Hírek

Menekülés a győzelembe!

Esélyes csapatok távozhatnak a kontinensviadalról. El Ninno esélylatolgatása a mai összecsapásokra!

Görögország-Horvátország

Menekülés a győzelembe? Ha a görög csapat nem veri meg a Horvátokat, akkor bizony búcsú lesz, és kínos!

Jobb játékosállománnyal bírnak a hellének – bár Mavrokefalidist nélkülözniük kell -, jobb formában viszont a horvátok vannak! A szlovének ellen egy paraszthajszál kellett volna a csodához! Nekem 1 szem pont, a görögöknek pedig 8 pont.

22 pontos előnye is volt a Dragic tesók vezette szlovéneknek, amikor ismerős újítás jött a görög kispadról. A Barca-PANA Euroliga párharcban fordult elő, hogy sok pontos Barca vezetés állt fenn, és a PANA abba a szerencsés helyzetbe került, hogy a katalánok utolsó negyedben már 3 perc elteltével kigyűjtötték az 5 csapatszemélyit. A történelem pedig megismételte önmagát!

Jött az ukáz a padról – pont, mint tegnap a félőrült olasz mestertől – miszerint nincs hármas, sem középtávoli, csak betörések és provokálások. Ebből adódóan pedig rengeteg büntető és személyi hiba. Ha nem is tudták a meccset megfordítani, de 30 büntetőt dobálhattak, amivel kozmetikázni tudták a házigazdák elleni vereséget a félőrült görögök.

Miért volt fontos, hogy ne kapjanak ki nagyon? A szlovén meccs lefújása előtt 2 perccel még sanszos volt a túlóra vagy a fordítás, de nem maradt esély Spanoulis és Kaimakoglou fegyelmezetlensége miatt. Szóval már akkor tudták, hogy ez a hajó elment a szenzációs hajrá ellenére, és a horvátok ellen kell kivívni a továbbjutást.

Ha nagyon kikapnak, akkor baromi nehéz motiválni őket egy élet halál meccsre, de így maradt sansz, nem is kevés.

Ukic, Simon, Tomic, Bogdanovic és Markota, ez bizony igazi melós csapat. Nagyon összerakta őket Repesa mester, de én azt érzem, hogy az olasz tréner által dirigált görögök felszívják magukat, és feladják a leckét negyedikként továbbcsúszva a másik csoport elsőjének!

Trinchieri kapitány nagy agybajnok, tud motiválni is: amennyiben a negyedik negyed elején még szoros a meccs, akkor biztos vagyok benne, hogy görög győzelem lesz, kevesen tudnak úgy hajrázni, mint Spanoulisék – bár kevesen képesek olyan szélsőséges játékra is.

Húzzuk be a görög győzelmet, amit most, vasárnap este 1.74-nel fizet a Bet365.

Olaszország-Spanyolország

Várható volt, hogy ez az Eb a meglepetésekről szól majd, de hogy a spanyolok is győzelmi kényszerben lépjenek pályára az olasz válogatott ellen, hát ezt az érzést még nekik is szokniuk kell! Ha a görögök nyernek és a spanyolok kikapnak, akkor vehetik a kis motyójukat és bandukolhatnak haza!

Utolsó két meccsét bukta az addig 100 százalékos olasz csapat, a szlovénok és a horvátok térdeltették meg őket. A spanyol csapat is csak kétszer kapott ki (a görög és a házigazda szlovén válogatottól), és most mégis ott lóg a kötél a nyakuk felett.

17-szer találkoztak eddig és 12-szer olasz győzelem született, ez azonban régi történet, az utóbbi időben spanyol győzelmek születtek, és a spanyol csapat az – bár Navarro és Pau Gasol nincs itt -, amely a világ legmeghatározóbb kosárlabdáját nyomja az USA után.

-6.5 pontos spanyol győzelmet várok 1.52-ért, és nem hagyom ki a spanyol győzelmet -10.5 ponttal 2-szeres pénzért, persze erre kisebb tétet érdemes tolni.

Finnország-Szlovénia

Csak a -8.5 pontos győzelem, de ezt sem sokkal. Behúzzák a házigazdák, mert fanatikus közönségük erre kötelezi őket. Na meg hát a csoport elsőség bebiztosítása mindenek felett áll.

Aztán persze a legjobbakat pihentetni kell. A finnek pedig büszkén távozhatnak a meccs eredményétől függetlenül.

Olvasói sztorik