Hírek

Egy vendég, egy hazai…

Ma a D- és a G-csoport egy-egy meccsét veséztük ki. Egy hazai, egy vendég - a simábbik fajtából!

Észtország-Hollandia (1-0) 2!

Óriási a különbség a két alakulat játéktudása között, ennek megfelelően a tulipánosok legalább kettővel verik el a baltikumiakat.
Hat játéknapot követően a legfontosabb dolog eldőlni látszik a D-jelű csoportban. A hollandok vezetnek makulátlan mérleggel (6-0-0), szinte semmi esélyt nem látunk arra, hogy a magyar-román-török trióból bármelyik is utolérje a narancsosokat. És akkor még az észtekről nem szóltunk…
Mert a baltikumi válogatott nagyon rosszul teljesít eddig: kettőt ugyan behúztak Kinkék, no de Andorra ellen sem brillíroztak a fiúk. Idegenben 1-0-ra, otthon 2-0-ra verték a miniállam könyvelőit és pékjeit.
Azon kívül semmi… Anierék megmérkőztek a csoport többi tagjával is, ám mindannyiszor zakóztak, ráadásul még gólt sem tudtak lőni a holland-magyar-török-román négyesnek.
A nyári felkészülés sem sikerült fényesre, igaz, veretlenek maradtak az észtek. Verték Trinidadot, majd ikszeltek a kirgizekkel és a lettekkel. Azért így összességében, látva az ellenfeleket, már nem is olyan nagy mondás a veretlenség megőrzése…
A hollandok sokad virágzásukat élik Louis van Gaal vezetésével. Mindenkit elvertek eddig a csoportban, 18 pontjukhoz 20-2-es gólarány párosul. Eddig kétszer túráztak: Budapesten és Bukarestben is egyaránt 4-1-re győztek, odahaza pedig még csak nem is köszöntek be nekik az ellenfelek. Fiatalok és rutinosok egyaránt megtalálhatóak a keretben, úgy tűnik, hogy Robbenék vébé-szereplése nem foroghat veszélyben.
Félelmetes a támadóalakzatuk, és nagyon bő a merítés. Akár kétszer 11 remek futballistát is ki tudna állítani a rutinos szakember a keretből.
A nyáron az ázsiai ellenfelek nem jelentettek különösebb kihívást van Persie-ék számára (Kína, Indonézia), a portugálok ellen is majdnem nyertek idegenben, ám a hajrában érkezett Ronaldo… (1-1).
Az idén tavasszal Hollandiában a takarékon futballozó narancsosok sima 3-0-s sikert arattak az észtek felett. És ma is magabiztosan győznek Blindék! Úgy gondoljuk, hogy legalább kettővel nyernek a vendégek a szerény képességű házigazda ellen. Tippünk tehát hendis vendég!

Bosznia-Szlovákia 1! +2,5! Első félidő: 1!

Hiszünk a bosnyákokban, no és a gólokban!
A G-csoportban a listavezető fogadja a rájátszásra gyúró, jelenleg 3. helyen álló szlovákokat. A képlet roppant egyszerű: ha Safet Susic alakulat behúzza ma és kedden a szlovákok elleni kétszer három pontot, tulajdonképpen kijut a vébére. És azért otthon nem nagyon szoktak hibázni a bosnyákok. Mert eddig 16 pontig jutott a gárda 6 fellépésen, csak a görögökkel remiztek idegenben, azon kívük mindenkit agyba-főbe vertek. Odahaza a litvánokat, a letteket és a görögöket is legyűrték magabiztosan, így, hat játéknap után három pont előnnyel várják a folytatást.
Dzekoék nyerési kényszerben lépnek pályára, hiszen az üldöző hellének Lichtensteinbe látogatnak, ahol azért jó eséllyel nyernek a görögök. Ezt követően pedig Gekaséknak már csak hazai meccseik lesznek hátra…
Pjanicék sorsa tehát a saját kezükben van, és a ha továbbra is olyan intenzív támadójátékot mutatnak be, mint tették azt eddig, akkor nem lehet probléma a szlovákok legyőzése. Ugyanakkor az “eszetlenségre” a közelmúltban egyszer már ráfizettek Ibisevicék: barátságos meccsen az USA 4-2-re nyert náluk.
Az eddigi 6 csatában 23-szor voltak eredményesek a bosnyákok – ötször jött a +2,5-ös opció…
Északi szomszédainknak ugyan még matematikai esélyük van a 2. hely megszerzésére, ám szerintünk Hamsikék sem hisznek igazán már a “csodában”. 2-3-1-es sort hoztak össze eddig, 9 pontjukból kettőt szereztek vendégségben – viszont még veretlenek (0-2-0). Viszont ha azt nézzük, hogy Litvániában és Lichtensteinben remiztek, akkor már korántsem olyan derűs az összkép…
Holoskóékra a mai ütközet mellett még kemény menetek várnak (például egy görög túra…), tehát esélyük a 2. pozíció megszerzésére elenyésző. A formájuk amolyan “semmilyen” – ikszek szép sorban, köztük értékesek (svédek elleni hazai 0-0), és égők is (a miniállamnál felejtett pontok hiányoznak nagyon, no és otthon nem bírtak el a gyengécske litvánokkal sem…).
2010-ben, barátságos mérkőzésen 3-2-re nyertek a balkániak Szlovákiában.
A bosnyákok extra motiváltak lesznek, és szerintünk nekiugranak alaposan a szlovákoknak. Könnyen jöhet egy gyors gól, és szerintünk a félidőben már vezethetnek Misimovicék.
Nagyon bízunk a vendéglátóban, ugyanakkor a védelmük a nagy hévtől könnyen sebezhetővé válhat. Alaptippünk a hazai és a +2,5, de egy harmadik szelvényen a félidei H-t is érdemes lesz bepróbálni!

Olvasói sztorik