Hírek

Horvát-litván továbbjutás?

A balti csapat a taljánokkal, a horvátok az ukránokkal meccselnek...

Litvánia-Olaszország

Kleiza, Valanciunas, Maciulis, Kalnietis és Seibutis, na ők azok a litván mandarinok, akiktől méltán várhatunk sokat a mai meccsen!

Egységességében párját ritkítja a litván válogatott, nagyon ritka, hogy valaki 18 pontig jusson, általában megdobja a csapat minden tagja a 6-11 pontot. Nagy a rotáció is, így mindenki szóhoz és bizonyítási lehetőséghez juthat.

Az ukránok elleni meccsen Ksistof és Javtokas volt az, aki nagyobb pihenőhöz jutott, ami mondjuk rájuk is fért, merthogy korban már a rutinosabbak közzé tartoznak, és ha van gyenge láncszeme a litván csapatnak, akkor azok ők ketten!

Ebből sem kell még messze menő következtetéseket levonnunk, merthogy palánk alatt erős a Kazlauskas mester irányította gárda, nagyon jók a betörések, a hármasokon még picit lehet javítani, merthogy 32 százalékkal dobják a litvánok és 40 százalékkal az olaszok. Érdekesség, hogy minden dobási mutatóban jobb az olasz csapat, csak a lepattanók megszerzésében mutatkozik némi litván fölény.

Védekezésben nagyon egyben vannak! Addig kavarják a zónákat és a kilépést a labdás emberre, míg meg nem találják a megfelelő ellenszert! Egy meccs alatt felvonultatják a teljes repertoárt!

Most igencsak észnél kell lenniük ebben a tekintetben, hiszen az olaszoknál nagyon jó csapatot hozott össze Pianigiani mester!

Dantome, Aradori, Cincarini, Cusin és Belinelli olyan játékosok, akik előszeretettel nyomják a gyors játékot. Valószínűleg a litvánoknál a meccs elején a fiatalosabb sor fog kezdeni.

Lábon gyorsak, és nem sokat agyalnak a tüzelésen, ott van Cusin, aki a spanyolok ellen is összeszedett 12 lepattanót, de Belinelli is összekaparta a maga 8 lepattanóját a 16 ponthoz.

Cusin lehetséges kipontozódása, vagy ha idejekorán összeszed 3 kispadra kényszerítő személyi hibát, lazán hozhat egy -8.5-ös litván győzelmet is! Nagyon jól védekezik, és a lepattanószerzésben penge, nem tudják pótolni senkivel!

Szóval nemcsak lőnek, de védekeznek is, méghozzá elég jól! Ne hagyjuk ki Gentile-t sem, ez az elvetemült nem igen tisztelte a spanyol hírnevet, és 23 pontot rámolt be nekik.

Dantome a csapat esze, és a penge ember. Ő, ha rossz napot fog ki, akkor is betermel 11-14 pontot, de a jelenléte a legfontosabb! Ha pályán van mozgat, dirigál, fanatizál és harcol.

Litván győzelmet várok mindenképp, ez jelen pillanatban 1.45-szörös pénzt jelent, viszont elveimmel ellenkezik, hogy 1.5 alatt bármit is tegyek, vagy javasoljak, így inkább a -2.5 pontos győzelmet favorizálom ,így már pofásabb: 1.59-szeres pénzhez juthatunk.

Pontokra nem merek menni, merthogy ha le tudja lassítani a litván csapat a gyors olaszokat, akkor bizony könnyen jöhet egy harcos meccs kevés ponttal. Minél kevesebb lesz a pont, annál inkább esélyesek lesznek a litvánok!

Kisebb pénzzel, vagy kombiba foglalva tologassuk meg a 3-6 és a 7-9 pontos litván győzelmet, ez 5.25 és 7.5-szörös pénzt ér!

Horvátország-Ukrajna

Az a csapat jut tovább, amelyik hazaküldte a görögöket, vagy az, amelyik verte a nagyon jó szerbeket és Izraelt igen pofás szorzókért?

A horvát válogatott rettentően magabiztos! Egy szem vereséget szenvedtek el eddig a spanyoloktól, de akkor nagyon nagy zakót kaptak, és a negyedik negyed elején már fel is adták!

Nem volt miért erőlködni, és bár nem sportszerű, de jól döntöttek, hogy nem erőltették azt ami nem megy! Tomic-ról továbbra is igaz, hogy védekezésben nem igazán megy neki, de támadásban annál hasznosabb.

Ha egy fürge és labdabiztos lendületből érkező ellenfél megtalálja őt, akkor hajlamos szabálytalankodni. Na ma ezt nem teheti meg! Bogdanovic igazi meghatározó emberré nőtte ki magát, hasznossága mindkét palánk alatt megkérdőjelezhetetlen, és a csapat iránti alázat is ott van minden egyed cselekedetében.

Túl nagy favorit a horvát csapat, ahogyan ezt a szorzó is mutatja!

Ukrajna???
Mike Fratello a legveszélyesebb manus ukrán oldalon, de ő a kispadon ül, és dirigál! Hogyan tudják majd kezelni a horvátok azt a sokszínű támadási és védekezési variációt, amit az amerikai felvázol, azt nem tudom, de fegyelmezett sakkbábúként mozognak a játékosai!

Gladyr és Jeter nagyon jól megértik egymást, a csapat minden tagja hozzátesz egy egy keveset a nagy közöshöz. Előszeretettel dobnak hármasokat, szívesen használják a “pick and roll-t”, és ha kell, türelmesen keresik a passzsávokat.

A horvátok jobban dobják a ketteseket, a többi dobóparaméterben ukrán fölény van!

Amiben nagyon nyomasztó a horvát fölény, az a lepattanók megszerzése, majd 11-gyel szednek többet átlagosan, mint az ukránok!

Horvát győzelmet várok -5.5 ponttal 1.65-ért.

6-10 ill. 11-15 pontos győzelmet támadok 4.6-ért és 5-szörös pénzért, ezt veszem majd élőben fölé vagy alá.

Sok szerencsét kívánunk minden fogadónak!

Olvasói sztorik