Hírek

Gólok itt, hazai ott

Mi lesz ma a San Paolóban? No és a San Siróban? Jó kérdések! Van két tippünk...

Napoli-Dortmund Mindkét fél betalál: IGEN!

Elképesztő támadósorok lépnek pályára a fantasztikus hangulatú San Paoloban! Ennek nem lehet más a vége, mint egy hangulatos gólváltás!
A délieknél eseménydúsra sikeredett a nyári “holtszezon”. Mazzari az Interhez került, Rafa Benitez pedig leült a nápolyi kispadra. Cavani, a halványkékek gólzsákja Párizsba tette át a székhelyét. Ám nem kellett sokat várni a pótlására, Higuain, a Real korábbi támadója kisvártatva csatlakozott Rafa mester alakulatához.
Zapata, Reina, Raul Albiol, Callejon, Mertens és Armero ugyancsak aláírt a klubhoz, ahol természetesen nagyok az elvárások: a BL-szereplés alapvetés, emellett a Juve trónfosztására is látnak esélyt a tulajok.
És eddig bizony nem is okoztak csalódást Hamsikék! A bajnokságban háromból három siker, és, persze lehet legyinteni, hogy a Bologna-Chievo-Atalanta trió ellen ez nem bemondás, azért viszont már nem lehet ekézni Cannavaroékat, hogy 9-2-es gólarányt hoztak össze az elmúlt hetekben. És még egy adalék: tavaly a Bolognától kikaptak otthon a fiúk, az Atalantát nagy kínkeservesen fektették két vállra, Veronában pedig megégtek Cavaniék…
Az azonban biztos, hogy az igazi erőpróbák még csak most várnak Pandevékre. Ma a Dortmundot fogadják, vasárnap pedig a Milanhoz látogatnak – ezek után a találkozók után már lehet valójában a Napoli erejéről beszélni. Mi mindenesetre kiváló alakulatnak tarjuk a délieket!
Az ellenfél a tavalyi Bl-döntős Dortmund lesz, amely sokban hasonlít aktuális riválisához. Elvesztette egyik legjobbját – Götze meghatározó alakja volt az elmúlt két esztendő Borussiájának. Jürgen Klopp nem dőlt a kardjába, leigazolták Mkhitaryant, Aubameyangt és Papastathopoulost, valamint megtartották Lewandowskit! És az átalakított sárga-fekete egység bizony nem is tolja rosszul! A bajnokságban eddig hibátlanok Reussék, 5-dől 5-öt behúztak a fiúk, 15-4-es gólarányt összehozva. Az új fiúk remekül illeszkedtek be a rendszerbe, szépen szórják is a találatokat.
Adva van tehát két parádés brigád, amely ráadásul nagyon nehéz csoportba került, hiszen az Arsenal és a Marseille sem éppen kispályás alakulat kategóriába tartozik.
Azt gondoljuk, hogy a nápolyi pokolban a hazaiak mindenképpen betalálnak majd. Viszont elnézve a dortmundiak formáját, támadószekcióját, bennük is bennük van a gól. Így hát maradunk ennél az opciónál! Szerintünk mindkét háló megzörren ma!

Milan-Celtic 1!

Allegri mester összekapja csapatát ma estére, és a piros-feketék legyőzik a skótokat!
A Milan megint csak beragadt a rajtnál… Nem először… Allegri mester alakulata az újonc Veronától kapott ki a nyitófordulóban, aztán otthon verte a Cagliarit, végül remizett – nagy nehézségek árán – Torinóban, a bikákkal. Nem egy veretes produktum!
A Bl-ben viszont könnyedén jutott a főtáblára: a PSV ellen magabiztosan vívták ki Balotelliék a továbbjutást.
Kaka jött, Boateng ment – nem igazán aktivizálta magát a piacon a Milan. Azt gondoljuk, hogy Montolivoék nem lesznek versenyben a bajnoki címért, de a dobogó környékére csak befuthatnak a végelszámolásnál… Ami a Bl-t illeti: nos, a katalánokat nehéz lesz megelőzniük, viszont az Ajax-Celtic párosnál azért többre taksáljuk Matriékat.
A skót bajnok a nyáron több, piacképes futballistáját is elengedte, így összességében gyengült a kerete. Neil Lennon társulata aztán rá is ijesztett a fanatikusokra, hiszen a Shaktar Karagandy ellen meleg volt a pite: a 2-0-ás idegenbeli égőt követően az utolsó pillanatban harcolták ki Samarasék a továbbjutást a Celtic Parkban!
A Rangers száműzésével vélhetően az idén sem kell izgulniuk a katolikusoknak a bajnoki cím miatt. Jelenleg az Inverness tűnik az elsőszámú kihívónak, a kiscsapat vezeti is a tabellát, ám veszített pontok tekintetében egál a helyzet: épp egymás ellen remiztek, azon kívül viszont nem botlottak. Commonsék jó formában várják az ütközetet: a hétvégén a gyengécske Hearts-cot verték idegenben.
A Milantól azt várjuk, hogy csakúgy, mint a PSV ellenében, ezúttal is a jobbik arcát mutatja majd a San Siróban. Bár ez a Milan nem a régi, azért összességében szerintünk hozni tudja a kötelezőt, jelen esetben a három pontot… Tippünk tehát 1-es!

Olvasói sztorik