Hírek

Lesre futnak a vendégek?

Ma egy magyar és a gall meccset vettünk górcső alá... Lássuk, milyen eredménnyel!

Pécs-Lombard 1!

Összekapja magát Tóth Bálint együttese, és meglepi-e a remek formát mutató baranyaiakat? Kötve hisszük…
Tökéletesen ellentétes utat jár be a NB/I 8. fordulójának nyitómeccsét vívó két alakulat. A piros-feketék a gyenge kezdés után rendezték soraikat, míg a Veszprém megyeiek jól nyitottak, ám utána gödörbe zuhantak.
No de térjünk vissza a pécsiekre. Amolyan tipikus peches alakulat benyomását keltette Lőrincz Emil csapata az első néhány játéknapon. Hiába futballoztak elfogadhatóan, sőt, olykor jobban mint ellenfelük, a labda mindig kifelé pattant, és rendre kiállítások sújtották Grumicékat. Az első négy csatában öt pécsi kapott pirosat! (És nem is mindig joggal…). Az első baranyai pontra a 4. fordulóig kellett várni, ekkor a bajnokkal remiztek odahaza. Aztán ez meg is adta a kellő lökést a társulatnak, amely a soron következő három fellépésén 9 egységet zsebelt be! A legnagyobb skalp egyértelműen a Debrecené, de a Kecskemét elleni 0-2-ről 5-2 is azt bizonyítja, hogy Frölichéknek bizony van tartásuk!
Otthon eddig “mindent csináltak” már Pölöskeyék: kikaptak a Fraditól, ikszeétek a Győrrel, verték a Lokit. A piros-feketék sorsolása nem volt éppen fáklyás menet, elméletileg a legnehezebb meccseiken már túljutottak.
És akkor a Pápáról. A nyáron igencsak aktivizálta magát a játékosbörzén Bíró Péter tulajdonos, elsősorban tapasztalt futballistákkal erősítette meg a tavaly kis híján kieső alakulatát. Kenesei, Ivancsics, Sekour – hogy csak néhány nevet említsünk az érkezési oldalról. A sárga-feketék jól rajtoltak, a 4. fordulót követően veretlenül, 10 ponttal az élen álltak! Aztán jött a feketeleves… Három meccs, három kudarc (DVTK, Hali, Fradi). És, elnézve Quinteróék játékát, az utóbbi időben bizony rendesen döcög a szekér…
Idegenben eddig pozitív Kenőék mérlege: nyertek Mezőkövesden és Kispesten, Szombathelyen viszont pont nélkül maradtak. A támadószekcióból mindenképpen ki kell emelni Griffiths-t – a légiós már négy találatnál jár…
Kollerék eddig 8 alkalommal randevúztak a pápaiakkal az élvonalban, és a mérleg nyomasztó pécsi fölényt mutat: 5-2-1. És még egy fontos momentum: eddig minden élvonalbeli mérkőzést a baranyaiak nyertek Mecsekalján…
Nos, nem ragozzuk tovább a dolgot, nem hiszünk a pápaiak feltámadásában. Bizalmat szavazunk Mohléknak, szerintünk a pontok Pécsett maradnak!

Stade Brestois-Bastia C.A. 1!

Újoncok csapnak össze a gall másodosztályban: a hazaiak felülről, a vendégek alulról érkeztek – más-más tervekkel. Ma a Brest kerül közelebb a céljához…
Egy éve a Brest könnyűnek találtatott a francia élvonalban: sereghajtóként zuhant ki a legmagasabb osztályból. Csúnyán leszakadt a gárda, hetekkel a zárás előtt már nyilvánvalóvá vált, hogy – amolyan Trollfocisan fogalmazva – Legue I-bú kiii! Otthon sem brillíroztak a fiúk (5-3-11), de idegenben szinte minden alkalommal péppé verték őket az ellenfelek (3-2-14).
Aztán elkezdődött a másodosztály, és a Stade Brestois egészen elfogadhatóan csapott bele a küzdelmekbe. Az első négy fordulóban nem talált legyőzőre (2-2-0), majd jött a listavezető Angers elleni idegenbeli botlás – ráadásul szegény vendégek a 89. percben egalizálták az eredményt 1-1-re, majd kaptak egyet a ráadásban… Ezt követően Auxerre-be volt hivatalos Alex Dupont alakulata, amely végül egy ponttal járt (0-0).
Hat ütközet, 9 egység. A következő két meccsét simán hozhatják Falette-ék (jövő héten a 19. Lavalhoz utaznak). Ha nem hibáznak, úgy máris ott lehetnek a dobogó környékén – a francia másodosztályban elképesztő sok az iksz, így két sikerrel nagyot tudnak lépni a srácok.
A Bastia C.A. a harmadik ligából érkezett: a 3. helye zárt, és ha nem tolta volna olyan félelmetesen Korzikán (15-2-2), akkor bizony nem tudott volna feljutni csapnivaló idegenbeli produkciója miatt (3-5-11).
A League II-ban a nyitány nem sikerült fényesre, a szigetlakók két sittel nyitottak, aztán jött két iksz, majd zakó, majd megint remi. Idegenben egyedül az Istres stadionjából tértek haza ponttal, a másik két portya eredménytelenül zárult. A kicsapatnál nyilvánvalóan a bennmaradást tűzték ki célul, ám elnézve a keretet, valamint az eddig nyújtott produkciót, nem lesz ez egy egyszerű történet…
Elsősorban a támadójáték akadozik, erről a három lőtt találat árulkodik. Azért 6 meccsen ez egészen vékony mutató, háromszor maradtak impotensek, legutóbb 187 perce lőttek gólt…
Sokáig agyaltunk a dolgon, de végül csak meggyőztük magunkat: a Brestois erősebb a másik újoncnál, és ha valóban vissza akar jutni a legjobban közé, nem hibázhat. Így tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik