Hírek

31-szeres pénzt érne az orosz siker!

El Ninno, a rangado-hu kosárszakértője ezúttal az Eb-re készülő orosz válogatott vesézte ki alaposan...

A résztvevő csapatok közül most az orosz válogatottal foglalkozunk.
A Lokomotiv Kuban megnyerte az Eurocupa sorozatot, az Eurochalenge győztese pedig a Krasnye Krylia lett, a CSZKA Moszkva pedig –mint Euroliga szereplő – rendre a legjobb nyolc közé verekszi magát még akkor is, ha nem megy neki a szekér!
Ebből viszont nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, az van ugyanis, hogy az orosz bajnokság nagy népszerűségnek örvend, anyagilag is megbecsült, így sok jó képességű légióst tudnak foglalkoztatni. A FIBA-rangsorolása szerint a litvánok mögötti 5. helyen állnak. Eb-t egyszer sikerült nyerniük.
A hivatalos keret
Semen Antonov – Novgorod
Vitaly Fridzon – CSZKA Moszkva. Kőkemény harcos, az biztos, hogy nem fog feladni egyetlen meccset sem, és vállára veszi a vodkaimádókat, ha a helyzet megkívánja. Simán alárendeli magát a csapatérdekeknek, és remek dobószázalékokat produkál.
Sergey Karasev – NBA, Cleveland. 20 éves fiatalember, akit Kirlienkohoz hasonlítanak az oroszok, nem is véletlen, hogy az NBA-be került. Sok múlik az Ő szereplésén!
Dmitry Khvostov – Novgorod
Dmitriy Kulagin – Krasnye Krylia. 21 éves, nagy tehetségnek tartják. Utánpótlás csapatokban válogatott szinten már bizonyított, most itt az idő, hogy a felnőttek közt is megmutassa.
Sergey Monya – Kimki Moszkva. Meghatározó alak, igazi vezéregyéniség. Ha elkapja a fonalat, vérszemet kap, ha nem megy a játék, Ő az, aki biztatja a társakat.
Anton Pokrashov – CSZKA Moszkva. Klubcsapatában kicsit elhanyagolt, de válogatott szinten mindig kitesz magáért.
Alexsey Savrasenko – Lokomotiv Kuban. A toronyember: 215 cm és 120 kiló.
Aleksey Shved – NBA, Minnesota. A csapat esze lehet, ha elzárást kér, és kap, betör, és provokál vagy leoszt. Pengés hármasok dobója, sokat várnak tőle!
Dmitry Sokolov – Unics Kazany. Tehetséges center, ereje megvan, büntetőkben kellene fejlődnie.
Evgeny Valiev – RVK Moszkva
Evgeny Voronov – CSZKA Moszkva. Remek védő, a hármasok a sarokból az erőssége.
Átlagmagasságuk 200 cm, átlagéletkoruk 26 év.
Vasiliy Karasevet bízta meg az orosz szövetség a csapat irányításával. Sokat nem tudni róla, játékosként sok csapatban megfordult, számomra rejtély, hogy miért pont Őt kérték fel.
Evgeniy Pashutin, a Lokomotiv Kuban mestere lehet, hogy jobb választás lett volna, de hát ez orosz belügy, és jobb, ha nem avatkozunk bele… Lehet, hogy a Karasev is összekapja a társaságot, és Kirilenko hiányát simán megoldják az oroszok!

Mit várhatunk az oroszoktól?

Bármit! A keret megfiatalodott, új és új régi arcok kerültek be. Új edző érkezett, szóval a sötét ló még ráadásként ködbe is burkolózik.
Végső győzelmük 31-szeres kifizetést ér, ha ez megtörténne, akkor vodkában fürdenének, és nem a hideg Volgában. Amit reális, és adható opciónak tartok: – 148.5 pontos nyitómeccs az olaszok ellen.
Óvatosban nyomulnak, a védekezés amúgy is komoly fegyvere a taljánoknak.

Olvasói sztorik