Hírek

Veteránok, ha összegyűlnek!

El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője ezúttal a török nemzeti válogatottat elemezte ki. Mire lehet képes a nem éppen fiatal csapat?

Veteránok, ha összegyűlnek!

A török nemzeti csapat az, amelyet még a meglepetésre képes válogatottakhoz tudunk sorolni.
A társaság nem igazán fiatal, 29 év az átlagéletkor, de ezt a rutinnal pótolják – övék a legidősebb átlagéletkorú csapat a mezőnyben.
Klubcsapataik szélsőséges teljesítményre képesek: láttunk egy sok pénzt áldozó Fenert, amelynél mintha ablakon dobták volna ki azt a rengeteg cipit, hiszen az elmúlt szezonban nem igazán vitték semmire.
A FIBA-rangsorában a 7. helyen állnak, a török csajok pedig a nyolcadikon – ez is azt jelzi, hogy a sok befektetett pénz hosszú távon látványos eredményekre képes.
Egyetlen Eb-ezüsttel büszkélkedhetnek, amit a hazai rendezésű kontinensviadalon tudtak megszerezni.
Keretük 3 NBA-s légiósra és a hazai bajnokságban szereplő Anadolu, Fener és a Galatasaray játékosokra alapul.
Akitől méltán sokat várnak, ő Hidayet Türkoglu, az Orlando légiósa: sokkal többet tud a 34 éves veterán annál, amit az USA-ban mutat. Kívülről jól dob, elég erőszakos is, talán kicsit több önbizalom kellene!
Ersan Ilyasova a Millwaukee Bucks tagja, 13 pontot átlagol az NBA-ben és 45 %-kal hozza a hárompontosokat! Ügyes fiatalember, aki védekezésben is sokat tud segíteni a csapatnak!
Ömer Asik a légvédelmet képviseli! Remek ütemérzék jellemzi, és nagy felhajtóerő tolja a 27 éves, 213 cm es úriembert. Meccsenként kioszt 2-3 blokkot, és leszedeget 11-15 lecsorgót is. Csak hab a torán az a 11 pont, amit átlagosan betol a közösbe, és ami értékesebbé teszi az az, hogy ezt az NBA-ben, a Houston Rockets-ben teszi, és nem valami himi-humi bajnokságban!
Ender Arslan a Galataból érkezett. Nagy munkabírású, robbanékony játékos, igazi csapatember. Mindenhová besegít, emellett 35 %-kal dobál hármasokat. Igazi „vízhordó ember”.
Serhat Cetin akár jobb csapatba is kerülhetne, ha stabilabban tudná szállítani a pontokat: 7 és 30 pont közt bármire képes. Ha kifog egy jobb napot, akkor bizony sok labdát el tud süllyeszteni az ellenfél gyűrűjébe! A Tofas csapatában nyomja, de simán beférne egy magasabb kvalitásúba is!
Dogus Balby (Anadoulu Efes) 24 évével az egyik legfiatalabb kerettag.
Semih Erden Ömer Asik centertársa, aki tökéletes befejezőember. Agresszív, rutinos, erős és képzett. A Boston Celtics-ben és a Clevelandben is megfordult, jelenleg az Anadolut erősíti.
Kerem Gönlüm 35 éves veterán, lepattanószedegetéssel és blokkolással tengeti a játékperceket. 12 pontokat átlagol, ami nem lebecsülendő!
Sinan Güler, a Galataból kapott behívót.
Ogüz Savas 215 cm és 135 kiló, bajt okoz nem keveset, sok személyi hibát provokál. Festéken belül nagyon veszélyes. A Fenerből érkezett.
Ömer Onan: gyors lábmunka, látványos betörések, gyorsan elküldött pontos hármasok jellemzik. Ugyancsak a Fener játékosa.
Emir Preldzic 25 éves mandarin, remek kiegészítő ember. A Fenerben pattogtat.
A törökök végső győzelmét 25-szörös kifizetéssel adja a BWIN – erre sok pénzt azért ne tegyünk. Az talán még belefér, hogy kifognak egy-egy nagyon jó napot. A 4 közé jutásuk már nagy eredmény lenne, elnézve az Eb csapatait.
A török csapat a finn válogatottal koccol elsőként: mivel a csapat nem épp fiatal, és a finnek minden mindegy alapon fognak dobálni, nem fér kétség a Török győzelemhez. 1.17-ért azonban nem pálya, 6-10 ill 11-15 pont között kéne valahol lehozniuk a meccset. Ez a két opció már formás 4.33 at ill. 4.75 öt fizet.
Már csak egyet kell aludni és kezdődik!!!

Olvasói sztorik