Hírek

Piros-fehér csütörtök?

Mire is fogadhatnánk ma? Természetesen a második számú nemzetközi kupasorozat meccseire!

Standard Liege-Esjberg 1!

A belga listavezetőt meglepheti-e a dán együttes? Nos, szerintünk nem…
A C-jelű négyesbe hőseink mellett a a Salzburg és az Elfsborg nyert besorolást.
Parádésan kezdte a szezont Guy Luzon alakulata: a piros-fehérek eddig hét bajnokit játszottak, és be is rántották mind a 21 egységet! Batshuayi-éknak teljesen mindegy, hogy a Stade Maurice Dufrasne-ban, vagy vendégségben kell szerepelniük, eddig nem rontottak, gólarányuk pedig 16-2!
Az Európa Ligához már egészen korán csatlakozott a Liege-i alakulat, és bizony eddig nem is kegyelmezett az ellenfeleknek. Hat fellépésen hat pipa! Az izlandi KR ellen mindkét csatát 3-1-re húzta be, a hellén Skoda Xanti ellen 2-1 volt kétszer a javára, a fehérorosz FK Minszk pedig ugyancsak kétszer kapitulált a belga brigáddal szemben, az összevetés -1 volt. Csak halkan jegyezzük meg, hogy 6-ből ötször jött a a +2,5!
AZ Esjberg tavaly a 4. helyen zárt a dán élvonalban, odahaza masszívabban tolták a fiúk. Az idei pontvadászatot nem kezdte fényesen a gárda, ugyanis 2-4-2-es mérleggel csaptak bele a lecsóba. Elnézve az eredménysorukat, totálisan szeszélyesek.
Az El-ben viszont meghúzták a váratlan Ankersenék! Az esélyesebbnek tartott St. Etienne-nel kerültek szembe, és láss csodát, a kék-fehérek a haza 4-3 után idegenben is legyőzték a kissé flegmázó gall riválisukat!
A forma egyértelműen a Standard mellett szól, a hazai pálya is fontos tényező, és szerintünk elnézve a két alakulat játékoskeretét, az erő is a hazaiakkal van! Nálunk ez hazai!

Estoril-Sevilla 2x!

Nem tér haza pont nélkül a luzitán túráról az andalúz legénység. Unai Emery alakulata várhatóan komolyan veszi a kupát – az elmúlt hetek eseményei legalább is erre engednek következtetni…
Ibériai rangadót rendeznek az Európa liga H-jelű kvartettjében, ahol is a két déli alakulat mellett a Freiburg és a Slovan Liberec nyert besorolást. Első ránézésre germán-hispán továbbjutást várhatnánk, ám azért a második számú nemzetközi sorozatban már többször is találkozhattunk meglepetésekkel…
Az előjelekről tehát. Az Estoril az előző kiírásban az előkelő 5. pozícióban zárt, e teljesítmény azért egy újonctól mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény! A sárgák elsősorban odahaza izmoztak, és e jó szokásukat az idén is megtartották – legalább is eddig. Két hazai bajnokijuk közül egyet behúztak (Nacional), egyet ikszre adtak (Academica – őket azért illet volna megverni…). Egyébként az első három játéknapot megúszták zakó nélkül a fiúk, a múlt héten viszont Bragában alulmaradtak – ez talán még bele is fér.
A El-ben eddig két kört éltek túl Evandroék, igaz, azért a Hapoel Ramat Gan és a Pasching ellen azért ez nem volt nagy szó. Bár, ismerve magyar csapatok nemzetközi parádéját, talán mégis?
A Sevillából rendesen kimazsolázták a legjobbakat a nyáron. Nedredo és Navas alappillérei voltak az andalúz alakulatnak, így Unai Emerynek szinte teljesen új csapatot kell építeni az idén. A bevásárlásra több mint 36 millió eurót költöttek a fehér-pirosak, jött Mbia, Cherysev, Iborra, Christoforo, Marin, Bacca, Beto, Vitolo és Jairo – egy sor remek futballista, ám ez még ettől nem csapat.
És akkor a sérülésekről: a betinf.com szerint Reyes, Cicinho, Pareja, Fazio, Perotti és Cheryshev sincs bevethető állapotban.
A brigád formájára a kétarcúság jellemző, ugyanis míg a nemzetközi porondon eddig parádéznak (igaz, nem nagy nevekkel futottak össze Rakiticék), addig a La Ligában eddig négy csatában két pontra futotta Mbiáék erejéből – viszont a sorsolásuk sem volt egyszerű, találkoztak már a Barcával, az Athletico Madriddal (két sitt), a Levantéval és a Malagával (két remi). A múlt hétvégén a Camp Nouban egészen biztatóan mozogtak a srácok, és kis híján meg is lepték Messiéket (3-2).
Hogy mi sül ki ebből a történetből? Összességében ösztöneinkre hallgatunk, és ez most azt súgja, hogy hiába a csapatépítés és a sok sérült, a Sevilla komolyan veszi a kupakalandot, és nem kap ki a luzitán brigádnál. Sőt…

Olvasói sztorik