Hírek

Déli vasárnap

Ma előbb Olaszországba, majd Spanyolországba látogatunk el. Lássuk mai ajánlatunkat! Előre annyit árulunk el, hogy szurkolunk zöld-fehéreknek és kék-feketéknek...

Sassuolo-Inter 2!

Beragadt a rajtnál az újonc, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy az eddig remeklő kék-feketéket feltartóztatnák…
Eusebio Di Francesco együttese a nyáron a lehetőségekhez képest igyekezett megerősíteni a keretet. Jött többek között Zaza, Ziegler, Marrone (Juve), Acerbi (Genoa), Kurtic (Palermo), Rosati (Napoli), egyes internetes források szerint mintegy 16 millió eurót tapsolt el a tulajdonos az átigazolási időszakban.
Az új játékosokat a tréner elkezdte beépíteni a csapatba, ugyanakkor botorság lett volna azt várni, hogy a zöldek a rajtra összeállnak. És bizony nem is sikerült… AZ első három fordulóban pont nélkül maradtak Zazáék, pedig a Torino-Livorno-Verona trió ellen nem tűnt lehetetlen küldetésnek a pontszerzés. Kurticék eddig egy “hazai” meccsen vannak túl: újonctársuktól kaptak egy méretes pofont Modenában (1-4).
Nincs könnyű helyzetben a szakvezetés, ugyanis Marrone, Terranova, Pegolo, Valeri és Aladje is sérült… A társulat valóban nehéz helyzetben van, és hogy fokozzuk az élvezeteket, a hétközi fordulóban a San Paolóba hivatalosak Nápolyba…
AZ Inter tavaly elképesztő hektikusan szerepelt, a kék-feketék amellett, hogy a megszokottnál gyengébb kerettel vágtak neki az előző pontvadászatnak, még sérüléshullámmal is küzdöttek. A nyáron aztán Mazzari mestert ültették a kispadra, és a Nápolyból érkezett szakember nyomban bele is vágott a lecsóba! Azt ígérte, hogy az Intert olyan alakulattá formálja, amely felveszi a versenyt a nagyokkal! Eddig – úgy tűnik – nemcsak a szokásos kötelező tiszteletkört futotta meg a tréner, hanem komolyan beszélt.
A nyáron Icardi (Samp), Belfoldi (Parma), Mudingayi (Bologna), Campagnaro (Napoli) és Rolando (Porto) tette át a székhelyét Milánó kék-fekete felébe. Jó-jó, összességében nem rossz nevek, de azért maradhatt az ultrákban hiányérzet.
A csapat viszont rácáfolt a kétkedőkre, eddig 3 csatában 7 egységig jutottak: otthon verték a Genoát, majd kiütötték idegenben a Cataniát, a múlt héten pedig remiztek a Juvéval. Mindenképpen bizakodásra adhat okot a kezdés, és ha ehhez hozzávesszük, hogy “már csak” Zanetti, Mariga és Chivu sérült, akkor még derűsebb a helyzet. Ha minden jól megy, Mudingay és Ranocchiát összefoltozzák vasárnapra, tehát bevethető állapotban lesznek.
Azt gondoljuk, hogy az Inter behúzza a három pontot. A kék-feketék jó formában vannak, a Sassuolo pedig még nem állt össze. Az újonc nem ma kezdi meg a pontgyűjtést, nálunk a vendégek számítanak favoritnak! Tippünk tehát: 2-es!

Betis-Granada 1!

Bár többfrontos harcot vív a sevillai alakulat, úgy tűnik, azért a La Liga élvez prioritást. Ma az andalúz rangadón a zöldek otthon tarthatják a pontokat!
A tavalyi pontvadászatban a Betis a 7., a Granada a 15. pozícióban zárt. A sevillai társulat a nyáron igyekezett megerősíteni keretét, és bár óvatos duhaj volt a tulajdonos, azért néhány minőségi futballistát sikerült a Benito Villamarinba csábítani. Benat távozása (Bilbao) érzékeny veszteség, viszont az érte kapott 8 millió euró azért jól jött a kasszába… A két legnagyobb név a listán Xavi Torres (Getafe) és Verdu (Espanyol), de rajtuk kívül a kapusposzton is jól igazoltak Pepe Melék. A Betis 4 bajnoki 4 pontot termelt: vállalható vereség a Bernabeuban, majd vállalhatatlan zakó otthon a Celtától, pont az Espanyoltól, végezetül pedig a Valencia sima elpáholása – elnézve a denevérek idei produktumát, ez már nem is számított olyan nagy bravúrnak.
Ruben Castroék az EL-ben is tolják, bejutottak a főtáblára, csütörtökön pedig a Lyont fogadták. Pepe Mel – ha finoman is fogalmazunk – erősen tartalékos összetételben küldte pályára legénységét… Ez azért egyben üzenetértékkel is bír, hiszen nyilvánvalóvá tette a mester, hogy számára a La Liga élvez elsőséget az El-lel szemben.
A keretben az alapemberek egészségesek, Ruben Castro, Molina és Sevilla is bevetésre vár a támadószekcióban.
A Granadának tavaly sokáig meleg volt a pite, de a déliek remekül finiseltek, így végül könnyedén megúszták a kiesést. A nyáron jól erősítettek, Piti (Rayo), Riki (Depor), Ighalo (Udine), Recio, Iturra (mindkettő Malaga), Brahimi (Rennes) egyaránt jó fogásnak tűnik.
A rajt is parádésra sikeredett, hiszen a csíkosak elhozták mind a három egységet Pamplonából (1-2). Utána viszont vereség a Los Carmenesben a Realtól, pont Vígóból, majd újabb sitt saját stadionjában, ezúttal az Espanyoltól. Idegenben tehát veretlen (1-1-0), otthon viszont két zakó áll a neve mellett, és ami még nyomasztóbb, hogy nem is talált be odahaza…
A granadai sormintát követve most újabb pont, pontok szerzése lenne várható, és ha megnézzük, hogy az egyik kedven stadionja a Benito Villamarin (a 2012-es naptári évben kétszer is nyertek a piros-fehér-kékek Sevilla zöld felében), akkor még jobbaknak is tűnhetnek az esélyeik. Igen ám, de Lucas Alcaraz vezetőedző nem számíthat az egyik legkreatívabb támadójára, Piti (sérülés), rajta kívül még Diego Mainz és Ighalo is kénytelen lesz kihagyni az andalúz rangadót, előbbi ugyancsak sérülés, utóbbi piros lapos eltiltása miatt. Sőt, Brahimi pályára lépése sem biztos, derült ki a szombat délutáni hírekből…
A Betis lendületben van, és ugye lenne is mit törlesztenie a zöldeknek a Granada ellen. A vendégeknél több a hiányzó, és szerintünk ezt nem tudják kellőképpen pótolni. Ma a pontok Sevillában maradnak! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik