Hírek

Kosár Eb, 5. nap

Vajon nagyon elverik a gallok az ukránokat? A házigazda tudja tartani formáját a horvátokkal szemben? Mire lehet képes Szerbia a lettek ellen? Ezekre a kérdésekre is választ adott El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője.

A kosárlabda Eb ötödik napjához értünk.

Szerbia-Lettország

Két olyan csapat találkozik, amely legutóbbi meccseiket elveszítette!
Nálam csak az a kérdés, hogy Ivkovic mester mennyire tudja felrázni és felpörgetni a szerb srácokat. Kikaptak a Macedónoktól két nappal ezelőtt, de ezt a vereséget be is saccoltuk, merthogy életbevágóan fontos meccs volt az Pero Anticéknak.
Nemanja Nedovic, Bogdanovic és Andjusic megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. A kezdő ötös így nézhet ki: Bogdanovic, Markovic, Bjelica, Krstic és Kalanic.
A lettek legyőzték a bosnyákokat és Montenegrot, a javuló formát mutató litvánoktól kaptak ki!
Büntetővonalról, hármasról és középtávolikban is jobb a lett csapat jelen pillanatban. Ami a szerbek mellett szól, az a lepattanózás és a palánk alatti hatékonyság.
Bet365 ön létezik -3.5 pontos szerb győzelemről szóló opció, ami 1.5-szörös kifizetést ér.
Pontokból magam részéről keveset várok -148.5 öt jöhet, de még nagyon kiszámíthatatlannak tartom ezt a meccset pontokban, képesek lehetnek szélsőséges teljesítményre, egyrészt a tét miatt, másrészt a három pontosokban és a büntetőről mindkét csapatnak van mit fejlődnie, és ha a pihenő jót tett nekik, akkor ezt látni is fogjuk!

Litvánia-Montenegró

Egyre jobban megy a litvánoknak és ma a nagyon fürge Montenegróval találkoznak.
66 pontot átlagolnak a Litvánok és 74-et a montenegrói válogatott, hát ez elég ciki mérleg, de amíg meccseket lehet vele nyerni azt fogják mondani, hogy bizony a védekezéssel nincs gond.
A litvánok büntetőkben még mindig rém gyengék, 62 százalékkal dobnak szabadon, szinte jobb az átlaguk akkor, ha valaki ugrál előttük, és zavarja őket. A Lavinovic tesók még nem mutatták meg igazán miért is vannak ott. Valanciunas sok ostobaságot csinál, Javtokas mániákusan kimegy elzárni és leválni a hármas vonalhoz, de nem kap labdát hogy kosárra törhessen.
Szóval vannak érdekességek, és mint feljebb említettük, nagyon sokat futnak és elzárnak a Tyres nevével fémjelzett “hegylakók”. Az úriember igen veszélyes majd 18 pontos átlaggal büszkélkedhet, és szép számmal le is osztja a golyót, tehát sok a gólpassz is!
A litván csapat nagy szerencséje azon túl, hogy életkorban minden versenyképes korosztály képviselteti magát az, hogy alacsony emberekben sem szenvednek hiányt, ezeket ma be is kell vetni, hogy lépést tudjanak tartani a fürgékkel.
-5.5 ponttal javaslom betámadni a litván győzelmet, ez 1.61-et fizet. Kis pénzzel jó lehet a -12.15 pont is, ami 2.7-et fizet. Amennyiben a 3. negyedre 9-11 pontos előnnyel fordulnak a Kazlauskas tanítványok, akkor azt tartani biztos tudják, vagy sanszos, hogy meg is fejelik a demoralizált ellenféllel szemben.

Ukrajna-Franciaország

Az ukránok fegyelmezett sakkbábukként mozognak Mike Fratello keze alatt. A nap meglepetését várom tőlük, ha nem is azt, hogy megverik a gallokat, de arra mindenképp méltónak tartom őket, hogy megszorongassák Parkeréket.
Hármasról jobban az ukránok, büntetőzésben kiegyenlített a mérlegük, lepattanók megszerzésében is nagyjából egyenlő a szitu, szóval nagy baj nincs.
Baj csak az egy az egyben párharcoknál, a helyezkedésnél, és a közép távoli dobásoknál mutatkozik.
A gallok győzelmében nincs érték, 1.07 – nagyjából banki kamat.
A realitás a gallok győzelme 11-15 ponttal. Érdemes megtámadni az ukrán győzelmet +17.5-tel 1.6-szoros pénzért.
Ameddig esélyt éreznek, addig menni fognak, ha pedig “csak” 10-13 pontos vezetéssel fordulnak a 3. negyedbe a franciák, akkor sem lesznek biztonságban a távoli dobások miatt, és ha 2-3 beakad akkor már rögtön belátható a távolság!

Szlovénia-Horvátország

Tegnap este nehézkesen behúzták a meccset a grúzok ellen!
A horvátok pihentebben várják a ma est meccset.
Megérzésem a -5.5 pontos szlovén győzelem 1.9.ért, ill. bebiztosítva, merthogy baromi fontos ez a horvátoknak is, 6-10 pontos horvát győzelemre vagy Bet365 nyelvén 1-3 pontos győzelmükre. Így a szorzók közt némi átfedés lesz, és ha nem nyerünk sokat, de nagy pénzt nem veszítünk.

Sok szerencsét kívánok minden fogadónak!

Olvasói sztorik