerte a portugál kupát –, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hertha csapatát is irányította.

Elvállalta a Koreai NDK válogatottjának szövetségi kapitányi tisztét (1993-1994), edzői pályafutásának utolsó állomása pedig az EMDSZ Soproni LC volt.

Csernai Pál hosszú betegség után 80 évesen hunyt el szeptember 2-án.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik