Hírek

Egy simább, egy neccesebb…

Ma egy spanyol és egy magyar bajnokit választottunk. Hispániában meglepetést szimatolunk...

Pápa-Ferencváros 2!

Lassan-lassan a helyére kerül a Lombard… Nem gondoljuk, hogy a pápaiak pontot szereznének a Fradival szemben!
Ha a tabellára pillantunk, akár rangadónak is titulálhatnánk a zöld-fehérek Veszprém megyei kirándulását, hiszen a 4. helyezett fogadja a 3.-at. A helyzet azonban szerintünk nem ilyen bonyolult: meggyőződésünk, hogy a sárga-feketék a bajnokság hajrájára inkább a tabella alsó felében helyezkednek el, a Fradi viszont ott lehet az élmezőnyben.
Hogy mire alapozzuk feltételezésünket? Több érvünk is van. Egyrészt, bár kétségkívül nem erősített rosszul Tóth Bálint alakulata, azért nem tartjuk reálisnak jelenlegi pozícióját. És bizony a sorsolása sem volt rossz Arszicséknak: a Puskással nyitottak otthon (1-1), aztán jött három siker zsinórban, a Honvéd-Kaposvár-Mezőkövesd triót pedig úgy verték Keneseiék, hogy még csak gólt sem kaptak. Aztán viszont jött a feketeleves… Hazai környezetben a DVTK tudott győzni, majd a szombathelyi kirándulás sem járt ponttal (3-2). Ez utóbbi találkozón Rodenbüchler piros lapot kapott, így ő nem bevethető ma este.
A Fradi hektikusan teljesít eddig: 4-0-2-es sort tud felmutatni. A játéka is szeszélyes, hiszen olykor erőtől duzzadva, ötletesen futballoztak Bödéék, máskor viszont elég nyögvenyelős produktummal álltak elő. A két vereség a Vidi és a Loki nevéhez fűződik – ez utóbbi egész méretesre sikeredett (4-1).
A bajnoki szünetben Moniz mester meccsterhelést is adott játékosainak, a Ligakupában az alapemberek sora pályára lépett. Jennerék idegenben eddig 2-0-1-es statisztikát hoztak össze, a debreceni sitten kívül nyertek Pécsett és Győrben!
Az egymás elleni összevetés nyomasztó Fradi-fölényt mutat: 2-2-12! És a Lombard még bajnokin nem verte meg soha a fővárosiakat a Perutz Stadionban! Egyetlen NB/I-es győzelmét Szűcsék a Ferencváros ellen idegenben aratták. Tavaly sima 0-3 lett a végeredmény…
Nos, kedves sporttársak, az 1.85-ös szorzó nagyon csábító, így érdemes mindenképpen toljuk meg a 2-est!

Levante-Real Sociedad x1! Mindkét csapat betalál: IGEN!

Megszakad-e a baszkok peches szériája a Ciudad de Valenciában? Aligha gondoljuk… Gólváltással kalkulálunk, no és nem hiszünk az északiak sikerében…
A 4. fordulót rendezik a hétvégén a La Ligában, és mi egy meglepetés-szagú ütközetet szemeltünk ki magunknak. Nézzük a szikár tényeket: a kiscsapat a BL-főtáblán szereplő alakulatot látja vendégül – alapjáraton akár 2-est is tolhatnánk vezértippként. Mi viszont amolyan kötözködős hangulatunkban vagyunk ezúttal, így most megosztjuk kételyeinket…
A valenciai alakulat tavaly a 11. helyen zárt, 46 pontot szedett össze – majd a nyáron edzőt váltott. Joachim Caparros öreg róka, a fél élvonal már alkalmazta a trénert, legemlékezetesebb periódusa a Sevillához és a Bilbaohoz köthető. Legutóbb a Mallorcát irányította, ám ott nem járt sikerrel.
A szezonkezdés felért egy rémálommal, a Barca 45 perc alatt hintett
egy hatost Navarroéknak – még szerencse, hogy a katalánok leálltak a második játékrészben (7-0). Aztán a Sevilla elleni hazai iksz már bizakodásra adhatott okot, a koronát pedig a Levante a Rayo idegenbeli legyőzésével tette fel teljesítményére. Ivanschitzék tehát 4 egységnél járnak, és ma szerintünk bővül a mennyiség…
A keretből Navarro, Lell és El Zhar küzd sérüléssel, utóbbi két futballista szereplésére kicsi az esély.
A Sociedad tavaly igazi meglepetéscsapat volt, a baszkok hatalmasat hajráztak, és be is futottak a 4. helyre. A nyáron itt is váltás történt a kispadon, és eddig Jagoba Arrasate a legfontosabb csatát megnyerte: a Lyont kiütve a BL-főtáblára vezette a csíkosakat!
A bajnokságban viszont eddig mintha döcögne a szekér. A getafe legyőzése otthon a kötelező kategóriába tartozott, aztán az Elcéből elcsent (na jó, ez rossz szóvicc volt 🙂 ) már azért okozott némi hiányérzetet. Aztán az Anoeta népe az Atletico Madrid ellen már pontnak sem örülhetett… (1-2).
Korábban arról szóltak a hírek, hogy sok a sérült a vendégeknél, ám péntekre kiderült: Carlos Martinez, Inigo Martinez, Diego Ifran és Daniel Estrada nem lesz bevethető.
Viszont a baszkokra a jövő héten komoly bevetés vár: kedden a Sahtar érkezik San Sebastianba BL-mérkőzésre. A csoportban még a Leverkusen és a Manchester United nyert besorolást – őszintén szólva az ukránok tűnnek a leginkább verhetőnek a kvartettből…
És akkor megnéztük az egymás elleni statisztikájukat is a csapatoknak. 7-4-3 a mérleg, és még valami: a baszkok élvonalbeli bajnokin még soha nem nyertek a Levante stadionjában! A valenciaiak rendre legyűrték eddig a kék-fehéreket, és ezeken a találkozókon jött a mindkét fél betalál opció is.
Nos, ma is várunk gólokat itt is, ott is – azért az nem járja, hogy Ruben Garciáék nem tudnak gólt lőni saját közönségük előtt. A Sociedad remek támadószekcióval rendelkezik, úgyhogy bennük is ott a találat. Könnyen lehet iksz a ma esti csörte, viszont azért egy hazaival megtámogatnánk az alaptippet. Veláék fél szemmel a BL-re koncentrálnak, és emiatt jó eséllyel pontot, pontokat veszítenek Valenciában…

Olvasói sztorik