Hírek

Svéd és ír csata!

Középcsapatok feszülnek egymásnak a háromkoronások másodosztályában, a zöld-szigeten viszont komoly rangadót rendeznek az élvonalban!

Ljungskije-GAIS 1(x)! Mindkét csapat betalál: IGEN!

Megállítja-e a vendég alakulat a szárnyaló Ljungskijét? Nem bízunk benne…
A 22. forduló zárómérkőzését rendezik ma este a Markbygg Arénában, ahol középcsapatok feszülnek egymásnak. Az összecsapásnak oly nagy tétje nincsen, hiszen az már eldőlt, hogy nagy eséllyel a kiesés a feljutás miatt sem kell izgulniuk az alakulatoknak.
A Ljungskije tavaly is a tabella első felében zárt (5.), igaz, az osztályváltásra akkor sem volt szemernyi esélye sem. És bizony az idén sem. Nagyon rapszodikusan teljesítettek, 21 ütközetük közül csa egyet adtak ikszre (10-1-10)!
Otthon voltak masszívabbak a zöldek (6-1-3), vereségeit nem nagycsapatoktól szenvedte el. A formája több, mint biztató, hiszen az elmúlt négy bajnokija közül hármat behúzott, és közben simán továbblépett a kupában is. Odahaza nagyon kevés gólt kap, eddig mindössze 7-szer kapitulált a hátsó alakzat, ami 10 csatában nem rossz eredmény…
A GAIS egy éve búcsúzott az élvonaltól, és hiába a célok, a gárda nem jut vissza az első ligába. A zöldek csak az 5. pozíciót foglalják el 32 ponttal – a 3., osztályozós helyen állomásozó Falkenbergs 43-nál jár. Nagy hajrára lenne szükség a GAIS-tól, hogy ledolgozza e tekintélyes hátrányt.
És bizony nincsenek igazán jó passzban a fiúk, és akkor még finoman fogalmaztunk. A legutóbbi hét bajnokiján 6 pontot tarhált össze a társulat (1-3-3), ami valljuk be, egy feljutásra pályázó brigádtól igencsak halovány produktum.
Vendégségben 4-2-4-es sort tud felmutatni, viszont kiemelendő, hogy egy találkozót (épp a legutóbbit) leszámítva mindig betalált, gólaránya a túrákon 17-19.
Az egymás elleni összevetésben a GAIS áll jobban (1-1-4), viszont a Ljungskije épp az idei kiírásban törte meg az átkot, és idegenben aratott 1-0-űás győzelmet.
A GAIS, mintha kedvét veszítette volna – nem érzünk benne erőt. Viszont egy gólra bárhol képes. No, és a hazaiak sem egy döntetlennel fejezik majd be a bajnokságot, ez is tuti. Nem zárjuk ki tehát az ikszet, egy egyest pakolhatunk mellé, no és a gólváltás is benne van erőteljesen a pakliban!

Derry City-St. Patricks Athletics 2!

A hajrájához közeledik az ír bajnokság, és ha nem nyernek a vendégek, nem tudják visszaszerezni első helyüket a tabellán. Kell ennél nagyobb motiváció? Nos, szerintünk nem!
Rangadót rendeznek a Brandywell Stadium-ban a este: a 4. Derry a 2. St. Patricks-szet látja vendégül. A tét hatalmas, hiszen a hazaiak a dobogóra, a vendégek pedig a bajnoki címre gyúrnak!
A Derry City 25 ütközetben 45 egységig jutott, így most magabiztosan őrzi 4. helyét. A dobogótól mindössze 4 pont választja el, tehát egy győzelem esetén elérhető távolságba kerülne a Sligo Rovers. Ám sajnos otthon kell pályára lépniük a piros-fehéreknek, ami az ő esetükben közel sem jelent előnyt… 5-2-5-ös soruk igencsak hektikusnak mondható, idegenben viszont brillíroznak a fiúk: mérlegük 9-1-3 a túrákon!
A gárda nincs jó passzban. A legutóbbi három hazai ütközetüket egyaránt bebukták, ám a múlt héten idegenben is pont nélkül maradtak: a Cork mért rájuk kiadós verést (4-1). Sovány vigasz, hogy a kupában a nem jegyzett Bluebell United ellen a megismételt mérkőzésen sikerült kivívni a továbbjutást.
És akkor a St. Patricks-ról! A csapat tavaly a bronzérmet szerezte meg, az idén viszont merészebb álmokat ringatnak a Richmond Parkban. A társulat eddig remekül tolja, 25 bajnokin 54 pontot gyűjtött, eggyel kevesebbet, mint a listavezető Dundalk – viszont a nagy rivális már lejátszotta aktuális bajnokiját. Tehát ha nyer az Athletics, az élre állhat!
Idegenben is könyörtelen a csapat, ezt 8-1-2-es sora bizonyítja. Csak a Shamrocknál és a Dundalk tudta legyőzni. Az iksz a Sligo nevéhez fűződik.
A formával nincs különösebb probléma, bár legutóbb otthon begörcsölt a társulat, hiszen a kiesőjelölt Bohemians ellen csak egy ikszre futotta Kavanagh erejéből.
Az előző bajnokság hajrájában a Derry City elverte a St. Patricks-szet, így e vereség azt is jelentette, hogy a gárda nem tudja megszerezni az aranyérmet. A bosszúvágy tehát adott a vendégeknél! Ebben a kiírásban már találkoztak a felek, fordított felállásban 1-1-re végeztek a csapatok.
Most azt gondoljuk, hogy a vendégek nem hibáznak. Az az érzésünk, hogy a St. Patricks nem hibázik, és beelőzi a Dundalkot! Tippünk tehát 2-es!

Olvasói sztorik