Hírek

Az angyalföldiek második sikere

Az NB II hatodik fordulójában: Cegléd–Vasas 2-3.
NB II, 6. forduló
Restart-Ceglédi VSE – Vasas FC 2-3 (2-2)
Cegléd, 400 néző. Játékvezető: Barna G.
Cegléd: Miski – Szala (Pesti, 50.), Miklósvári, Makrai, Farkas I. – Fehér B. (Kenderes, 62.), Koncz – Markó, Koós G. (Rebryk, 75.), Szkunc – Kormos. Edző: Ványi Zsolt
Vasas: Németh G. – Horváth L., Recklet, Schulz, Engel – Hohmann (Görgényi, 59.), Cseke, Gál, Remili (Boda, 88.) – Boka (Berecz, 84.), Zamostny. Edző: Dirk Berger
Gólszerzők: Koncz (20.), Kormos (30.), illetve Gál (10.), Remili (38.), Recklet (47.)
Kiállítva: Miklósvári (73.), illetve Engel (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem mert nekiesni ellenfelének. Aztán a tízedik percben előnybe került a Vasas: Remili harmincméteres szabadrúgása a lécről a gólvonalra pattant, érkezett Gál, és egy lépésről a hálóba fejelt (0-1).

A 22. percben egyenlített a Cegléd: Engel nem vágta ki könnyedén a beívelt labdát a tizenegyes-pontnál, Kormos lecsapott rá, az angyalföldiek védője pedig szabálytalankodott, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. Koncz Zsolt lövését Németh Gábor bravúrral védte, ám a kipattanót a hazaiak csapatkapitánya a hálóba bombázta. Bár a játékvezető először les jelzett, és kifelé ítélt szabadrúgást, a ceglédiek reklamálását követően felülbírálta önmagát, s megadta a gólt (1-1).

A harmincadik percben Schulz és Recklet között Kormos három lépésről a hálóba lőtt egy középre passzolt labdát (2-1). Nyolc perc elteltével Zamostny passza a tizenhatos bal sarkánál helyezkedő Remilit találta meg, aki a kapu rövid sarkába bombázott (2-2).

Az első felvonásban kritikán aluli játékvezetést láthatott a közönség. Barna Gábor téves ítéleteivel mindkét együttest, illetve a szurkolók idegeit alaposan felborzolta. Sorozatban rosszul ítélte meg az ütközéseket, olyanokat fújt le, amelyeknél szó sem lehetett szabálytalanságról, s olyanok felett hunyt szemet, amelyeket egyértelműen le kellett volna fújni – tudósít a Vasas honlapja.

A hazaiak első találatáig úgy tűnt, a fővárosiak kézben tartják az irányítást, hiszen vezettek és uralták a meccset, ám Engel Alex kihagyása azonnal romba döntötte az önbizalmukat.

A 47. percben Remili szögletét Recklet nyolc méterről a hálóba fejelte (2-3). Tíz perccel később Koós Gábort a kaputól 18 méterre Engel Alex buktatta, amiért a játékvezető kiállította. A 73. percben a hazaiak részéről Miklósvári is pirosat kapott.

A látottak alapján megérdemelten nyert a Vasas. A vendégek támadásaiban sokkal több volt a gólveszély, mint a házigazdák próbálkozásaiban, s amennyiben egy kicsit higgadtabbak a hajrában az angyalföldiek, akár több góllal is nyerhettek volna.

Olvasói sztorik