Hírek

Meglép a listavezető?

Szegény ember vízzel főz... Ma egy ír és egy spanyol másodosztályú meccset találtunk...

Limerick-St. Patricks 2!

Ha eddig mindig elverte a St. Patricks a Limericket, akkor most, hogy minden sikerrel közelebb kerül a bajnoki címhez, miért változtatna jó szokásán?
Hét fordulóval az ír bajnokság vége előtt bizony még nem dőltek el a legfontosabb kérdések. A hazai együttesnek oly sok izgulni valója nincsen, hiszen a veszélyes zónától 9 egység a fórjuk, előre pedig nem is érdemes tekintgetniük a srácoknak. Jelenleg a pozíciót foglalják el 29 ponttal, hazai környezetben, a Jackman Parkban 4-5-4-es statisztikát tudnak felmutatni. Sikereit kiscsapatok ellen aratta, egyet kivéve: még júniusban 0-2-ről 3-2-re verte a Dundalkot.
Viszont a Limerick drukkerei már régen ünnepelhettek győzelmet: zsinórban négy tétmeccset buktáztak el, három bajnoki mellett a FAI-kupában is vereséget szenvedtek. Ilyen előjelekkel nem jó fogadni a listavezetőt…
Az újonc sorsolása nem feltétlenül egyszerű, ám ha hazai környezetben legyőzi a tabella végén állomásozó együtteseket, úgy jövőre is az élvonalban szerepelhet majd a társulat.
A St. Patricks a héten már hozott egy kis pénzt a konyhára, miután legyőzte idegenben a Derryt. Persze, a siker nemcsak nekünk, hanem a gárdának is jót tett, hiszen így vissza tudta venni első helyét a tabellán. 26 ütközetben 57 pontig jutottak a piros-fehérek, vendégségben pedig valami elképesztő mutatót hoztak össze eddig: 9-1-2 a vonatkozó soruk, csak a Shamrock és a Dundalk tudta legyőzni a brigádot.
Viszont e zakók sem mostanában csúsztak be! Június vége óta 8 mérkőzésen 18 egységet zsebeltek be (5-3-0). Azért ez nem rossz ajánlólevél..
A St. Patricks-nak a tavalyi bronzérem után most reális esélye nyílt az aranyéremre. A sorsolást elnézve, valóban bajnokok lehetnek Brennanék (a rangadókat otthon vívják, idegenben pedig hozható mérkőzéseik vannak hátra).
A Limerick az egyik kedvenc ellenfele a vendégeknek: eddig háromszor mérkőztek meg egymással az alakulatok, és bizony mindháromszor a piros-fehérek győztek: 2009-ben a kupában, az idén pedig kétszer a bajnokságban bizonyultak jobbnak Kavanaghék. Sőt, hogy tetézzük a hazaiak baját, még csak gólt sem rúgott a Limerick!
Az az érzésünk, hogy a St. Patricks nem hibázik ma este, ls mindhárom pontot elhozza a Jackman Parkból. Motiváltabb, erősebb, no és jobb formában van a vendégcsapat – ebből egy nagy 2-es lesz!

Zaragoza-Lugo 1!

Paco Herrera összekapja mára az aragóniai együttest, és a fehér-kékek végre megszerzik első győzelmüket a Segunda Divisionban!
Három forduló telt el a hispán második vonalban, és a tavaly még élvonalbeli Zaragoza eddig nyeretlen. A Manolo Jimenezt váltó Paco Herrera feladata nem egyszerű: vissza kellene juttatnia az aragóniaiakat a legmagasabb osztályba. Ehhez viszont alaposa formajavulásra lesz szükség, az már egyszer biztos.
Mert az első fordulóban elért alicantei iksz még belefért (1-1), ám otthon a Mirandest már illett volna elrendezniük Rogeréknek (0-0). Aztán jött a pofon: a Barca B 1-0-ra verte Movilláékat a 3. fordulóban. Ez így kevésnek tűnik, még akkor is, ha tavalyhoz képest gyengült a keret. Viszont még így jól csengő nevek tűnnek fel a La Romaredában: Leo Franco, Jose Mari, Luis Garcia, Pareses és a már említett veterán harcos, Movilla azért erős gerincet alkot.
A Lugo tavaly a középmezőnyben végzett, pontjai többségét otthon szerezte be a kiscsapat. És eddig az idén is tartja a tavalyi formát: otthon 1-1-0, idegenben egy túra, egy zakó a mérlegük. Renelláék a Numancia elleni hazai iksszel nyitottak, majd kikaptak a kisBarcától, végül elverték a Real Jaent (4-2). Összefoglalva: azt hozták eddig, ami elvárható volt.
Viszont szerintünk ma a Zaragoza nem hibázik. Egyfelől végre gólokat várunk a támadóktól – azért az nem járja, hogy 270 perc alatt mindössze egyszer legyen eredményes a brigád. És a találatok pontokat érnek ma. Érzésünk szerint a vendéglátók nyernek!