Hírek

Zöld-fehérek egymás ellen!

Ma nem szavazunk bizalmat a sereghajtóknak! A feltámadás - egyelőre - elmarad!

Paks-Kaposvár 1!

Hiába a mumusa a kaposvári együttes a tolnainak, ma nem szavazunk bizalmat a sereghajtónak!
A válogatott elfoglaltsága miatti kéthetes szünet jót tett mindkét alakulatnak. A hazaiaknak azért, mert a parádés szezonkezdést követően mintha megtorpantak volna a zöld-fehérek: három nyert mérkőzést követően váltottak Simonék, és a vereség-iksz-vereség trióra álltak át. Horváth Ferenc alakulatát persze nem érheti panasz, hiszen a két zakó a Vidi-Győr páros nevéhez fűződik, ráadásul mindkétszer idegenben égtek meg Fioláék. Otthon viszont a Honvéd elleni remi sem tragédia, főleg annak tükrében, hogy a piros-feketék szép lassan kezdenek magukhoz térni…
E fenti kijelentést épp a Rákóczi futballistái tudják alátámasztani, ugyanis a pihenő előtt Somogyországban gurítottak egy sima négyest vermesék. A Prukner-legénység mindössze egy pontig jutott az első hat játéknapon (Újpest, hazai 2-2), és ellenük szól, hogy a Lokin kívül nagycsapattal még nem futottak össze. A kaposváriak a Ligakupában igyekeztek felépíteni a csapatukat, két sikert könyveltek el, igaz, mosodosztályú ellenfelekkel szemben.
A somogyiak lassan kilátástalan helyzetbe kerülnek, mert ha ma sem szereznek pontot, akkor totálisan leszakadnak a középmezőnytől. Mellettük szólhat, hogy az egyik kedvenc ellenfelükkel mérkőznek meg: 2009 óta nem tudtak győzni Égerék a Rákóczi ellen hazai környezetben!
Ma viszont borulhat a papírforma, és a paksiak behúzzák a három pontot. A kaposváriak pedig maradnak a tabella végén…

Pandorf-Altach 2!

AZ élvonalra gyúró vendégek három ponttal térnek haza az újonctól!
Nyolc fordulón vannak túl a csapatok az osztrák második vonalban, és bizony eddig a hazaiak nem nyújtottak meggyőző teljesítményt. Mindösszesen 4 egységig jutottak, igaz, ezt egytől-egyig otthon húzták be. Verték a St. Pöltent, ikszeltek az Austria Lustenauval – ennyit a begyűjtött egységekről.Négy vereséggel a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre – ez pedig nem igazén biztató a jövőre nézve…
Az Altach tavaly is fel akart jutni, és a céljai nem változtak egy esztendő elteltével sem: irány az élvonal! – adták ki a jelszót a tulajdonosok. És eddig bizony nem is tolják rosszul a fiúk: a 2. helyen állnak (tavaly itt végeztek…) a Liefering mögött, 19 egységig jutottak mindketten, 6-1-1-es összmérlegükben 3-0-1 az idegenbeli. Egyetlen vereségüket (az mondjuk kiadós volt… 5-1) épp a nagy riválisnál szedték össze. De nem mostanában: három győztes mérkőzés után a múlt héten otthon botlottak (Austria Lustenau 0-0). A védelem szépen összeállt, a legutóbbi négy csatában nem zördült meg a hálójuk.
15 pont választja el egymástól a két brigádot – azért ez 8 forduló alatt markáns különbségre vall. Ráadásul az Altach az idén tényleg odaérhet a feljutást érő első helyre – ehhez viszont nem hibázhat épp a sereghajtó otthonában.
Nem ezen a meccsen támad fel a Pandorf, szerintünk a vendégek lesimázzák a találkozót! Húzzuk be bátran a 2-est!

Olvasói sztorik