Hírek

Hazai esélyek…

Egy hangulatos nyugati körútra invitáljuk ma a sportfogadókat. Irány Hollandia és Dánia!

Venlo-Den Bosch 1!

Azért azt nem gondoljuk, hogy a vendégek zsinórban ötödször is ikszelnének… A hazaiak erősebbek, és otthon tartják a pontokat!
A 6. fordulót rendezik a holland második vonalban ma este. A Venlo tavaly még az élvonalban vitézkedett, ám ott könnyűnek találtatott. Így kénytelen volt osztályt váltani, ám a sárgák ezt csak átmeneti állapotnak tekintik: minden elkövetnek azért, hogy visszakerüljenek a legmagasabb divízióba.
Nem is kezdtek rosszul a fiúk, 5 onderjyskemérkőzés után a 3. 10 ponttal. Odahaza nem hibáztak Cooperék (2-0-0), idegenben viszont már azért botladoztak (1-1-1, a Spatránál kaptak ki, viszont verték a Maastrichtot). A formájuk biztató, a legutóbbi két bajnokijukat behúzták, és Woltersék rúgtak hat gólt!
A vendégek eddig meglehetősen kiszámíthatóan teljesítenek: valamennyi összecsapásukat ikszre adták! Háromszor vendégségben, kétszer pedig otthon remiztek. És még egy kis érdekesség: háromszor 0-0-ra hozták le a meccseket, kétszer pedig 2-2-re. Az az érzésünk, hogy ez a sorozat ma biztosan megszakad…
A Venlot jobb csapatnak tartjuk, és szerintünk ma meg is veri a döntetlen-specialista vendégeket. Az egymás elleni mérlegük is nyomasztó sárga-fülényt mutat (8-2-3, a Den Bosch eddig mindössze egyszer nyert a Venlonál, annak is már hét éve)! Szerintünk a pontok a Seacon Stadion De Koel-ban maradnak!

Randers-Sonderjyske 1!

A dánoknál egy hazai esélyre lettünk figyelmesek. A tavalyi bronzérmes szerintünk három ponttal gazdagodhat…
A 7. mérkőzésükre készülnek a gárdák a dán élvonalban. A Randers tavaly az előkelő 3. helyen zárt, így jogosult az EL-szereplésre. Igen ám, de a kékeknek nem volt szerencséjük: a Rubin Kazany nagy falatnak bizonyult Schwartzéknak, így búcsúzni kényszerültek a sorozattól. Ettől kezdve viszont mát csak a bajnokságra koncentrálhatnak a srácok, és a kezdeti botladozás után olybá tűnik, hogy rendezték is soraikat.
A játéknap előtt a 6. helyen álltak 9 egységgel (2-3-1), csak a listavezető Midtjylandtól kaptak ki. Két hete az Esbjerget verték (3-2), majd a múlt vasárnap a Bröndbytől hoztak pontot (0-0). A keretben nincsen sérült, így Colin Todd a legjobb összetételben vezényelheti pályára alakulatát.
A Sonderjyske tavaly a középmezőnyben végzett, jelenleg azonban veszélyesebb vizekre evezett. Hat fellépést követően 5 ponttal a 10., és bizony vigyáznia kell, mert a mögötte tanyázó “nagycsapatok” jó eséllyel feljebb lépnek majd a tabellán (Koppenhága, Bröndby). Idegenben eddig nem volt valami félelmetes, a nyitófordulóban ugyan az Odensétől pontot hozott, utána viszont mindkét túráját bebukta (Aarhaus, Midtjyland). Összességében is csak egy sikernél jár (Bröndby), ám annak már jó ideje (Július vége…).
A vendégeknél az internetes források szerint öten is sérültek – ez biztosan megnehezíti a szakmai stáb dolgát. És ugye eddig idegenben nem éppen brillíroztak a fiúk…
Az egymás elleni mérlegük kiegyenlített, viszont 2013-ban kétszer is a Randers diadalmaskodott.
És szerintünk ma is a hazaiak örülnek majd. Csábító az 1,95-ös szorzó, szerintünk egy próbát mindenképpen megér a hazai siker…

Olvasói sztorik